Vibratori – baš sve što treba da znate o njima

vibratori

Sadržaj teksta

Da li vibratori doprinose dostizanju orgazma ili je od njih veća šteta nego korist? Razbijamo mitove i predrasude i donosimo sve što treba da znate o njima.

Šta je vibrator?

Vibratori su seksualne igračke koje rade na bazi vibracije i imaju za cilj jedno – da daju dodatni stimulans erogenim zonama i tako dovedu do dostizanja orgazma.

Ponuda vibratora je postala toliko široka, da je izbor onog pravog postao prava veština. U nastavku teksta daćemo vam i savete vezane za to.

Vibratori se karakterišu uglavnom kao nešto što koriste žene. Međutim, videćete da to nije sasvim tačno.

Ali zašto baš žene?

Zanimljivo je da postoji tvrdnja da su vibratori prvo bili razvijeni u medicinske svrhe. U 19. veku lekari su, navodno, koristili vibratore za lečenje histerije. Smatralo se da je histerija uzrokovana akumulacijom seksualne energije kod žena, a vibratori su se koristili za izazivanje orgazma i navodno olakšavanje simptoma. No, ova tvrdnja se danas dovodi u pitanje.

Svakako, vibratori tog doba morali su biti neka manuelna alatka ( jer nije bilo baterija i struje), a pojam ženskog orgazma i danas je mnogima nepoznanica, a kamoli tada. Zato, je uostalom, nastao ovaj sajt. Dakle, ovu informaciju o pretečama vibratora uzmite sa rezervom.

Da li to znači da žene lakše doživljavaju orgazam sa vibratorom nego sa svojim partnerom?

Iako je svako iskustvo jedinstveno i individualno, mnoge žene ističu da korišćenje vibratora može pružiti izuzetno intenzivne i brže orgazme u poređenju sa stimulacijom koju pruža partner.

vibratori i seksi igracke

Vibratori imaju konstantan ritam i jačinu stimulacije koju je najčešće teško postići prirodnim putem.

Istraživanja su takođe otkrila da žene koje imaju pozitivan stav prema korišćenju vibratora često imaju bolji seksualni život. One se lakše uzbude, više uživaju u seksualnom iskustvu i imaju manje teškoća s postizanjem orgazma jer su opuštenije i znaju ka čemu da teže i koje tačke treba da ciljaju tokom seksa da bi postigle zadovoljstvo. Pozitivne misli su inače poželjne kada je reč o dostizanju vrhunca. Dodatno, smatra se da žene koje redovno koriste vibrator pokazuju veću seksualnu zadovoljstvo i manje osjećaju bol prilikom seksualnih aktivnosti.

Ovo potvrđuje da ova seksualna igračka može biti korisno sredstvo za otkrivanje i poboljšanje seksualnog zadovoljstva.

Ipak, važno je naglasiti da upotreba vibratora ne treba da bude zamena za intimnost sa partnerom, jer seksualni odnos je mnogo više od fizičkog. Vođenje ljubavi i razmena seksualne enegrije i seks kao fizička aktivnost mogu biti dva različita pojma.

Dildo vs. Vibrator: U čemu je razlika?

Iako se često koriste kao sinonimi, postoji važna razlika između ova dva seksualna pomagala, pre svega u načinu na koji funkcionišu.

· Dildo je seksualna igračka koja je dizajnirana da simulira penis. Napravljen je od različitih materijala, uključujući silikon, gumu i slično i pruža mogućnost penetracije, kako vaginalne, tako i analne. Međutim, ono što je bitno da se istakne jeste to da je pasivan i ne poseduje mehaničke funkcije poput vibracija ili pulsiranja. Za njegovu funkciju zaduženi ste sami – radi na manuelni pogon. Dildo je idealan za one koji žele realistično iskustvo ili jednostavno žele da eksperimentišu sa penetracijom, istraže neke svoje skrivene zone kao što je g tačka ili pak dostizanje cervikalnog orgazma.

· S druge strane, vibrator ima mehaničke komponente koje generišu vibracije ili pulsiranje. Oni dolaze u različitim oblicima, veličinama i teksturama ( ne moraju nužno da liče na penis) nudeći širok spektar stimulacije. Oni mogu biti namenjeni spoljašnjoj stimulaciji klitorisa, unutrašnjoj stimulaciji vagine ili analnoj stimulaciji. Vibratori mogu pružiti intenzivnu stimulaciju i dodatno povećati seksualno uzbuđenje. Neki modeli dolaze sa različitim brzinama i intenzitetima vibracija, omogućavajući prilagođavanje stimulacije prema individualnim preferencama. Dakle, njihova glavna uloga nije penetracija nego leži u dodatnoj stimulaciji erogenih zona.

Odluka o tome koja je igračka pravi za vas zavisi od vaših želja, preferencija i ciljeva. I jedni i drugi imaju prednosti i imane. Što se vibratora tiče, dobra stvar je što, ako se ne uključi na viraciju, može da ima ulogu dilda.

Mana je ta što se uz vibracije orgazam desi prebrzo pa se mogu izgubiti usputne cari dolaska do njega i uzivanja u samom procesu njegovog dostizanja (orgazmički plato).

No, svakako ima i onih prednosti zbog kojih i pišemo o njemu. Da ih saznate, nastavite sa čitanjem.

Kako izabrati vibrator?

Kada je u pitanju izbor vibratora, postoje neki ključni faktori koje treba razmotriti kako biste pronašli savršeni „alat“ za svoje seksualno zadovoljstvo. Veličina, materijal i brzina su tri važna aspekta koje treba uzeti u obzir kada tražite najbolji vibrator za sebe.

kako izabrati vibrator

· Veličina vibratora: Vibratori dolaze u različitim veličinama, od manjih i diskretnijih do većih i izazovnijih. Izbor veličine zavisi od ličnih preferencija i udobnosti. Neke osobe mogu preferirati manje vibratore zbog lakše manipulacije i precizne stimulacije, dok druge možda preferiraju veće vibratore radi dublje penetracije. Važno je da se osećate udobno sa veličinom koju odaberete. Imajte na umu da kao što ni veličina penisa nije presudna, tako ni veličina vibratora nije ključna – važnije je naći pravu tehniku. No, to ipak ne znači da treba da birate prvi na koji naiđete. Dobro se informšite, analizirajte ponudu pa onda razmotrite koji je pravi

· Materijal vibratora: Materijal od kojeg je vibrator napravljen igra važnu ulogu u njegovoj funkcionalnosti i bezbednosti. Postoje različiti materijali uključujući gumu, plastiku i silikon. Gumeni materijali (poput jelly, gume, pvc, vinyl) su mekani i fleksibilni, ali imaju tendenciju da budu porozni, što znači da mogu zadržavati bakterije i teško se čiste. Sa druge strane, silikon, staklo, metal i ABS plastika su neporozni materijali koji su lakši za održavanje i pružaju sigurniju opciju. Odabir neporoznog materijala može biti higijenski i dugoročno sigurniji izbor.

· Brzina vibratora: Vibratori obično dolaze sa različitim brzinama i intenzitetima vibracija. Važno je napomenuti da se preferencije po pitanju brzine mogu razlikovati među pojedincima. Ženama često više odgovaraju niže frekvencije vibracija, posebno zbog osetljivosti vaginalnog tkiva. Vibratori sa mogućnošću podešavanja brzine pružaju vam fleksibilnost da prilagodite stimulaciju prema svojim potrebama i željama i da vremenom eksperimenišete sa njima.

Ne postoji univerzalno ispravna ili pogrešna opcija ni tačan odgovor koji su najbolji vibratori. Slušajte svoje telo, eksperimentišite i budite otvoreni za istraživanje kako biste otkrili što vam najviše odgovara.

Ne samo da vrste materijala od kog su napravljeni vibratori mogu biti razne, nego se oni razlikuju i po nameni. Izbor vibratora u velikoj meri zavisiće od toga koju stimulaciju želite, da li je to klitoris, vagina, analni otvor itd. Ako je recimo klitoris, i tu ima raznih opcija: onih koji stimulišu samo vibracijom, oni koji prave pokrete nalik oralnoj stimulaciji jezikom, onih koji ujedno nude i penetraciju.

U nastavku govorimo o tome.

Vrste vibratora

U zavsinosti od toga kakvu stimulaciju vrše, od čega su i slično, ove igračke za seks mogu se naći u sledećim varijacijama.

Vibrator za klitoris: Klitoralni vibratori su dizajnirani posebno za stimulaciju klitorisa, koji je često ključna tačka u postizanju ženskog klitorisnog orgazma. Ovi vibratori mogu imati različite oblike i teksture za ciljanu stimulaciju klitorisa i mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji sa penetracijom. Za ciljanju stimulaciju dobar je recimo Lelo Dot vibrator.

Vibrator gaćice: Ovi vibratori su diskretno dizajnirani u vidu veša ili tako da se odlično uklapaju u njega poput ovog Panty Vibe Black vibrator. Cilj je da pruže diskretnu i uzbudljivu stimulaciju tokom svakodnevnih aktivnosti.

Vibro jaje: Ovo je mali vibrator u obliku jajeta koji se može koristiti za stimulaciju spoljašnjih erogenih zona ili unutrašnjih tačaka. Ove vibratore često karakteriše mogućnost bežičnog upravljanja, preko mobilnog telefona što omogućava partneru da preuzme kontrolu nad vašim zadovoljstvom. Vibro jaje Abner jedna je od igračaka sa tim svojstvima.

Vibrator ogrlica: Ove elegantne i diskretne vibratore, kao što je Vesper vibrator, možete nositi kao modni dodatak oko vrata, ali su istovremeno spremni da pruže trenutke zadovoljstva kad god to poželite. Vibratori ogrlice obično imaju manje intenzivne vibracije, idealne za diskretnu stimulaciju klitorisa. Naravno, pre upotrebe, treba da povedete računa o higijeni svoje „ogrlice“, a ne tako nešto to je ceo dan visilo oko vrata upotrebiti u druge svrhe.

Vibrator za G tačku: G-spot vibratori su posebno dizajnirani za ciljanu stimulaciju G-tačke, što može dovesti do intenzivnog seksualnog zadovoljstva i orgazma. Ovi vibratori imaju zakrivljeni oblik koji cilja G-tačku i mogu imati različite brzine i intenzitete vibracija, a mogu imati i dodatne performanse, poput kuglica koje se okreću, kao što ima ovaj Vibrator Rrrolling explosion.

vibrator za g tacku

Bullet vibrator: Bullet vibratori su mali, diskretni vibratori oblika metka. Ovi vibratori se obično koriste za stimulaciju klitorisa i drugih spoljašnjih erogenih zona, ali se mogu koristiti i za unutrašnju stimulaciju. Praktični za nošenje, ne zauzimaju puno mesta, gotovo kao privezak. Sparkling Darling mini vibrator je jedan od njih.

Zeka vibrator: Ova vrsta vibratora ima karakterističan oblik koji podseća na zečje uši i pruža 2 u 1 zadovoljstvo. Takozvani rabbit vibratori se obično koriste za istovremenu stimulaciju klitorisa i vagine, pružajući tako dvostruko zadovoljstvo: klitorisni i vaginalni orgazam. Ova igračka dakle ima deo koji se umeće u vaginalni otvor i radi unutrašnju stimulaciju, dok „uši“ vibriraju preko klitorisa i rade spoljašnju stimulaciju. Neki mogu da imaju i dodatne funkcije, kao što je funkcija grejanja koju ima Rabbit vibrator Xena.

Fleksibilni vibrator: Fleksibilni vibratori imaju savitljivo telo koje omogućava prilagođavanje obliku tela i postizanje optimalne stimulacije i više različitih vrsta orgazama, jer potencijalno može da stimuliše više različitih tačaka. Još ako ima i duple funkcije, eto eksplozije zadovoljstva. Primera radi, dobar izbor je ovaj Double flex rabbit vibrator.

Analni vibrator: Analni vibratori su dizajnirani za sigurnu i ugodnu stimulaciju analne regije. Oni obično imaju oblik i veličinu prilagođenu analnoj stimulaciji i često dolaze sa širokom bazom ili ručkom radi sigurnosti kao na primer ovaj Backdoor lover.

Vibratori na daljinski: Ovi vibratori sa daljinskim upavljanjem omogućavaju partneru da preuzme kontrolu nad vašim zadovoljstvom putem daljinskog upravljača. Ova vrsta vibratora je odlična za uzbudljive igre moći i daljinsku kontrolu.

Vibrator prsten: Vibratori prstenovi se nose oko penisa ili prstiju kako bi pružili dodatnu stimulaciju tokom penetracije. Ovi vibratori su idealni za parove koji žele zajedničko zadovoljstvo i dodatnu stimulaciju. Mogu imati čak i dodatke za žensku stimulaciju kao ovaj prsten za penis zeka.

Rebrasti vibrator: Rebrasti vibratori imaju teksturirane površine sa rebrima ili ispupčenjima, pružajući dodatnu stimulaciju tokom penetracije. Ove teksture mogu povećati osećaj trenja i zadovoljstva.

Vibrator simulator oralnog seksa: Ovi vibratori su dizajnirani da oponašaju senzacije oralnog seksa na klitorisu. Oni mogu imati mekane, pokretne jezičke ili vakuumsko-sisajuće efekte za intenzivnu stimulaciju. Jedan od takvih je ORA3 simulator oralnog seksa.

Vibrator prst: Vibratori prst su mini vibratori koji se stavljaju na prst kako bi pružili preciznu i fokusiranu stimulaciju erogenih zona. Ovi vibratori su praktični i mogu se koristiti za klitoralnu stimulaciju ili za masažu drugih delova tela.

Rotirajući vibrator je inovativan seksualni proizvod koji pruža jedinstvenu vrstu stimulacije. Opremljen je s posebnim mehanizmom koji omogućava osećaj rotacije unutar tela. To ga čini idealnim za ciljanje unutrašnjih erogenih zona, poput G-tačke. Rotirajući vibratori su često kombinovani s vibracijama kako bi se postigao još intenzivniji užitak. Njihova prilagodljivost i različite brzine rotacije omogućavaju korisnicima da istraže različite nivoe senzacija i pronađu ono što im najviše odgovara.

Wand vibrator: Veliki vibrator poznat i kao masažer za telo, je moćan seksualni proizvod dizajniran za spoljnu stimulaciju. Njegova velika glava omogućava široku površinu pokrivanja, što olakšava postizanje orgazma i snažnih senzacija. Wand vibratori su često opremljeni s različitim brzinama i intenzitetima vibracija, što korisnicima omogućava prilagođavanje stimulacije prema ličnim željama. Ovi vibratori su takođe popularni za opuštajuće masaže celog tela, što ih čini svestranim i korisnim proizvodom u svakodnevnom životu.

Vibrator za grudi: Igračka namenjena stimulaciji bradavica. Pokreće se preko aplikacije ili daljinskog, umetne se u grudnjak i donosi uzbuđenje. Idealno za one kojima su grudi erogena zona ili koji žele da iskuse orgazam grudi. Zanima vas? Onda bacite oko na Boobie Woogie.

Vibratori za parove: Osmišljeni su da se koriste tokom seksualnog odnosa i da pruže zadovoljstvo i dodatnu stimulaciju za oba partnera. Mogu pomoći da doživite zajednički orgazam sa partnerom. Obično ih nosi žena, kao na primer ovaj Lelo Tiani 2.

Stakleni vibrator (crystal wand): Stakleni vibratori su izrađeni od visokokvalitetnog stakla i dolaze u različitim oblicima i teksturama. Ovi vibratori su ne samo estetski privlačni, već i izuzetno glatki, higijenski i mogu se zagrevati ili hladiti za dodatnu senzualnost. Neki stakleni vibratori čak se koriste i u terapeutskim tretmanima. Jedna od glavnih prednosti staklenih crystal wand vibratora je upotreba kristala. Svaki kristal ima svoje specifične energetske osobine i svojstva. Na primer, ametist se često koristi za smirenje i opuštanje, ružičasti kvarc za ljubav i emocionalno isceljivanje.

Gumeni vibrator je popularan izbor među korisnicima zbog svoje mekoće i prilagodljivosti. Izrađen od visokokvalitetne gume, omogućava nežnu, ali efikasnu stimulaciju. Daje prirodniji osećaj u odnosu na plastični, jer je mekša površina.

Plastični vibratori su poznati po svojoj izdržljivosti i glatkoj površini, što omogućava prijatno klizanje po koži. Njihov jednostavan dizajn i snažne vibracije obezbeđuju intenzivno zadovoljstvo. Takođe, lako se koriste i čiste, što im je prrednost u odnosu na gumene.

Realistični vibrator je popularan među onima koji traže što autentičnije iskustvo. Napravljen da oponaša izgled i teksturu stvarnog penisa, pruža dodatnu stimulaciju i uzbuđenje. Ovo je zapravo dildo vibrator, silikonski penis sa vibrirajućom opcijom. Ovi vibratori često imaju detaljno oblikovan glavić, vene i testise.

Sa toliko različitih vrsta vibratora na raspolaganju, jasno je da postoji nešto za svakoga. Važno je samo prilikom izbora slušati svoje telo i prilagoditi izbor vibratora prema svojim potrebama i željama.

Najbolji vibrator za žene

Kada je reč o seksualnom zadovoljstvu, svaka žena je jedinstvena i ima različite preferencije i potrebe. Zato je ključno pronaći vibrator koji najbolje odgovara vašem telu i željama. Ove specijalno dizajnirane igračke ne samo da mogu poboljšati vaše seksualno iskustvo, već i podići orgazam na jedan potpuno novi nivo, istovremeno jačajući vezu između vas i vašeg partnera.

Za svaku ženu postoji odgovarajuća igračka. Na tržištu postoji širok spektar različitih vibracija koje se razlikuju po veličini, obliku, materijalu i funkcijama. Na primer, klitoralni vibratori su odlični za žene koje vole snažnu stimulaciju klitorisa, dok G-spot vibratori ciljaju na tačku koja može dovesti do intenzivnih orgazama.

najbolji vibratori za zene

Jedan od ključnih aspekata kod odabira pravog vibratora je slušanje sopstvenog tela i otkrivanje šta vas najviše uzbuđuje i ispunjava. Nekima mogu odgovarati veći, realistični vibratori za dublju penetraciju, dok drugi mogu preferirati manje, diskretnije modele za spoljašnju stimulaciju. Vodič za izbor može biti i stimulacija ili vrsta orgazma koji još niste probali, a hteli biste. Recimo, analni orgazam ili onaj koji omogućava da doživite žensku ejakulaciju.

Njihova upotreba može da podstakne veću otvorenost za otkrivanje novih načina uživanja u sopstvenim potrebama.

No, nisu isključivo za solo igru.

Takođe, vibratori mogu poboljšati iskustvo između dvoje ljudi u paru. Integrisanje vibratora u seksualne igre može oživeti strast i poverenje između partnera. Korišćenje vibratora tokom predigre ili penetracije može pružiti dodatnu stimulaciju i uzbuđenje za oba partnera i proširiti granice zadovoljstva.

Uzimajući u obzir sve ove aspekte, pronaći najbolji vibrator za žene zaista je stvar ličnih preferencija. Osluškujte svoje telo, budite otvoreni za istraživanje i uživajte u svetu seksualnih mogućnosti koje vam ovakve igračke pružaju. Ne samo da će vaše zadovoljstvo biti unapređeno, već će vaša veza sa partnerom biti obogaćena novim nivoima intimnosti i uzbuđenja.

Najbolji vibrator za muškarce

Iako su vibratori tradicionalno povezani sa ženskim seksualnim zadovoljstvom, danas postoji širok spektar onih koji su specijalno dizajnirani za muškarce. Ovi inovativni proizvodi pružaju novi nivo uživanja i istraživanja, istovremeno podstičući mušku seksualnost na potpuno novi način.

Za razliku od ženskih vibratora, muški vibratori su oblikovani tako da pruže ciljanu stimulaciju muških erogenih zona. Evo nekoliko primera:

Prostata masažeri: Ovaj muški vibrator posebno je dizajniran za stimulaciju prostate, što je ključna tačka za muške orgazme koji važe za veoma intenzivne kada se na ovaj način postignu. Ovi vibratori, kao što je masažer prostate Hugo, pružaju dublje i intenzivnije orgazme, istovremeno poboljšavajući zdravlje prostate.

lelo masazer prostate

Vibro prstenovi: Ovi prstenovi se nose oko penisa i pružaju dodatnu stimulaciju tokom seksualnih aktivnosti. Oni mogu pomoći u održavanju erekcije i povećanju osećaja uživanja tokom seksa.

Masturbatori: Ovi vibratori oponašaju osećaj masturbacije penisu.Kontolišu se uglavnom preko aplikacije, tako da su ruke uposlene oko toga, a za penis i orgazam zadužen je vibrator poput Power Masturbator.

Penetracioni vibratori: Iako se često koriste za stimulaciju ženskih erogenih zona, penetracioni vibratori mogu pružiti istraživanje novih senzacija za muškarce. Neki modeli imaju specifične teksture i oblike za dodatnu stimulaciju tokom penetracije.

Kod muškaraca su možda ove igračke malo i potcenjene. Treba znati da odabir pravog vibratora može proširiti granice seksualnog užitka i omogućiti muškarcima da istraže nove vidike svoje seksualnosti.

Kako se koristi vibrator?

Uključiš, usmeriš i uživaš – zar ne?

Pa, ne baš. Premda korišćenje vibratora može pružiti neverovatno uživanje i zadovoljstvo, važno je da se pridržavate nekih smernica kako biste izvukli najviše iz njih i ujedno zaobišli neke njihove nedostatke.

Ne postoji neki konkretan način upotrebe koji vam možemo navesti, jer postoji raznovrstan izbor ovih igračaka i svaka ima svoj jedinstven način korišćenja. Dakle, što se toga tiče, vodite se uputstvom za upotrebu. Međutim, ima nekih osnovnih pravila koje bi valjalo pomenuti.

Pažljivo čitajte.

· Pauza u korišćenju vibratora: Vibratori mogu pružiti intenzivnu stimulaciju koju ljudsko telo teško može replicirati. Neki stručnjaci preporučuju povremene pauze u korišćenju vibratora kako biste osetljivost tela održali na optimalnom nivou. Prekomerna upotreba može da dovede do umrtvljenosti odnosno slabije osetljivosti erogenih zona na slabije stimulacije.

· Raznovrsnost u stimulaciji: Vibratori nisu samo za stimulaciju vagine – budite maštoviti. Oni mogu stimulisati različite delove tela tokom predigre i seksualnog odnosa. Klitoris, bradavice, perineum, testisi, ili bilo koji drugi erogeni delovi tela mogu biti zanimljivi za igru. Blaga masaža vestibularnih žlezda može čak da doprinese i da iskusite čari ženske ejakulacije.

· Pravilno održavanje vibratora je važno: Kada pričamo o upotrebi vibratora, onda treba znati da ona ne podrazumeva samo primenu, nego i pravilno čišenje vibratora. Samo tako ste sigurni da će upotreba proći bezbedno i da ćete od nje imati samo lepa iskustva. Ovom delu posvetili smo poseban značaj niže u tekstu.

· Vibratori i trudnoća: Preporučuje se izbegavanje vibrirajućih seksualnih igračaka tokom trudnoće, Ostale seksualne igračke koje ne vibriraju obično su sigurne za ali ipak je najbolje da se posavetujete sa stručnjakom. Prvenstveno je važno povesti računa o njihovoj higijeni.

Upotreba vibratora zavisi i od odgovora vašeg tela na njih. Nekima odogovara jača stimulacija, dok je nekima vibracija koju stvaraju ove igračke previše jaka. Dobar trik u ovom drugom slučaju je da se vibrator koristi preko odeće ili tkanine koji bi malo ublažili prenos vibracija i tako pružili realističnije iskustvo.

Lubrikanti i vibratori

Korišćenje vibratora nekad zahteva dodatno podmazivanje lubrikantima. Ovo može povećati zadovoljstvo. Preporučuju se oni na bazi vode, jer su sigurni za upotrebu sa svim materijalima od kojih su napravljeni vibratori, uključujući silikon, gumeni i plastični materijal.

Izbegavajte korišćenje lubrikanata na bazi silikona sa vibratorima koji su napravljeni od silikonskog materijala. Silikonski lubrikant može oštetiti površinu silikonskih vibratora, što može dovesti do gubitka mekoće i glatkoće materijala.

Nanesite lubrikant na vibrator i na područje koje želite stimulisati kako biste osigurali lakšu i prijatniju penetraciju ili spoljašnju stimulaciju.

Zašto svaka žena treba da proba vibrator?

Vibratori mogu imati terapijski značaj za žene, posebno one koje imaju problem i ne mogu da dožive orgazam. On može pomoći ženama da otkriju svoje želje i nauče kako doživeti orgazam, šta im prija, šta im smeta i na taj način podići kvalitet seksualnog života.

vibratori za žene koje ne mogu da dožive orgazam

No, preterana stimulacija svakako nije dobra i treba biti umeren. Mnoge žene se pitaju može li se „uništiti“ klitoris korišćenjem samo vibratora?

Iskustva su pokazala da korišćenje vibracija ne može trajno oštetiti klitoris ili onemogućiti orgazam bez njih. Međutim, ponavljano korišćenje vibratora ili ista tehnika masturbacije može navesti telo da se navikne na tu specifičnu stimulaciju i da onda svaka druga bude jednostavno – nedovoljna. Stoga, preporučuje se raznolikost u načinu stimulacije kako biste održali različite puteve do orgazma i povećali svoje seksualno zadovoljstvo. Neka vibrator bude povremena dopuna vašem seksualnom životu, ali ne i njegova osnova. Ako ste koristili vibrator duže vreme, možda ćete proći kroz fazu prilagođavanja na normalne stimulacije, ali to je normalno. Samo dajte vremenu vašem telu da se prilagodi novim iskustvima.

Kako koristiti vibrator tokom seksa – najbolji položaji za vibrator

Postoji nekoliko položaja tokom seksa koji posebno pogoduju primeni vibratora i pružaju dodatne senzacije tokom seksualnog čina.

Misionarski položaj: Ovaj klasični položaj pruža bliskost i intimnost između partnera. Da biste uneli vibrator u igru, jednostavno ga postavite između tela i pružite stimulaciju klitorisu ili drugim delovima tela koji vas uzbuđuju dok partner prodire. Možete koristiti i vibratore namenjene parovima.

Ženska gornja pozicija: U ovoj pozi, žena je gore i ima kontrolu nad dubinom i ritmom penetracije. To omogućava ženi da upotrebi vibrator kako bi dodatno stimulisala svoj klitoris ili druge erogene zone dok istovremeno uživa u penetraciji.

Doggy style položaj: U ovom položaju, žena je na sve četiri, a partner je pozadi. Vibrator može biti postavljen na klitoris ili druga područja kako bi se osiguralo dodatno zadovoljstvo dok partner prodire otpozadi.Ovo je ujedno i situacija kada se može praktično isprobati analni vibrator.

Spooning položaj: U ovom intimnom položaju, muškarac prilazi ženi otpozadi u ležećem položaju. Njihova tela faktički naležu jedno na drugo. Vibrator se može koristiti za stimulaciju klitorisa ili drugih erogenih zona kako bi se povećalo zadovoljstvo tokom intimnosti.

Dupla penetracija tokom seksa sa vibratorom: Dupla penetracija je seksualna tehnika u kojoj partneri istovremeno pružaju penetraciju u vaginu i analni otvor. Dodavanjem vibrirajućeg seksualnog igračka u ovu igru može se poboljšati stimulacija i zadovoljstvo. Vibrator se može koristiti za analnu stimulaciju, dok se vaginalna stimulacija radi penisom.

Upotreba vibratora tokom seksa može biti sjajan način za istraživanje novih senzacija i uživanje u novim vrstama intimnosti sa partnerom. Naravno, preduslov je da oko ovoga imate dogovor i saglasnost.

Kako koristiti vibrator tokom masturbacije?

Korišćenje vibratora tokom masturbacije može unaprediti solo seksualno iskustvo, ali i omogućiti istraživanje sopstvenog tela i njegovih mogućnosti.

Evo nekoliko korisnih saveta kako u ovom slučaju iskoristiti vibrator za maksimalno uživanje.

Fokus na klitoris: Iako mnogi vibratori imaju oblik koji omogućava penetraciju, većina žena koji koriste vibrator preferiraju stimulaciju oko klitorisa. Klitoris je ključna erogena zona koja često igra ključnu ulogu u postizanju orgazma.

korišćenje vibratora tokom masturbacije

Stoga, postavite vibrator na onu blizinu klitorisa koja vam prija i prilagodite intenzitet vibracija prema vašim željama.

Eksperimentisanje sa brzinom i intenzitetom: Vibratori obično dolaze sa različitim brzinama i intenzitetima vibracija. Istražite različite postavke kako biste otkrili onu koja najviše odgovara vašim željama i potrebama. Ponekad sporije i nježnije vibracije mogu pružiti intenzivnije senzacije i dovesti do snažnijih orgazama.

Eksperimentisanje sa stiimulacijom različitih delova tela: Vibratori mogu imati široku primenu. Primera radi, umesto fokusa na klitoris, probajte da isprobate vibracije na usminama. Mnoge žene tvrde da je osećaj fenomenalan.

Uvod u penetraciju: Iako se mnogi vibratori koriste za stimulaciju klitorisa, neki modeli su dizajnirani za penetraciju . Iskoristite da otkrijete što vas najviše uzbuđuje, kako da doživite vaginalni orgazam i istražite različite načine korišćenja vibratora tokom masturbacije.

Kada dobro upoznate svoje erogene zone, definišete senzacije koje vas dovode do orgazma, znaćete i na šta da se usmerite tokom odnosa sa partnerom i veća je šansa da u tom slučaju doživite vrhunac.

Bitno je samo da budete realni i umereni.

Previše česte upotrebe vibratora ili masturbacije samo na jedan način mogu dovesti do toga da se telo navikne na specifičnu stimulaciju. To može rezultirati teškoćama u postizanju orgazma na drugi način ili sa partnerom.

S druge strane, vibrator može biti korisna alatka za žene koje nikada nisu doživele orgazam i žele da istraže svoje telo. Upotreba vibratora u ovom slučaju može omogućiti ženi da oseti senzaciju orgazma i nauči kako da traži slično zadovoljstvo tokom masturbacije i seksualnih odnosa.

Prednosti i mane vibratora: Pronalaženje balansa

Prednosti upotrebe vibratora su mnogobrojne, posebno kada je reč o istraživanju sopstvene seksualnosti i postizanju orgazma. Vibrator može pružiti intenzivnu stimulaciju koju ruka ne može replikovati, što omogućava postizanje novih nivoa zadovoljstva.

Međutim, važno je ne zavisiti previše od vibratora i da budete umereni. Ako se oslanjate isključivo na vibrator, može postati teško postići orgazam bez njega. Stoga neka vam bude korisna stvarčica, ali nemojte da joj robujete.

Održavanje vibratora: Čišćenje i lubrikanti

Pravilno održavanje vibratora ključno je za produženje njegove trajnosti, očuvanje higijene ali i vašeg zdravlja pre svega. Evo nekoliko korisnih saveta o tome kako pravilno očistiti vibrator i koje lubrikante koristiti uz njih.

Čime se pere vibrator?

Pre upotrebe i posle svake upotrebe, vibrator treba očistiti. Pravilno čišćenje sprečava širenje bakterija i infekcija.

Kako se pere vibrator? Ovo su neki osnovni koraci.

· Isključite vibrator i odstranite baterije pre nego što ga operete.
· Ako je vibrator vodootporan, možete ga oprati pod mlazom mlake vode sa blagim antibakterijskim sapunom ili koristiti poseban antibakterijski sprej za čišćenje igračaka za odrasle. Nemojte koristiti alkohol, acetone ili sredstva koja sadrže abrazivne supstance, jer mogu oštetiti površinu vibratora.
· Ako vibrator nije vodootporan, koristite vlažnu krpu sa blagim sapunom za čišćenje spoljašnjih površina. Pazite da ne potapate vibrator ili delove koji sadrže baterije u vodu.

Nakon čišćenja, temeljno osušite vibrator sa čistom i suvom krpom ili papirnim ubrusom pre nego što ga ponovo upotrebite ili skladištite.

kako se pere vibrator

Pravilno održavanje vibratora će vam pomoći da uživate u bezbednom, higijenskom i zadovoljavajućem seksualnom iskustvu. Pazite da uvek pratite uputstva proizvođača za čišćenje i održavanje vibratora kako biste osigurali da traje što duže i pruža maksimalno zadovoljstvo tokom upotrebe.

Vibratori: prodaja i cena

Postoji veliki broj online prodavnica koje nude raznoliku paletu vibratora koji će ispuniti sve vaše intimne želje i seksualne fantazije. Bez obzira da li tražite klasični model, rotirajući vibrator, realistični ili wand vibrator, sve lako možete naći. Prednost online sexy shopova je i što je kupovina diskretna, što znči onima kojima bi možda bilo nelagodno da kupe vibrator ili bilo koju drugu seksualnu igračku.

Cene vibratora su prilagođene različitim budžetima, što znači da svako može pronaći nešto za sebe.

Sada kada znate sve o vibratorima, započnite svoje putovanje u svet senzualnosti i zadovoljstva i istražite nova zadovoljstva. Vaš put ka orgazmu možda vodi baš preko njih.


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.