Glumljenje orgazma – da ili ipak ne?

glumljenje orgazma

Sadržaj teksta

Čuli ste da se orgazam ponekada odglumi, ali zašto, da li muškarci glume orgazam kao i da li je i kada glumljenje orgazma u redu, prenosimo u tekstu koji sledi!

Orgazam je nešto čemu svaka žena, a i muškarac teži jer je fantastičan doživljaj, ali ponekada se dešava da se orgazam i odglumi!

Zapravo prema nekim istraživanjima i nije ponekad – čak 80% žena je glumilo orgazam, a čak 32% njih to radi pri skoro svakom seksualnom odnosu!

To se ne čini kao baš dobra statistika.

Ipak, idemo da saznamo zašto uopšte postoji potreba da se orgazam glumi i kako i kada se to najčešće radi.

Glumljenje orgazma u seksualnom odnosu

Prvo da pojasnimo taj pojam iako se čini vrlo očigledno!

Glumljenje orgazma podrazumeva glumljenje ekstaze iako se do nje nije došlo. Ovo je česta pojava, pogotovo kod žena ali se dešava i kod muškaraca. Glumljenje orgazma podrazumeva što vernije pretvaranje da doživljavate klimaks pri čemu simulirate pokrete, zvuke i ponašanje kao kada ga stvarno doživljavate.

Zapravo je veoma zabrinjavajuća brojka od 80% koja govori da je ova pojava izuzetno česta jer to znači puno neispunjenih očekivanja od samog seksualnog odnosa!

Iako seks može biti dobar i prijatan doživljaj i bez orgazma i ne treba da posmatrati kao aktivnost u kome se juri za vrhuncem ipak treba razmotriti u kojim situacijama i zašto se javlja glumljenje orgazma kako bi se ta pojava smanjila a svi učesnici u seksu više uživali.

U kojim situacijama se najčešće praktikuje glumljenje orgazma?

Postoji nekoliko situacija u kojima žene najčešće glume orgazam i one su sledeće:

  • kada su umorne i iscrpljene
  • kada ne žele da njihov partner pati zbog neuspeha
  • u pokušaju da zapravo dođu do pravog orgazma

Ipak, što više puštate svog partnera da misli da radi pravu stvar koja vama i ne prija a vi se pretvarate da doživljavate orgazam, to će vam kasnije biti teže da rešite taj problem.

Glumljenje orgazma kada ste iscrpljeni

Nekada vam nakon napornog dana nije ni do čega a kamoli do seksa, ali vaš partner je prosto jako zagrejan i čitavog dana vam aludira na to. Iz neke solidarnisti žene često i tada pristaju na seks, ali zbog umora i stresa njihovo telo ne reaguje baš najsjajnije. Iz želje da se seks što pre završi i da brže odu na spavanje mnoge žene tada odglume orgazam.

umorna devojka za seks glumi orgazam

Neki će reći da se ovo računa kao situacija kada je glumljenje orgazma donekle ok, ali ipak se treba potruditi da to ne bude često, treba porazgovarati sa partnerom i pokušati da odložite to za neki drugi put kada ćete oboje uživati!

Gumljenje orgazma kada ne želite da povredite partnerova osećanja

Ponekada se dogodi da pored sve želje i volje tokom seksualnog odnosa orgazam jednostavno ne nailazi. Jedan od razloga zašto žene glume orgazam jeste i taj da ne povrede partnerova osećanja ali i da se odnos što pre završi. Iako partner uglavnom uopšte nije kriv zbog izostanka orgazma, neke žene odluče da ipak odglume da bi on bio u potpunosti zadovoljan.

Razlozi za izostanak orgazma mogu biti različiti, možda ste već u toku dana imali orgazam, možda ste pod prevelikim stresom, a moguće je da prosto ne ide, i to se ponekad dogodi.

Glumljenje orgazma se često praktikuje u ovim situacijama ali i ovde je svakako bitan razgovor sa partnerom jer ipak ostajete nezadovoljena strana u odnosu a partner nastavlja da misli da vas je ono što vam je radio dovelo do vrhunca.

Nekada muškarci forsiraju žene i stalno ih zapitkuju da li su blizu što stvara dodatni pritisak i u tim situacijama se one takođe mogu odlučiti da odlgume orgazam jer vide da do njega zaprave neće ni doći.

Treba imati na umu da žena doživljava orgazam zbog sebe i on je važan za njen organizam a ne da bi se time dokazalo da je njen partner bio uspešan ljubavnik i odala mu se počast tim činom.

Zato ne možemo dovoljno naglasiti važnost otvorenog razgovora kada je ova tema u pitanju.

Glumljenje orgazma da biste podstakli pravi orgazam!

Ovo je možda jedina situacija u kojoj se glumljenje orgazma smatra najviše opravdanim.

Nekim osobama sama simulacija doživljavanja vrhunca podstiče želju i osećaj uživanja i ta simulacija ih gurne preko ruba do ekstaze! U tim situacijama verujte uživa i vaš partner, jedino je povećana mogućnost da i on doživi klimaks brže!

Ipak, bez obzira na gore spomenuto, glumljenje orgazma nije nešto što bi trebalo da vam pređe u naviku, baš naprotiv, potrudite se da prvo same otkrijete kako da dođete do njega i šta vas uzbuđuje a onda podelite to i sa partnerom i uživajte u svim njegovim benefitima. Svakako, čak i oni odnosi u kojima se on ne doživi ne moraju da znače da su loši, uživajte u dodirima, poljupcima i razmeni energije sa partnerom.

Osim ovih gore nabrojanih žene često mogu odlumiti orgazam i kada:

  • zapravo ni ne znaju kako izgleda ženski vrhunac i stide se uopšte i da pričaju o tome (žene koje retko ili nikada nisu masturbirale) ili mogu da dožive orgazam samo same sa sobom ali ne i sa partnerom
  • osećaju prevelik pritisak od strane muškaraca da dožive orgazam u toku seksa a vide da se to neće dogoditi
  • žele da ostave utisak slobodne i otvorene osobe koja u potpunosti uživa u seksu iako to u realnosti nije tako
  • uživanje u seksu im nije previše bitno ili ne osećaju dovoljnu seksualnu povezanost ali ne žele da izgube partnera zbog drugih stvari koje im u odnosu odgovaraju
  • ne prija im ono što ima partner trenutno radi ali ne znaju kako da mu to saopšte
  • nije im ni bitno da li će ga doživeti jer su u dugim vezama i braku i na seks gledaju samo kao na obavezu koju žele što pre da obave

Kako masturbacija može pomoći da ređe glumite orgazam?

Dobrim poznavanjem svog tela i njegovih erogenih zona biće vam lakše i da u seksualnom odnosu pronađete vrstu stimulacija koja vam prija kao i da uputite partnera u to šta volite. Ukoliko to do sada niste već otkrile same onda će biti teško za očekivati da se i svaki odnos završi sa neverovatnim orgazmima. Koliko god da je vašem partneru stalo da ga vi doživite on ne može uvek znati na koji tačno način da vas dovede to toga već mu vi morate pomoći u tome.

Da li muškarci glume orgazam?

Zapravo, iako je veoma retko, i muškarci mogu i umeju da odglume orgazam kada je to potrebno!

Neki muškarci su izjavili da im se desilo jednom ili dvaput da se pretvaraju i fejkuju orgazam!

Pitate se kako je to moguće?

Kažu da je lakše ako koriste kondom jer tada nema šanse da se provali da li je došlo do ejakulacije!

laziranje orgazma uz pomoc kondoma

Malo glasnije dahću, malo više trzaju polni organ i to je to.

Tako zvuči kada oni to objašnjavaju, a razlozi su sasvim različiti od potrebe da se izvuku iz neugodne situacije sa ženom koju su izabrali za “seks na jedno veče” do pritajenih homoseksualnih želja, pa sve do tipično ženskih razloga – da ne uvrede partnerku.

Sve u svemu, muškarci mogu da oglume orgazam, i ponekada to rade, misle da su dobri u tom foliranju, ali retko kada se to dešava.

Zapravo kod samo 12% ispitanih muškaraca postoji potvrdna izjava kada je glumljenje orgazma u pitanju!

Kako izgleda fejk orgazam?

Kada žena želi da odglumi orgazam ona zapravo oponaša ono što misli da radi tokom klimaksa. To podrazumeva užurbano i jače uzdisanje, kontrakciju vaginalnih mišića i malo uvijanja tela.

Ono što je zabrinjavajuće jeste da polovina žena u većini svojih seksualnih iskustava glumi orgazam umesto da pokuša da ga doživi.

Fejk orgazam nije dobar jer proizvodi samo frustraciju i na kraju sumnju u svoju sposobnost, ženstvenost i seksualni deo ličnosti. Lažni uzdasi i pokreti tela mogu da prijaju samo muškarcu koji je uglavnom u blaženom neznanju, dok žena zapravo samo odustaje.

S obzirom na to da je orgazam preko potreban i rado viđen prijatelj svake žene ne bi trebala da postoji potreba da se orgazam odglumi. Dobar razgovor o stvarima koje vam smetaju ili prijaju, malo truda i poverenja u partnera može da reši svaku nedoumici i odagna potrebu za fejk orgazmima!

A da li su žene toliko vešte u glumljenju orgazma i da li ih muškarci mogu provaliti da foliraju – saznajte u nastavku!

Da li muškarci mogu da provale da žena folira orgazam i kako?

Ako ste mislile da su muškarci totalno nezainteresovani za vaš užitak i ne mogu da prepoznaju odglumljeni orgazam – grdno se varate!

Oni itekako mogu da prepoznaju fejkovanje klimaksa, pogotovo ako su to vaši stalni i dugogodišnji partneri.

To je moguće jer se žene nekada zanesu u foliranju pa sve prenaglase, sve ispadne veštački i preterano i onda se partner neretko prvo zbuni a zatim kada shvati šta je u pitanju ili uznemiri ili postidi.

Zato su bolje opcije da kažete otvoreno šta se dešava i objasnite zašto je to tako kako biste poradili na tome da se to što manje dešava!

Oni koji će teže provaliti da je u pitanju glumljenje orgazma jesu muškarci sa kojima ste imali avanturu na jedno veče i koji ne moraju da budu previše zainteresovani za to da i žena doživi orgazam. Ne želimo da vas ubedimo da se u ovakve stvari ne upuštate jer svako ima pravo na svoj izbor ali sve više se priča o tome kakav energetski uticaj prečesto menjanje seksualnih partnera ima na žensko telo.

Bez obzira u kakvim ste vrstama odnosa trenutno i dalje je na snazi stav da je glumljenje orgazma apsolutno nepotrebno čak i kada ste u kombinaciji za jednu noć, jer zašto i tad ne biste uživali u potpunosti – zato razgovor i otvorene instrukcije zlata vrede u postizanju željenog cilja!

Šta muškarci misle o ženama koje glume orgazam?

Reakcije muškaraca na ovu pojavu kada žena glumi orgazam su različite. Nekima je potpuno svejedno jer ih to uopšte ne dotiče ili ni ne primete. Ipak oni koji uspeju da primete i kojima je užitak partnerke znak da je sve ok, a pogotovo ako su u pitanju dugogodišnji partneri pokušaće da nađu odgovor na pitanje zašto žene glume orgazam.

Verujte da ako se ova situacija ponavlja, oni mogu da izgube samopouzdanje i veru u efikasnost svojih seksualnih moći, može im biti povređen ego i smanjiti se želja za fizičkim odnosom.

zena glumi orgazam u seksu

Takođe, određen broj muškaraca kada se nađe u situaciji da devojka glumi orgazam, može se osetiti frustrirano i očekivati neki vid objašnjenja situacije. Trenutak kada počnu da ispituju šta može biti uzrok tome je zapravo dobar znak jer signalizira da žele da otkriju kako mogu da vam pomognu u dolasku do orgazma i da im je do vas stalo.

Ali i ovde mora postojati granica jer ako muškarac počne da forsira ženu da mora da doživi orgazam i njen vrhunac postane najbitniji čin seksa, imperativ i cilj, on vrlo često može izostati jer je ženi da bi ga doživela potrebno stanje opuštenosti a ne pritiska i stresa. Želja i zainteresovanost vašeg partnera je jako bitna ali ne na način da vas u procesu dolaska do orgazma omete i pritiska na bilo koji način.

Ipak da biste sprečili da muškarci uopšte muče svoje glave i glavice ovim pitanjem, najbolje je razgovarati o tome i pojasniti pravila igre pre nego igra počne da ne bi došli u situaciju da glumite orgazam!

Kako izbeći lažiranje orgazma?

Prva stvar koja je možda i ključna u ovom poduhvatu jeste da dobro proučite šta volite, kako volite i šta vas dovodi do orgazma tj. koje su vaše erogene zone!

Kada sve znate o svom telu i svojim potrebama, vreme je da naučite da se ne stidite i da preokrenete stvar u svoju korist!

To ćete uraditi tako što ćete otvoreno reći šta vam treba, kako vam treba i zašto. Pogotovo ako je u pitanju dugogodišnji partner! Naučite svog partnera kako da vas dovede do orgazma. Ali i svakog novog partnera isto tako treba da uputite u to šta vas uzbuđuje i kako najlakše možete da dođete do orgazma. Otvoren razgovor samo može doneti dobre stvari, i zato se nemojte stideti da do detalja opišite sve što želite i šta vam prija kako bi vam partner pomogao da doživite orgazam!

Ukoliko vam je pre penetracije potreban oralni seks recite to, ukoliko vam je potrebna dodatna stimulacija prstima takođe, određeni ugao koji vam prija, brzina, dovoljno duga predigra, uključili biste u upotrebu neku seksi igračku ili volite dirty talk, sve je dozvoljeno samo to iskomunicirajte na pravi način.

I ne samo da će vas partner poslušati već će ga i sam razgovor učiniti spremnim da odmah pokuša – ako znate na šta mislimo!

Kada je seks u pitanju i već ste došli do samog čina onda više nema mesta za sramotu – prosto u toku zabave pričajte i to kratko i jasno, ne to, želim ovako, sad radi ovako, ovo mi prija na ovaj način, ovo volim/ne volim i verujte da će se njihov libido razuzdati i da neće biti nikakvih problema da se vaši zahtevi i želje ispune!

Dakle bez sramote i stida, otvoreno i direktno jer seks i orgazam su nešto u čemu treba da uživaju svi učesnici!

Takođe, možete proučiti i tehnike za vežbanje prisutnosti, tehnike disanja i druge tehnike koje vam mogu pomoći da se iz glave vratite u telo jer potrebno je uspostaviti balans između tela i misli kako bi sve funkcionisalo kako treba.

A ukoliko vaš partner ne želi da sarađuje i pomogne vam u procesu dostizanja orgazma ili vam čak i dodatno stvara osećaj krivice i čini da se loše osećate zbog toga onda je to crvena lampica da porazmislite i o tome da li je to pravi partner za vas.

Zašto ipak ne treba glumiti orgazam?

Orgazam ne treba glumiti jer je to nešto zbog čega se u većini slučajeva i upuštate u seksualni čin. Osim u situacijama kada vam sa voljenom osobom naiđe želja samo da vodite ljubav i da nije važno da li će se orgazam dogoditi. To je ređe ali dešava se da želite samo da se mazite bez pritiska za postizanjem vrhunca.

Ako izuzmemo tu situaciju, orgazam je uglavnom cilj kome većina ljudi teži stupanjem u seksualni odnos.

A kada idete u bilo koju akciju sa ciljem i taj cilj vrlo često ostane neispunjen, doživljavate razočarenje, frustraciju, nezadovoljstvo. Tako je i sa seksom i orgazmima.

Ipak želja da doživite vrhunac u seksualnom odnosu ne treba da bude takva da seks postane samo trka za orgazmom. Ako pomerite fokus sa orgazma kao jedinog cilja seksa i proces dolaska do orgazma počnete da posmatrate kao jedno putovanje u kome se ostvaruje povezanost, intimnost i gradi poverenje između partnera možda ćete do njega lakše i doći a i sama potreba da se on odglumi ukoliko izostane biće manja.

Zapamtite da glumljenje orgazma ne čini uslugu ni vama i vašem partneru.

I kada se dovodite u situaciju gde glumite orgazam previše često, onda vam preti čak i depresija, stanje iskrivljene slike ličnosti, trajna frustracija ili što bi psiholozi sredine prošlog veka rekli – neuroza!

Da li znate da su u toku ‘50ih godina prošlog veka mnoge žene lečene od neuroze i neurotičnosti za koje su kasnije pronašli da je uzrok u seksualnoj frustraciji.

Neki zapisi govore o tome da više od polovine tih žena nikada nije doživelo orgazam.

Kada se odigrala seksualna revolucija krajem ‘60ih godina, i otvorile se mnoge nove sfere seksualnog znanja i vaspitanja, neuroze kao dijagnoze je bilo trostruko manje!

Zapanjujuće je do čega nezadovoljena seksualna potreba može da dovede!

Zato otvoreno, direktno i detaljno pojašnjenje i dobar razgovor sa partnerom spašava stvar i garantuje orgazam uz malo truda!


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.