Analni seks i analni orgazam više nisu tabu tema

analni seks, analni orgazam

Sadržaj teksta

Bilo da ste u hetero ili homoseksualnoj vezi, analni seks i analni orgazam su teme koje su česte ali i za koje su vezana mnoga pitanja. Prenosimo vam baš sve što treba da znate o ovoj temi.

Analni seks – od kada se priča o ovoj temi?

O analnom seksu pričalo se i polemisalo u Antičkoj Grčkoj kao i u starom Rimu, i mnogim drugim drevnim civilizacijama. Nakon toga u doba stroge i nemilosrdne inkvizicije to je bio veliki greh i kazna je morala biti stroga i okrutna. Sve to dovodi do stavljanja ove teme u koš sa nedozvoljenim i neprijatnim radnjama, iako to nije baš tako.

Bilo kako bilo, danas se dosta toga promenilo i ljudi imaju slobodu izbora. Shodno tome, i interesovanje za ovu temu i analni orgazam raste a i sadašnje vreme kada su sve informacije na dohvat ruke olakšavaju pronalazak odgovora na ovo specifično pitanje. Zato, hajde da počnemo.

Šta je analni seks i šta je analni orgazam?

Svi naravno znamo šta je vaginalni seks ili kako volimo da kažemo “običan seks”, ali šta je analni seks. Analni seks je vrsta ili oblik seksualnog odnosa u kome se umesto vagine za zadovoljstvo u ovom slučaju koristi anus (muškarca ili žene) i naravno penis. Do analnog seksa dolazi prilikom penetracije u analni otvor partnera ili partnerke. Orgazam kao i kod ostalih oblika seksa dolazi kao posledica ovog zadovoljstva (pod uslovom da vam ovakva vrsta odnosa prija).

Analni seks i analni orgazam kod žena

Kada su dame u pitanju anatomija i biologija su učinile da su nervi oko anusa povezani sa živcima koji kontrolišu i klitoris, čim dodje do stimulacije živaca oko anusa stimuliše se i klitoris indirektno. Takođe, ovim putem stimuliše se i A tačka, erogena zona duboko u vagini koja je takođe zadužena za postizanje vrhunca tokom analne stimulacije. Tako da je u ovom slučaju lako objašnjivo kako dolazi do orgazma. Osetljivi nervni završeci oko anusa doprinose jačem i intenzivnijem orgazmu, a pri stimulaciji vagine ili klitorisa u isto vreme, iskustvo je nezaboravno i katarzično! Bar tako govore iskustva.

Mnoge žene imale su analni seks ali nisu doživele i analni orgazam, pa se nameće pitanje u čemu je problem i zašto se to dešava? Da li je u pitanju neka barijera u glavi, možda nisu bile dovoljno opuštene, možda su prosto probale ali nije bilo kako su zamišljale. Neke žene smatraju da će tako biti ponižene, da ih partner ne ceni, a to je posledica učenja, vaspitanja i društvenih normi.

Nekima je prvo iskustvo analnog seksa bolno i nakon toga nemaju apsolutno želju da tako nešto ponove. Zato je pre samog čina potrebno imati poverenje u partnera, razgovarati o tome i pripremiti se na pravi način.

Postoji, naravno procenat žena kojima je ovakav način uživanja broj jedan! Neke žene koje su doživele analni orgazam, verovali ili ne, smatraju da je bolji od vaginalnog orgazma a s obzirom na to da se duž analnog otvora nalazi dosta nervnih završetaka koji su povezani sa ostalim delovima može doći i do višestrukih orgazama. Smatra se da je to rezultat velike uzbuđenosti, novog iskustva i dobre tehnike, kao i prave pripreme za analni seks. Pojedine žene su prosto stidljive pa iako žele analni seks ne žele da pričaju o tome.

Ono što je važno da istaknemo jeste da do analnog orgazma ne mora doći samo i jedino seksualnim putem već i kroz druge oblike stimulacije analnog otvora. Najjednostavnije možete zamoliti partnera da vam tokom predigre stimuliše anus, da ga masira ili miluje i na taj način uvede u čari analnog orgazma. Naravno, poseta “seksi šopovima ” može biti veoma inspirativna i ponuditi različita sredstva za stimulaciju anusa bez penetracije (ako ga nemate u mestu u kom živite postoje i online prodavnice a tamo seksi igračaka mašti na volju).

Kada se malo priviknete na osećaj i senzaciju koju ovakva vrsta zadovoljavanja može da pruži, možete pokušati sa analnim seksom u pravom smislu te reči. Najlakše je da u toku i pri samoj penetraciji partner stimuliše i klitoris i time preusmeri moguće neprijatne osećaje na osećaje užitka.

Analni seks i orgazam kod muškaraca i iz muškog ugla

Kod muškaraca je u samoj unutrašnjost zadnjice smeštena kuglica tzv. prostata. Prostata je izuzetno erogena, njenom masažom veliki broj muškaraca doživljava zadovoljstvo i svedoči super osećaju.

Tokom analnog seksa dolazi do dodirivanja i penetriranja koje je veoma stimulativno za prostatu, koja će vam vratiti zadovoljstvom i orgazmom. Ovde se moramo osvrnuti na pripadnike homoseksualne populacije i pronaći apsolutno razumevanje za njih i njihove potrebe, oni uživaju, vode ljubav i imaju zadovoljstva kao i svi ostali. U toku analnog seksa muškarci lakše doživljavaju analni orgazam upravo zbog stimulacije prostate odnosno muške G tačke. Čak i ako nisu homoseksualnih opredeljenja, strejt muškarci mogu uživati u stimulisanju analnog otvora i doživeti intenzivan orgazam.

Muškarcima je ženska guza privlačna i veoma seksipilna. Od pamtiveka su zadnjice bile zanimljive, privlačne, ženstvene i seksipilne pa otuda i interesovanje za iste. Ono što muška populacija navodi kao prioritet jeste da je analni otvor mnogo uži od vaginalnog, da je samim tim osećaj boji i intezivniji.

zasto muskarci vole analni seks

Za razliku od žena koje često previše razmišljaju o samom činu, bilo da je analni ili vaginalni seks u pitanju, muškarci žele da istraže čitavo tele svoje voljene i tvrde da se time samo povećava prisnost u vezi ili braku. U svakom slučaju oni su mnogo opušteniji i preduzimljiviji.

Ne može se tvrditi sa sigurnošću da su muškarci koji žele ili potenciraju analni sex pritajeni ili latentni homoseksualci. Oni jednostavno žele intezivniji seksualni nadržaj, prosto žele da eksperimentišu i dožive novo iskustvo. Retki su oni koji nisu spremni da istraže ovu vrstu seksa i specifično analno zadovoljstvo i za nju i za njega.

Kako se pripremiti za analni seks?!

  • Priprema za uspeh je pola uspeha. Prvo i veoma važno jeste da do analnog seksa dođe po želji oba partnera, da o tome pričate i da se na taj način dodatno opustite. Ako niste spremni da o tome otvoreno razgovarate onda je apsolutno jasno da niste spremni da to i uradite. Razgovor kao podrška je presudan.
  • Higijena zauzima veoma važno mesto. Kako biste bili sigurni da neće doći do neprijatnosti “osigurajte” se na vreme. U slučaju da imate redovnu stolicu onda razloga za brigu nema. U svakom slučaju da biste bili bezbrižniji možete i obaviti klistiranje, na tržištu postoje i intimni analni tuševi koje možete kupiti i olakšati sebi posao. Sa klistiranjem treba biti obazriv, ne treba preterivati kako se mišići analnog otvora ne bi opustili i kako se sama creva ne bi ulenjila. Preporučuje se i časa mlake vode sa kašikom soli koja se popije na eks, to dovodi do ubrzavanja peristaltike i brzog pražnjenja creva, ishrana bogata vlaknima biće vam dobar saborac za kompletno očuvanje zdravlja a samim tim i za brzo i lako pražnjenje creva. Taj osećaj čistoće dodatno će vas opustiti i doprineti da više uživate.
  • Analni otvor nije prirodno i anatomski usklađen za penetraciju i neće biti sam od sebe vlažan koliko god želja bila jaka. Zato odaberite neko dobro sredstvo za podmazivanje, dodatna masaža i utrljavanje će učiniti da se osećate mnogo privlačnije, seksipilnije i relaksiranije. Analni otvor možete stimulisati prstima, neki najviše vole lizanje anusa dok su drugi za klasičnu penetraciju penisom ili nekim seksi igračkama.
  • Ono što se kod analnog seksa smatra obaveznim jeste upotreba lubrikanata i kondoma. Analni otvor je pun bakterija i ako biste u zanosu strasti nakon njega prešli na vaginalni mogli biste da zapatite ozbiljnu infekciju, zato je zaštita veoma bitna i treba je staviti ispred zadovoljstva.
  • Naravno da prilikom analnog seksa možete i treba da stimulišete klitoris, to nikako ne treba propustiti, taj deo tela barem što se žena tiče nikada ne izneveri. Stimulacija klitorisa u toku analnog seksa može produbiti intenzitet i osećaja i užitka i dovesti do bržeg i jačeg orgazma!

Analne igračke za lakše dostizanje analnog orgazma

Jeftina i svima dostupna seksi igračka svakako mogu biti prsti. Pogotovo u samom početku istraživanja ove vrste seksa. Kako je analni otvor veoma uzak i predstavlja ulazak u prilično dugačko debelo crevo, treba biti nežan i obazriv i prilikom stimulacije prstima. Nokti moraju biti kratki, isturpijani da bi se izbegle moguće povrede.

  • Prva koja se preporučuje i koja je kod korisnika omiljena jeste igračka pod nazivom “Thai kuglice”. One mogu biti različite veličine tačnije veličina se postepeno povećava, zatim mogu biti vibrirajuće ili ne. Prilikom korišćenja poslednju kuglicu nikada nemojte gurati zato što može da odluta i da nastanu bespotrebni problemi koje ste mogli lako izbeći. Dakle obavezno je da imate za šta da držite kuglicu. Nakon ubacivanja lagano izvlačite jednu po jednu i analna stimulacija će biti fantastična. Takođe, thai kuglice se mogu koristiti i na taj način što će se prilikom doživljavanja orgazma naglo izvući i samim tim će pojačati osećaj orgazma.

igracke za analni seks i orgazam

  • Analni vibratori ili tzv. dildo koristi se kao klasičan vibrator samo što će u ovom slučaju poslužiti za zadnjicu.
  • Za muškarce izuzetno rešenje je masažer prostate ili G tačke. Potrebno je leći na bok ili leđa, saviti noge na grudi, lagano ubaciti masažer i laganim pokretima započeti masažu. Morate se naravno navići na ovaj nesvakidašnji osećaj. Masažer može da se koristi tokom seksa ili kao dodatak pri oralnom seksu.
  • Analni čepići ili plugovi koriste se tako što se postave u analni otvor i tu su dok god upržnjavate vaginalni ili oralni seks. Držač ostaje napolju tako da ste bezbedni da igračka neće zalutati. Postoje i analni čepići sa pumpom koji se nakon postavljanja i u rektumu naduvavaju do željene veličine, naravno mogu biti vibrirajući i statični.

Sve igračke obavezno namažite lubrikantima pre upotrebe.

Analni orgazam, u čemu je caka?

Orgazam bilo koje vrste je ono čemu svi parovi teže, to je kruna odnosa i bliskosti. Kada su muškarci u pitanju sasvim je jasno zašto vole analni seks i zašto vrlo često navode da im je zadovoljstvo prilikom analnog orgazma mnogo veće. To je mnogo uži i dublji prostor koji se lako može navlažiti seksualnim dodacima i naravno da je analna penetracija tada pravi spektakl. Gotovo 75% muškaraca ovaj seks smatra boljim i kvalitetnijim od vaginalnog.

Kao što smo gore napomenuli mnogim damama je analni seks odbojan i neprivlačan i smatraju da se do orgazma na taj način ne može doći. Za analni seks i analni orgazam potrebna je opuštenost i veliko poverenje među partnerima. IPAK! Kada naiđu na pravog ljubavnika, kada se opuste i upuste u celu priču nemali broj žena tvrdi da je stimulacija kružnih mišića oko rektuma nešto što se pamti i naravno vrlo rado ga ponavljaju. Pritom su bezbrižnije i prilikom ejakulacije, ukoliko se odluče na analni odnos bez zaštite a to se jedino preporučuje sa stalnim i pouzdanim partnerima.

Ono što je zajednička tvrdnja za oba pola jeste da je super sto se analni seks može izvoditi u apsolutno istim pozama kao i vaginalni. Dakle tu nekog velikog prilagođavanja nema što je super, treba se opustiti i uživati.

Za šta god da se odlučite, da li za povremenu ili trajnu apstinenciju od analnog seksa ili pak za konzumiranje, sve je ok. Vi ste neprikosnoveni i apsolutni vlasnici svog tela. Ukoliko postoji interesovanje, analni seks i analni orgazam su nešto što treba iskusiti i obogatiti seksualni život na taj način.


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.