Pozitivnim mislima do orgazma

pozitivnim mislima do orgazma

Sadržaj teksta

Nije tajna da misli koje gajimo u glavi u velikoj meri određuju naša dela. Može li se onda pozitivnim mislima do orgazma? Može, a evo i kako!

Dostizanje orgazma nije uvek jednostavno. Veliki deo žena ima problem da ga doživi. Dobar udeo u tom problemu igra upravo mozak i misli koje se vrte po glavi.

Postoje žene kojima je dovoljno da misle seksi misli i dožive orgazam. No, one su u manjini.

Na drugoj strani su one koje upravo zbog misli koje ih preokupiraju ne mogu da dožive vrhunac seksualnog zadovoljstva.

Ovde smo da probamo da vam damo putokaz kako pozitivnim mislima do orgazma.

Uloga očekivanja u dostizanju orgazma

Očekivanja igraju veliku u dostizanju vrhunca i to na više načina.

Ako očekujete da se desi – veće su šanse da ga doživite.

Istraživanje laboratorije za seksualnu psihofiziologiju Univerziteta Teksas u Ostinu pokazalo je da postoji veza između učestalosti orgazma i očekivanja da se on desi. Odnosno, očekivanja koja imamo o tome koliko će seksualni odnos biti ispunjavajući i zadovoljovajući utiču na seksualnu želju koju imamo. Seksualna želja je mnogo važna da bi se doživeo vrhunac. Ako mislite “seksi misli”, na boljem ste putu nego ako su vam misli u ovom pogledu negativne.

Autosugestija je moćna tehnika koja pobeđuje pogrešna uverenja.

Mnoge žene nikad nisu doživele orgazam iz razloga jer prosto imaju negativan stav o tome u glavi, u smislu da ga one nikad neće doživeti, da su one jednostavne takve. Ne očekuju orgazam – predale su se.

Autosugestija je tehnika koja može pomoći o tome. Reč je o mentalnom procesu u kojem sami sebi menjate stavove i mišljenja o nekoj temi – u ovom slučaju o uživanju u seksu i orgazmu. Mnoge žene kažu da im nije moćne autosugestije nikad ne bi doživele orgazam tokom seksa.

Ovom metodom treba ubediti sebe da je orgazam moguć, da seks nije nešto prljavo i pogrešno, da je sasvim u redu da i žena uživa u seksu.

Onda kada prihvatite ovakve stavove kao istinu, javlja se veće seksualno samopouzdanje i samim tim se stvara prečica ka uživanju u seksu i orgazmu.

Umesto da stalno sumnjate u ishod seksualnog odnosa negativna očekivanja zamenite sledećim izjavama: „Ja uživam u seksu i zaslužujem da doživim orgazam“, „Lako i često doživim orgazam tokom seksa“.

Vremenom, ove rečenice prvo postaju deo podsvesti, pa onda i svesti i onda idete ka pravom putu.

Poze koje pomažu

Neke žene su ubeđene da mogu da dožive vrhunac samo u određenim pozama u seksu. Drže se tih uverenja i ne eksperimentišu mnogo – ubeđene da je to jedini način.

Znate li da pozitivnim mislima možete obogatiti svoj seksualni život?

razlicite poze u seksu mogu vas dovesti do orgazma

Za početak – morate biti spremni da eksperimentišete.

Probajte druge položaje. Postoji dosta poza u kojima je relativno lako dostići orgazam. Razvijajte svoju veštiinu uživanja u seksu kao što razvijate bilo koju drugu. Vežbajte dok ne usavršite.

Očekujte orgazam i u drugoj pozi, fokusirajte se na taj osećaj, opustite se i velike su šasne da može da se desi.

Kako negativne misli ubijaju orgazam?

Kod žena orgazam počinje u glavi. On nije isključivo fizički osećaj – potrebna mu je mentalna priprema.

Misli koje mislimo šalju signale hormonima.

Ako ste nervozni, aktiviraće se hormon stresa (kortizol), dok neka lepa osećanja bliskosti aktiviraju hormon povezivanja (oksitocin).

Naš organizam je složena mašina koja radi onako kako joj sipate gorivo i hormoni su jedan njegov vid. Ako su to negativne misli, onda se i organizam time hrani i to utiče na mnoge aspekte života – pa i na orgazam. Ako su to pozitvne misli o seksu, onda mozak šalje drugačije signale i aktvira drugačije hormone koji za posledicu aktiviraju krvotok u erogenim zonama.

Rezultat?

Povećava se protok krvi u vagini, čime ona postaje osetljivija i spremnija za seks. Na ovaj način su čak i veće šanse da se doživi vaginalni orgazam.

Otkud negativne misli o seksu?

One mogu biti posledica prethodnih loših iskustava ali i posledica socioloških i kulturoloških faktora. Tako još uvek na nekim mestima nije sasvim skinut tabu sa seksa. Žena koja uživa u ovoj aktivnosti smatra se promiskuitetnom i bije je loš glas. Kao posledica toga, mnoge se žene posle seksa osećaju prljavo, iskorišćeno. Očekivanje ovakvih misli nakon seksa i tokom seksa, sigurno ne doprinosi dostizanju orgazma.

Nije važno ni samo šta vi mislite o seksu. Veoma je bitno da i misli i očekivanja vašeg partnera budu realni.

Kako očekivanja partnera mogu unišititi seks?

Primera radi, može biti izuzetno opterećujuće ako partner očekuje da svaki put doživite orgazam – a vi ne možete. Još je gore ako očekuje da svršite nekoliko puta jer misli da je on majstor u seksu. Iako su žene prirodno multiorgazmičke, višestruki orgazam ipak nije nešto što se dešava većini žena. Dobar deo žena bori se da dostigne i jedan, a kamoli lančanu reakciju istih. Misli o tome da li ćete ispuniti očekivanja partnera u seksu mogu vas udaljiti od vrhunca.

O čemu žene misle tokom seksa?

To zavisi od raznih životnih okolnosti. U suštini preopterećensot obavezama, stres, problemi i slično, teško dozvoljavaju da se mozak opusti i misli o uživanju u seksu i telesnom zadovoljstvu. Ako se ne možemo odvojiti od svojih misli i misliti o orgazmu i trenutku uživanja, možemo upropastiti priču i pre početka seksa. Uloga misli u dostizanju orgazma je zaista veoma bitna. Nedostatak ertoskih misli i opterećenost neuspehom negativno utičnu na ženski orgazam. A važi i obrnuto.

Takođe, se pokazalo da negativne automatske misli i pozitivno seksulano ponašanje tokom odnosa mogu da pomire ove dve krajnosti i doprinesu dostizanju orgazma.

Bitno je identifikovati problem, da bismo ga eliminisali.

Unutrašnji monolozi nesigurnosti koji se mogu odvijati u ženskom mozgu tokom seksa su česti.

Evo nekih najčeščih misli koje su ženama u glavi i koje mogu da upropaste orgazam:

· Jesam li dovoljno dobra? Ovo ne samo da je loše po sampouzdanje, nego ima i propratne efekte. Samo ovo pitanje okreće fokus sa vas na partnera. Umesto da razmišljate o tome kako da doprinesete tome da vama seks bude uživanje, opterećujete se time šta on misli.
· Previše sam umorna za seks. Za dobar seks potrebna je energija i svakodnevne obaveze mogu da nas istroše. Ipak, ako posmatrate seks kao način da povratite energiju, uživate u nečem što vas ispunjava, orgazam će biti korak bliže.

· Hoće li videti da nisam savršena? Stidim se svog tela. Žene često muči ovo pitanje, a standardi savršenosti koji se nameću su previsoki. Probajte da ne brinete toliko o tome. Muškarci baš i ne zagledaju toliko svaki detalj, ne mere precizno količinu celulita i obim struka i kuka. Rešio je da bude sa vama? Pa, njemu ste očigledno privlačni. Ostaje da se potrudite da budete privlačni i sebi i mislite o sebi malo lepše.

· Šta ako zatrudnim? Pitanje koje može da ubije orgazam i ugasi strast iz momenta, ako ne planirate da ostanete u drugom stanju. Dobro je imati neki vid kontracepcije kod sebe, makar kondom. Ne uzdajte se u ostale priručne tehnike (u smislu ejakulacije van vagine) – u kontekstu dostizanja orgazma nisu korisne i samo će vam poremetiti misli i sprečiti opuštanje i uživanje.

· Kad bi bar prestao da radi ovo. – Ne prija vam nešto u seksu? Očekivanje da se to završi verovatno vas neće dovesti do orgazma. Preuzmite inicijativu. Promenite pozu. Budite aktivni u seksu, namestite se kako vam odgovara, nađite nešto što zadovoljava oboje. Pokažite mu šta da radi. Ne očekujte od partnera da čita misli.

· Moram da doživim orgazam – svako „moranje“ stvara svojevrstan otpor i stres. Ponekad, što više nešto želimo, sve teže to dostižemo. Ne možemo da se opustimo ako razmišljamo kako treba da se opustimo, jer smo napeti. Ne možemo da doživimo orgazam ako ga doživljamo kao napornu obavezu. Umesto dopamina i oksitocina, hormona koji se oslobađuju onda kada je seks užitak i povezivanje sa bliskom osobom, pod ovakvim pritiskom se oslobađaju adrenalin i kotrtizol koji nisu prijatelji orgazma.

·  Pravim čudne face / ispuštam čudne zvukove

· Ne mirišem lepo svom partneru

· Previše sam glasna/tiha tokom seksa

· Potrebno mi je mnogo vremana da doživim orgazam

Lista može biti prilično dugačka jer postoji mnogo nepodržavajućih misli koje ženama u ovakvim trenucima mogu pasti na pamet.

Šta onda uraditi?

Smanjite anksioznost

Anksioznost je stanje nemira i veoma utiče na libido i seksualnu energiju. Naravno, kada oni nisu na nivou, tada je orgazam daleko.

Pokušavanje dostizanja orgazma po svaku cenu definitvo će uneti dozu nervoze. Seksualni odnos umesto uživanja, postaje borba za dostizanje vrhunca. Kada skinete obavezu sa orgazma i pristupite svemu opuštenije, veća je šansa da će se desiti. Naravno, nemojte da otpisujete orgazam. Ostanite otvoreni za tu mogućnost.

Ne mora u pitanju biti samo seksualna anksioznost. Generalno, negativne misli i nervoza tokom dana učiniće da uživanje u seksu bude nemoguća misija.

Fokus – budite prisutni u sadašnjem trenutku

Anksiozne osobe često su mentalno odsutne, u smislu da se ili sekiraju unapred zbog nečega što se može desiti u budućnosti (u smislu da li će ovoga puta uspeti da dožive taj orgazam), ili razmišljalju o prošlosti (u smislu kako do sada nisu doživljavale vrhunac u seksu). Međutim, da bi se došlo do orgazma, valja vežbati prisutnost u sadašnjem trenutku.

Kritičko analitički deo našeg mozga nam često samo otežava dolazak do orgazma,umesto da razmišljaš previše o tome šta osećaš tokom seksa ili masturbacije prebaci fokus na sam taj osećaj. Kada prebaciš fokus na to što osecas a ne na to o čemu razmišljaš, u tom stanju ti tvoj nervni sistem lakše može dopustiti da do orgazma i dođe.

Stvaranje seksi ambijenta takođe može pomoći da se opustite i ne odlutate: sveće , prigušeno svetlo, lagana opuštajuća muzika, prijatna temperatura, masaža kao i dobra predigra.

Masturbacija je dobar trening – dozvolite sebi sa vremena na vreme da istražite svoje telo i koje su to tačke na njemu koje su posebno senzitivne. Kada ih otkrijete, onda se tokom seksa mislima fokusirate na njih i na senzaciju koja im se u tom trenutku dešava.

Sampouzdanje i pozitivne misle o sebi

Mnogi misle da za dostizanje orgazma ključna veština partnera. Međutim, istina je da jedino sami sebi možete pomoći. Ako pođemo od toga da dobar deo mogućnosti da se dostigne do orgazma zavisi od stanja u mislima – jasno je da tu veština partnera ne može mnogo da uradi. Vaše misli treba da kontolišete vi – a ne one vas.

Ovde dolazimo do priče o samopouzdanju.

Nije lako imati seksi misli i očekivati vrhunac, bez samopouzdanja. Zato treba imati pozitivnu sliku o sebi, o svom telu.

Vežbajte svoju seksualnost. Prođite češće pored ogledala bez odeće. Osmotrite, prihvatite sebe. Razmišljanja tipa: „jao da li će da mi se vidi celulit“ tokom seksa definitivno će upropastiti trud.

Sa druge strane, razmišljanja poput: „Ja sam lepa takva kava sam i ja zaslužujem da budem zadovoljena u seksu kao i moj partner i da doživim orgazam“ mogu da okrenu igricu u vašu korist.

Vizualzacija kao moćna tehnika dostizanja orgazma

Gotovo svi koji propagiraju moć pozitivnog razmišljanja na ovaj ili onaj način, bilo da se radi o nekim novim vodama i savremenim trenerima života ili onim od pre 50 godina, uvek naglašavaju potrebu za vizuelizacijom željenog ishoda.

Ovo je zapravo jedna jako moćna tehnika koju svakako vredi probati.

Suština je u sledećem.

Nije isto kada samo želite orgazam i kada to zamislite kao da se stvarno dešava. Mnogo je teže dostići orgazam ako njega doživljavate kao nešto daleko i strano. Ako vam je blizak, vašim neuronima treba mnogo manje napora da ga prepoznaju i mnogo kraći put do željenog ishoda.

vizualizacijom do orgazma tokom seksa

A kako da vam bude blizak ako ga ne doživljavate i kad je baš to problem?

E tu na cenu stupa vizuelizacija.

Vežbajte vizuelizaciju.

· Uveče pred spavanjetrenirajte mozak da doživi orgazam – prilikom vizuelizacije seksualnog odnosa uvek zamislite i sam trenutak doživljavanja orgazma. Zamislite sve do detalja – od osećaja u vagini, preko načina disanja, prožimanja tela…Možda u početku bude teško, ali samo napred – vaše misli su samo u vašoj glavi i nemojte sebi postavljati granice. Niko ne vidi šta mislite. Na ovaj način možete istrenirati svoj nervni sistem da bude u stanju verovanja da je orgazam za vas moguć i bezbedan.

· Zatim probajte sa masturbacijom. Vizualizujte orgazam pre nego što počnete „da radite na sebi“ na ovaj način.

· Na posletku, probajte sa partnerom. Vizualizacija vrhunca pre samog seksa pomoći će da vaš nervni sistem pripremi na ovaj trenutak i sprečiće da odlutate. S obzirom da ste orgazam već doživeli (u mislima, ali ako ste to sebi verno predstavili vaš mozak ne pravi razliku) telo i mozak neće se suočavati sa nečm nepoznatim, pa ćete se lakše opustiti i prepustii.

Kreiranje seksualne stvarnosti je u vašim rukama

Veliki procenat ljudi je i dalje uveren da njihov orgazam zavisi samo do sposobnosti partnera. Ipak uloga partnera je samo u tome da vam pomogne da dođete do orgazma a vi ste ti koje se moraju u potpunosti opustiti i dovesti svoje telo i um u stanje potrebno da bi se vrhunac desio.

Dakle, da li ćete doživeti orgazam ili ne, na zavisi samo od vašeg partnera, već i od vaših uverenja koja često kada su seks i orgazmi u pitanju mogu biti negativna.

Ako verujete da nešto ne možete, nećete ni težiti ka tome da to uradite.

Ako verujete da uvek birate pogrešne partnere – verovatno vam se taj obaazac ponavlja.

Međutim, nije problem u partneru – nego u vašem izboru. Da li možda takve izbore pravite i na temu seksa?

Umesto da izaberete misli: „ja teško stižem do orgazma“ pređite na viši nivo i mislite: „Ja doživljavam orgazam uvek i sa lakoćom“. Druga negativna uverenja zamenite sa: “Ja zaslužujem da doživim orgazam”, “Uživam u seksu podjednako kao i moj partner”, “Moje telo je sposobno da doživi orgazam na različite načine” “Orgazam je bezbedan”, “Orgazam je moguć” itd.

A osim toga, kreirajte svoju seksualnu stvarnost i svojim delima. Ono što mislite u glavi odražava se i na ono što radite. Seksualne granice i ono za šta mislimo da je naše telo sposobno postavljamo mi u našoj glavi.

Odgovorite sebi na pitanje šta je to što želite od seksa i koliko vam i kakvog seksa treba.

Birajte partnera sa kojim seks neće biti opterećen stegama.

A onda svesno odaberite da ne pristajete ni na šta manje od toga.

Učestvujte aktivno u seksu i sami doprinesite tome da dođete do orgazma. Vi to apsolutno zaslužujete.

Manifestovanje pomoću orgazma – najviši nivo seksualne igrice kojem možete težiti

Za kraj da pomenemo i ovu teoriju pozitivnog razmišljanja o seksu i njegovom vrhuncu. Onda kada orgazam postane rutinska stvar, iskoristite ga ostvarite druge ciljeve u životu.

Naime, postoji verovanje da se pomoću orgazma mogu manifestovati određeni događaji i njihovi ishodi.

Kako?

Sve oko nas je energija. Ako smo u pravom energetskom polju, privući ćemo povoljne okolnosti za ostvarenje određenih ciljeva. Seksualna energija je veoma moćna, a posebno u trenutku kada doživljavamo orgazam. Usmerite tu energiju na pravi način.

Šta je potrebno da uradite?

Zamislite cilj koji želite da ostavrite. Zacrtajte ga.

Akumulirajte svoju seksualnu energiju. Uzdržavajte se od orgazma do pogodnog trenutka kada cilj ili želju koji imate treba da pustite u univerzum.

Tokom seksa, u trenutku orgazma, otpustite svoju želju. Energija kojom je okružena trebalo bi da jasno da signal univerzumu kakvu energiju da vam šalje za uzvrat.

Verovali u manifestovanje ili ne – počnite da mislite pozitivno.

Zapamtite. Dobar deo orgazma je u glavi.

Uz pomoć pozitivnih misli i pozitivnih uverenja o seksu pomozite mu da se desi.

A uz pravog partnera koji vas podržava i malo prakse, postaće vam dostižan.


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.