Poze u seksu uz koje je orgazam lako dostižan

poze u seksu

Sadržaj teksta

Nisu sve poze u seksu iste. Uz neke je ženski orgazam lakše dostižan. Koje su najbolje poze za dostizanje vrhunca? Pročitajte i isprobajte.

Važnost dobrih poza u seksu za orgazam

Seksualne poze igraju ključnu ulogu u postizanju orgazma i seksualnom zadovoljstvu. Naravno, ne odgovaraju svima iste. Ne postoji jedna poza za orgazam, nego nekoliko njih.

Ukoliko se borite sa dostizanjem orgazma tokom seksa, možda nije loša ideja da eksperimentišete malo sa pozama.

Zašto?

1. Raznovrsnost stimulacije: Promena seksualnih pozicija tokom odnosa omogućava raznolikost stimulacije različitih erogenih zona. Neke mogu da ciljaju klitoris, neke G tačku ili druge senzitivne delove tela i erogene zone, čime se povećava verovatnoća za nalaženje one koja je prečica do postizanja orgazma.

2. Fizička udobnost: Poze omogućavaju paru da pronađe položaj koji im je fizički udoban i omogućava slobodniji protok seksualne energije tokom seksualnog odnosa. Kako se udobnost povećava, stres i nelagodnost se smanjuju, što može doprineti postizanju orgazma.

3. Emocionalna povezanost: Promena poza tokom seksualnog odnosa može dodati emocionalnu dinamiku i povezanost između partnera. Raznolikost i spontanost mogu ojačati osećaj bliskosti i intimnosti. Isto tako, pojedine poze se smatraju emotivnijim i bliskijim od drugih. Ovo posebno igra ulogu kod žena, jer orgazam nije samo fizički doživljaj, već često za njega treba biti i psihički i emotivno spreman.

Poze za ženski orgazam i njihova specifičnost

Ženski orgazam je specifičan zbog složenih anatomskih i fizioloških faktora koji igraju ključnu ulogu u procesu postizanja vrhunca seksualnog zadovoljstva. Bitni faktori u ovom kontekstu uključuju klitoris, G tačku i druge erogene tačke.

knjiga o seksu

Najbolje poze za ženski orgazam su one koje mogu obezbediti odgovarajuću stimulaciju ovih tačaka.

Evo zašto su ovi faktori važni:

Većina žena doživljava orgazam kroz stimulaciju klitorisa. Pozicije koje omogućavaju direktnu stimulaciju klitorisa, kao što su kaubojka ili misionarska poza, mogu doprineti dostizanju vrhunca u ovom slučaju i one su tada najbolje poze za orgazam kod žena.

No, nismo svi isti. Ima i žena kojima je potrebna stimulacija G tačke. Za ovo su potrebne poze u seksu za ženski orgazam koje omogućavaju duboku penetraciju.

Osim klitorisa i G tačke, postoje i druge erogene tačke širom tela, uključujući bradavice, vrat, usne, i druge delove tela. Različite seksualne pozicije mogu omogućiti partnerima da stimulišu i njih i dodatno poboljšaju seksualno zadovoljstvo.

Specifičnost ovih poza za u seksu za dostizanje orgazma kod žena ogleda se u tome što ciljaju određene erogene zone. Korišćenje različitih seksualnih pozicija omogućava vam da istražite različite senzacije i uglove stimulacije i nađete one prave.

Najbolje poze u seksu za žene

Shodno prethodnom pasusu, jasno je da se najbolje poze za žene koje omogućavaju dostizanje orgazma obično se fokusiraju na stimulaciju klitorisa, G tačke i drugih erogenih zona.

najbolje poze u seksu za zene

Neki od primera ovih poza za ženski orgazam uključuju pozu Cowgirl (kaubojka), gde je žena gore, a muškarac leži ispod nje. U ovom slučaju, žena ima kontrolu nad ritmom i dubinom penetracije i može da prilagodi stimulaciju klitorisa i često se pominje kao najbolja poza za ženski orgazam.

Spoon poza na boku omogućava bliskost i pristup klitorisu, što može olakšati postizanje orgazma.

Misonarska poza, kada je muškarac gore a žena dole, nije klasika bez razloga. Ona omogućava stimulaciju svih osetljivih zona tokom odnosa , što onih koje se dostižu penetracijom, što onih koje retko razmatramo u ovom kontekstu kao što su grudi, usne, vrat…

Doggy style pozicija omiljena je poza žena koje imaju želju za dubokom penetracijom i kojima nije samo klitoris osetljiva zona, već mogu da dožive i vaginalni orgazam.

Čitajte dalje, jer možete naći i druge položaje koji mogu da budu za najbolje poze za orgazam kod žene.

Omiljene poze u seksu za muškarce

Kada su muškarci u pitanju, onda je situacija sa dostizanjem orgazma dosta lakša, jer sama penetracija omogućava adekvatnu stimulaciju penisa koja dovodi do toga. Međutim, muškarci takođe imaju seks poze koje su im uzbudljivije od drugih i koje im omogućavaju da drže kontrolu nad dostizanjem orgazma i eventualno spreče preranu ejakulaciju.

Omiljene seks poze muškarcima obično su one u kojima imaju pogled na penetraciju. To su razne vrte poza otpozadi – doggy style, u stojećem položaju ili kada je žena naslonjena na zid i slično.

Poze u seksu u kojima muškarac može duže da izdrži

Nije tajna da ženama treba malo više vremena do orgazma, nego muškarcima. Zato su od posebnog značaja ove poze u kojima može duže da se održava odnos, bez prerane ejakulacije. Ovo obično uključuje pozicije koje smanjuju stimulaciju glavića penisa ili omogućavaju kontrolu nad ritmom penetracije. Evo nekoliko takvih pozicija:

· spoon pozicija

· misionarska poza

· stojeći seks: Partneri stoje jedno naspram drugog, a muškarac može kontrolisati dubinu i ritam penetracije. Ova poza za seks takođe omogućava laku promenu ritma kako bi se produžilo trajanje.

· The Plough (Plug): U ovoj poziciji partnerka je na ivici kreveta na laktovima, dok noge i donji deo pridržava partner koji prodire u nju. Muškarac može kontrolisati dubinu penetracije.

Naravno, ovo nije sve. Poza u seksu ima dovoljno da se za svaku potrebu nađe po neka.

Ovaj tekst će vam dati dosta informacija u tome. Međutim, kada isprobate ove savete i poze i dostignete cilj – želećete da probate još!

Zato otkrijte sve sjajne poze u seksu koje vode do orgazma u ovom jedinstvenom vodiču:

Putovanje do Orgazma: Najbolje Poze za Seksualno Zadovoljstvo – POGLEDAJ PRIRUČNIK

Osnovne vrste poza u seksu

Poze za seks su zaista raznovrsne i mogu se podeliti prema :

· Tipu poze: ležeće, sedeće (sitting poze u seksu) , klečeće, stojeće poze u seksu, muškarac gore, žena gore, lice u lice, poze otpozadi…

· Po stimulaciji: klitoralna stimulacija, stimulacija G tačke, A tačke, C tačke (cerviksa), P tačke (prostata), analna…

· Po penetraciji: duboka, srednja, plitka penetracija ili seks bez penetracije

· Po predigri: analna igra, stimulacija bradavica, klitorisa, butina…

· Po aktivnosti: one u kojima je žena aktivnija i one u kojima je muškarac aktivniji

· Po kompleksnosti: lake, srednje i teške

I svaka od ovih stavki ima svoje poze koje se u nju uklapaju. Među njima treba naći poze za orgazam.

A koje su to?

Možete ih isprobati sve, ali neke su se ipak izdvojile kao stimulativnije .

O njima u nastavku.

Najbolje poze u seksu za orgazam

Položaj tela tokom seksualnog odnosa igra ključnu ulogu u seksualnom zadovoljstvu. Neki položaji omogućavaju ženama da lako i bez problema postignu orgazam, dok se u drugim može činiti dosta teškim, pa čak i nemogućim dostići vrhunac seksulanog zadovoljstva.

Poze u seksu kad je žena gore

Jedan od najboljih načina da maksimalno uživate u seksualnom odnosu jeste da preuzmete kontrolu. Bez obzira da li ste u krevetu ili na stolici, biti gore vam omogućava da kontrolišete dubinu penetracije, ritam i brzinu kretanja.

pdf knjiga o seksu

Uobičajeno, ova pozicija kada je žena gore uključuje partnera koji leži na leđima, dok vi preuzimate položaj iznad njega, sa kolenima s obe strane njegovih bokova. Naziva se kaubojka.

Postoji više varijacija ove poze. Na primer:

· možete pokušati da se spustite nad partnera umesto da klečite.

· možete da čučite. Postavljanjem stopala sa obe strane partnerovih bokova otvarate svoje kukove više, što omogućava dublju penetraciju. Osim toga, to olakšava i pristup vašem klitorisu za dodatnu stimulaciju

· obrnuta kaubojka podrazumeva da niste okrenuti licem ka partneru , već da mu okrenete leđa.

· možete se nagnuti prema nazad, staviti ruke između partnerovih nogu i koristiti gornji deo tela da se podignete i spustite . Ovakvim uglom povećavate i šanse za stimulaciju G tačke.

Poze u seksu u kojima zene najlakše dozive orgazam, prema nekim anketama, najviše obuhvataju obrnuti jahački položaj. Ova pozicija omogućava ženama kontrolu nad ritmom i dubinom penetracije, adekvatan ugao, dok muškarcima pomaže da uspore ejakulaciju, produžavajući seksualno iskustvo.

Poze u seksu kad je žena dole

Poze u seksu kada je muškarac gore, a žena dole podrazumevaju da muškarac ima dominantniju ulogu i kontrolu nad ritmom i dubinom penetracije. Neki od najpoznatijih položaja u kojima je muškarac gore uključuju:

· Misionarska poza: Ovo je klasična pozicija u kojoj muškarac leži na partnerki koja je ispod njega. Ova pozicija omogućava bliskost i intimnost između partnera.

· Žabica: Partnerka leži na leđima s nogama savijenim i raširenim, dok muškarac leži na njoj. Ova pozicija omogućava dublju penetraciju.

· Obrnuta misionarska poza: Ovde žena leži na stomaku, a muškarac joj prilazi otpozadi

· Misionarska poza s nogama na ramenima: Partnerka leži na leđima s nogama na ramenima muškarca. Ovo omogućava duboku penetraciju i stimulaciju G tačke.

Ovo su samo neki od primera pozicija u kojima je muškarac gore, a ima ih još.

A može i ovako…

Poze u seksu kad je muškarac sa strane

Spooning“ (ležanje kao kašika) nije samo za nežno maženje i zagrljaje, već i za intimni seksualni odnos, a mnogi ga vole jer zahteva minimalan napor. U ovoj poziciji, oba partnera leže na boku, a žena se postavi unapred. Muškarac može lagano skliznuti iza nje, tako da su njihova tela blisko spojena od glave do pete.

poze u seksu kad je žena gore

U ovoj položaju, partneri mogu pronaći pravi ugao za penetraciju tako da duboko zadovolje jedno drugo. Što više žena savija leđa i pritiska svoju zadnjicu prema partneru, dublji su pokreti penetracije.

Da biste ovu poziciju učinili još uzbudljivijom, partner koji je pozadi može koristiti slobodnu ruku kako bi stimulisao partnerkin klitoris ili bradavice. Možete čak uključiti vibrator u igru kako biste dodali dodatnu stimulaciju erogenim zonama.

Ova pozicija stimuliše G tačku penisom i nije izuzetno stimulativna za muškarca, što je čini pogodnom za produženi seksualni odnos i za pokušaj da se dotigne orgazam bez ejakulacije.

Nije stvar samo u pozama. Stvar je i u brzini i načinu kretanja i sve ima svoje „zašto“ i svoje „zato“. Kada ih saznate, otključaćete novu dimenziju seskualnog zadovoljstva.

Sve to opisano je u Priručniku: Putovanje do Orgazma: Najbolje Poze za Seksualno Zadovoljstvo

Poze u seksu za stimulaciju G tacke

Evo nekoliko seksualnih pozicija koje se često koriste za ciljanu stimulaciju G tačke.

· Cowgirl : U ovoj pozi, žena je na vrhu partnera i ima kontrolu nad dubinom penetracije i ritmom kretanja. To joj omogućava da prilagodi stimulaciju G tačke prema sopstvenim željama.
· Reverse Cowgirl (Obrnuta jahačka poza): Slično kao Cowgirl, ali žena okreće leđa partneru. Ova pozicija može pružiti drugačiji ugao penetracije i dodatno stimulisati G tačku.
· Doggy Style (Pozadi): U ovoj poziciji, žena kleči na rukama i kolenima dok muškarac ulazi otpozadi. Duboka penetracija često cilja na G tačka, a podizanjem i spuštanjem tela žena može naći položaj koji joj prija.
· The G-Whiz: Žena leži na leđima s ispruženim nogama, a muškarac ulazi u nju tako da se njegova karlica savija prema napred. To omogućava muškarcu da direktno cilja na G tačku.
· Bridge (Most): Žena leži na leđima i savija kukove prema gore, dok muškarac ulazi u nju iznad, pridržavajući joj rukama donji deo tela. Ova pozicija omogućava jedinstvenu stimulaciju G tačke i može biti veoma intenzivna.

Ovo su dobre poze za ženski orgazam koji nije fokusiran samo na klitoris i ujedno najbolje poze za dostizanje vaginalnog orgazma

Poze u seksu u kojima se stimuliše klitoris

Stimulacija klitorisa je često ključna za postizanje orgazma kod mnogih žena. Evo nekoliko seksualnih pozicija koje omogućavaju ciljanu stimulaciju klitorisa:

Misionarska poza sa dodatkom: U klasičnoj misionarskoj pozi, partner može koristiti ruku ili vibrator za direktnu stimulaciju klitorisa partnerke. Dodatna stimulacija klitorisa dok je muškarac iznad partnerke često pomaže postizanju orgazma.

Kaubojka: U ovoj poziciji, žena ima kontrolu nad ritmom i dubinom penetracije. To joj omogućava da prilagodi stimulaciju klitorisa prema svojim potrebama, dok je partner može dodatno stimulisati rukom.

The Coital Alignment Technique (CAT): Ova tehnika podrazumeva da oba partnera leže licem prema licu, kao u misionarskoj pozi, samo što partner treba da se podigne malo više i ulazi pliće. Svrha ovoga je da se njegovom pubičnom kosti vrši trenje o njen klitoris.

cat poza u seksu za stimulaciju klitorisa

Spooning: U ovoj poziciji, partnerka leži na boku, a muškarac se sklizne iza nje. Partnerka može koristiti ruku za stimulaciju svog klitorisa, a može i partner.

Doggy Style (otozadi): U ovoj poziciji, partnerka može koristiti ruku ili vibrator za stimulaciju klitorisa dok je muškarac penetrira sa zadnje strane, pa i ovo može biti stimulativan položaj za postizanje orgazma.

Poze u seksu za muškarce sa malim penisom

Seksualno iskustvo nije isključivo vezano za veličinu penisa, već se može poboljšati pažljivim i senzualnim pristupom, komunikacijom i raznolikošću.

Fokusiranje na stimulaciju klitorisa tokom seksualnog odnosa može biti ključ za postizanje orgazma za mnoge žene i ključ za muškarce sa manjim penisom. To može biti ostvareno korišćenjem ruku, vibratora ili specifičnih položaja.

Osim toga, možete probati ove poze u kojima penis dublje prodire.

Na ivici kreveta: Žena leži na leđima na ivici kreveta podignutih nogu dok muškarac stoji ili kleči ispred nje. U ovoj poziciji penetracija je dublja, a žena može lako pristupiti klitorisu tokom odnosa.

Obrnuta kaubojka: žena je gore, okrenuta leđima a ugao prodiranja je takav da lako doseže do g tačke za koju nije potrebna baš duboka penetracija.

G- whiz: Partnerka treba legne na leđa i privuče kolena do grudi i otkotrlja se unazad tako da joj se kukovi podignu od podloge. Muškarac prodire spreda.

Poze u seksu za muškarce sa velikim penisom

Možda deluje kao san imati veliki penis, a u stvarnosti je mnogo bitnije da bude kompatibilan sa ženskom vaginom. Srećom, zato postoje različite poze u seksu, pa se i u ovom slučaju mogu naći idealne.

Za duboko prodiranje dobre su ove poze za intenzivnjii orgazam

· Doggy Style: Ova pozicija omogućava duboku penetraciju, a partnerka može podizanjem ili spuštanjem tela prilagoditi ugao kako joj odgovara.

· Cowgirl (Jahačka poza): U ovoj poziciji, partnerka je na vrhu i ima kontrolu nad penetracijom. Može prilagoditi dubinu i ritam kako želi.

· Lotus: Partner je dole, sedi savijenih nogu (turski sed), a partnerka mu sedi u krilu. Ova pozicija omogućava duboku penetraciju uz intenzivnu bliskost.

· Bridge (Most): Partnerka leži na leđima i savija kukove prema gore, dok muškarac ulazi u njeu. Ova pozicija omogućava duboku penetraciju.

Za plitko prodiranje

Povremeno, duboka penetracija može biti neprijatna ili bolna za partnerku, pa je važno pratiti njene signale i zajedno eksperimentisati kako biste pronašli položaje koji će zadovoljiti oboje.

Želite da izbegnete duboku penetraciju? Probajte ove poze.

· Obrnuta Kaubojka (Reverse-Back Cowgirl)

· Sedeća kaubojka

· Bliski Pogled (The Close-Up) Neka vaš partner sedne na svoju stražnjicu sa savijenim nogama ispred sebe. Zatim, sedite isto tako okrenuti prema njemu, i pomerite se napred dok vam se noge isprepletu. Neka vaš partner uđe u vas iz ove pozicije.

· Obrnute Kašike (Reverse Spoons) Lezite na bokove, okrenuti jedno prema drugom, i kliznite unutra. Ova pozicija obično olakšava plitku penetraciju i ostavlja puno prostora za ljubljenje, maženje i stimulaciju klitorisa.

· Zmija (The Snake) Lezite na stomak, a vaš partner neka legne na vas i uđe otpozadi. Možete se pružiti unazad i obuhvatiti rukom oko njegovog penisa kako biste kontrolisali dubinu penetracije ili promenili ugao vaše zadnjice za isti efekat.

prirucnik o pozama u seksu

· Lagana kaubojka Partnerka sedi na muškarcu licem prema njemu, ali uz manje duboku penetraciju nego u standardnoj „kaubojka“ poziciji.

Poze za oralni seks

Oralni seks može biti izuzetno zadovoljavajući i intiman deo seksualnog odnosa. Evo koje su najbolje poze za oralni seks koje možete isprobati:

Klasika: Partner se spušta između partnerkinih nogu, dok ona leži na leđima. Ovo je klasična pozicija za oralni seks i omogućava lako pristupanje klitorisu i vaginalnom otvoru.

Poza 69: Ova pozicija omogućava uzajamno oralno zadovoljstvo. Partneri leže jedan iznad drugog tako da su im glave usmerene ka partnerovim stopalima, da mogu istovremeno pružati i primati oralni seks.

Sedeći na licu: Partnerka sedi na licu partnera, što omogućava dublju stimulaciju. Ova pozicija je takođe odlična za partnerku jer može kontrolisati pritisak i ritam stimulacije.

Pozicija potkovice: Partnerka leži na leđima i podiže noge prema grudima kako bi omogućila pristup genitalijama partneru. Ovo omogućava intimnu stimulaciju i duboko prodiranje jezikom.

Poze za analni seks

Analni seks može biti intimno iskustvo, ali zahteva pažnju, pripremu i komunikaciju sa partnerom. Evo nekoliko pozicija koje se koriste za analni seks:

Kašika: U ovoj poziciji oba partnera leže na boku. Partner koji prima analnu penetraciju može lagano saviti kolena kako bi partneru omogućio pristup, dok drugi partner polako ulazi.

Doggy Style (Pozadi): Partner koji prima analnu penetraciju kleči na rukama i kolenima, dok drugi partner prilazi s leđa. Ova pozicija omogućava dublju penetraciju.

Ležeći na stomaku: Partner koji prima analnu penetraciju leži na stomaku, dok drugi partner leži na njemu ili pored njega i ulazi polako odozgo.

Cowgirl (Jahačka poza): Partner koja prima analnu penetraciju može sedeti na partneru licem prema njemu i kontrolisati dubinu i ritam penetracije.

Važno je napomenuti da je analni seks osetljiv i zahteva mnogo lubrikanta kako bi se izbegla nelagodnost i povrede.

Poze za seks otpozadi

Seksualne pozicije u kojima partneri imaju odnos otpozadi su česte i pružaju duboku penetraciju i intimnost. Evo nekoliko takvih pozicija koje možete isprobati.

Doggy Style: Ova je najpoznatija i omogućava partneru da kleči na rukama i kolenima, dok drugi partner ulazi otpozadi. Ova pozicija omogućava duboku penetraciju i omogućava slobodno kretanje.

seks poza otpozadi

Ležeći na stomaku: Partner koji prima penetraciju leži na stomaku, dok se drugi partner ležeći na njemu ili iznad njega ulazi. Ova pozicija omogućava intimnost i kontakt tela uz duboku penetraciju.

Spooning: Oba partnera leže na boku, okrenuti istim smerom. Partneri se prislanjaju jedno uz drugo i penetracija se odvija otpozadi. Ova pozicija omogućava bliskost i dodir tokom seksa.

The Bridge (Most): Partnerka leži na stomaku s podignutim kukovima, dok partner ulazi odozgo. Ova pozicija omogućava duboku penetraciju uz bolju kontrolu dubine.

Standing Doggy (Stojeća pozadi): Partner koji prima penetraciju naginje se unapred i drži se za neku površinu (npr. sto ili zid), dok se drugi partner ulazi otpozdai. Ova pozicija omogućava različite uglove penetracije i može biti vrlo strastvena.

Obrnuta kaubojka: Partnerka sedi na partneru licem prema njemu, ali okrenuta prema njegovim nogama. Ova pozicija omogućava ženi kontrolu nad dubinom i ritmom penetracije.

Sinner (grešnik): Savršena ako imate ogledalo na plafonu. „Sinner“ je intimna pozicija za seks otpozadi. Muškarac je na leđima, žena je gore, ali okrenuta leđima, podrhnuta na ruke i stopala. On prodire u nju otpozadi. Eksperimentisanje s različitim položajem ruku može dodati užitak.

Ovo su samo neke seks poze otpozadi, a možete ih otkriti još.

Napredne poze u seksu

Verovarno ste primetili da se neke poze ponavljaju. To je zato jer su one najčešće korišćene i najudobnije.

A ima i onih naprednijih i fizički izazovnijih.

Sve akrobatske seksualne poze imaju zajedničku crtu – obično se pokušavaju samo jednom.

Najbolje seksualne poze su udobne, jednostavne i pružaju dobru podršku, zato većina ljudi provodi veći deo svog seksualnog života u varijacijama misionarske poze, kaubojke ili klasičnog seksa otpozadi. U takvim udobnim pozama je i najlakše tražiti put do orgazma.

No, kada se uhodate, probajte i ove naprednije poze!

Kama sutra poze u seksu

“Kama Sutra“ je drevni indijski tekst koji sadrži različite pozicije za seks i pruža smernice o seksualnoj intimnosti. Ovaj tekst sadrži više od 60 različitih pozicija za seksualni odnos, uključujući različite položaje za različite potrebe i želje. Mnoge od ovih pozicija zahtevaju fleksibilnost.

Evo nekoliko poznatih pozicija iz „Kama Suture“ i njihovih kratkih opisa:

Lotus: Partnerka sedi na partneru i obavija noge oko njegovog tela dok se spajaju. Ovo je pozicija koja naglašava bliskost i intimnost.

lotus poza u seksu

The Wheelbarrow (Kolica): Partnerka je na laktovima ili se drži na ispruženim rukama dok partner penetrira otpozadi. Ova pozicija zahteva određenu snagu i ravnotežu oba partnera

The Suspended Congress (Suspendovani Kongres): Partnerka sedi na ivici stola ili drugoj površini s nogama u vazduhu, dok partner ulazi odozdo. Može se sprovesti i bez oslonca, da muškarac pridržava parterku. Ovo je izazovnija pozicija.

The Splitting of a Bamboo: Partnerka leži na boku, jedna noga je opružena, a jedna na ramenu partneru a partner ulazi između njenih nogu. Ova pozicija omogućava duboku penetraciju.

O ostalim maštovitim pozama saznajte više u vodiču: Putovanje do Orgazma: Najbolje Poze za Seksualno Zadovoljstvo Žena

Poze sa jastukom: Promena položaja tokom seksualnog odnosa može doneti novu dimenziju zadovoljstva i omogućiti različite stimulacije. Dodavanje jastuka ili upotreba stolice može dodatno obogatiti vaš seksualni život. Postavite jastuke ispod bokova partnerke kako biste povećali ugao penetracije i omogućili dublju stimulaciju. Takođe, jastuci ispod glave ili vrata mogu poboljšati udobnost tokom oralnog seksa.

Happy Scissors pozicija je seksualna pozicija u kojoj partneri leže jedno pored drugog na boku s nogama savijenim u kolenima, slično kao makaze. Ova pozicija omogućava bliskost i omogućava lagano trljanje tela partnera jednog o drugog, što može biti veoma intimno i ugodno iskustvo. Partneri mogu dodatno eksperimentisati s različitim pokretima i uglovima penetracije kako bi postigli najveće zadovoljstvo.

„Dupla penetracija“ (DP) je seksualna praksa u kojoj dva penisa (ili jedan penis i igračka) istovremeno ulaze u otvor(e) tela, kao što su anus i vagina, ili anus i usta. Ovo je seksualna fantazija i praksa koja može biti izazovna i zahteva dobru komunikaciju i uzajamno poverenje među svim partnerima.

Najbolje licem u lice poze u seksu

Seksualne poze koje omogućavaju kontakt očima povećavaju bliskost među partnerima i bliže su vođenju ljubavi nego seksu kao fizičkoj aktivnosti.

Misionarska: U ovoj klasičnoj poziciji partneri leže licem prema licu, što omogućava intenzivan kontakt očima i duboku emocionalnu povezanost.

Kaubojka: Partnerka je na vrhu, licem okrenuta prema partneru, što omogućava očni kontakt i kontrolu nad ritmom penetracije.

Stojeći licem u lice: Partneri stoje jedno naspram drugog, omogućavajući kontakt očima tokom seksualnog odnosa.

Kovčeg: partnerka je dole, se nogama visoko podignutim ka sebi, partner prilazi spreda , naginje se nad nju.

Yab Yum: Partnerka seda u partnerovo krilo, obavije noge oko njegovih bokova i ruke oko ramena pre penetracije. Ljuljajte se polako i dođite tako do penetracije . Zatim, istražite dodir kože na kožu kako biste izgradili seksualnu napetost. Možete zatvoriti oči, spojiti vrhove jezika i eksperimentisati s različitim načinima disanja. Isprobajte različite pokrete – gore-dole, levo-desno, savijanje donjeg dela leđa dok ritmično dišete. Dopustite da se seksualna energija oslobodi dok oboje ne dostignete orgazam.

Ovakve poze omogućavaju da pratite partnera i neverbalno ili verbalno komunicirate tokom seksa. Na ovaj način je i bliskost veća i ovo su najbolje poze za dostizanje istovremenog orgazma.

Kako se kretati tokom seksa?

Nije bitno samo namesiti se u pozu. One treba da omoguće stimulaciju erogenih zona, ali i adekvatno kretanje. Čak i ako poza u kojoj se ne zahteva da bude aktivni, nemojte baš ni da samo ležite bespomoćno.

Kretanjem aktivirate više delova tela i omogućavate da se uzbuđenje proširi na celo telo. Ovo vodi do iskustva „orgazma celog tela“, gde se uzbuđenje oseća u svim delovima tela, a ne samo u genitalijama.

Da biste se više kretali tokom seksa, prvo se oslobodite emocionalnih prepreka koje vas sputavaju. Ples, vežbanje krugova karlice, nagiba karlice i valova kičme uz omiljenu pesmu mogu vam pomoći da se oslobodite i učite erotske pokrete.

Nije svaka seksualna pozicija ili aktivnost podjednako prikladna za svakog pojedinca. Neki parovi će uživati u određenim pozama ili aktivnostima, dok će druge smatrati neudobnim ili čak bolnim. Isto tako, ono što odgovara nekome u pogledu seksualnih igračaka ili penetracije, možda neće odgovarati drugoj osobi. sto tako,ono što vam je odgovaralo sa jednim partnerom, možda sa nekim drugim neće. Važno je razumeti da je to sasvim normalno i prihvatljivo, jer svako telo je jedinstveno i različito. Na vama je da, kroz različite poze u seksu, otkrijete ono što vama odgovara i koje su vama najbolje poze u seksu. I zato budite otvoreni za nova iskustva.

Već nekoliko stotina žena i muškaraca našlo je svoje omiljene poze za orgazam. Nađite ih vi prateći jedinstveni Priručnik:

Putovanje do Orgazma: Najbolje Poze za Seksualno Zadovoljstvo


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.