Penetracija i orgazam – mogu li zajedno i kako?

penetracija

Sadržaj teksta

Može li pravilna penetracija može pomoći ženama da lakše dožive vrhunac u seksualnom odnosu? Saznajte u kakvoj su vezi penetracija i orgazam.

Penetracija u seksu: značenje

Pre svega, pozabavimo se ovom pojmom.

Šta znači penetracija?

U kontekstu seksualnog odnosa, penetracija se obično odnosi na prodiranje muškog polnog organa (penisa) u žensku vaginu, ali takođe može uključivati i analni seks ili druge oblike seksualne penetracije. Ona je ključni aspekt mnogih seksualnih aktivnosti i često se doživljava kao intimna forma spajanja partnera.

Važno je naglasiti da seksualna penetracija ne bi trebalo da bude bolna ili neželjena, i uvek bi trebala biti bazirana na uzajamnom pristanku i ugodnosti.

Penetracija je često postavljena kao ključna komponenta intimnih odnosa. Međutim, postavlja se pitanje koliko zaista razumemo njen značaj, posebno kada je reč o ženskom orgazmu.

Da bismo dublje prodrli u ovu temu (doslovno i figurativno), moramo da razmotrimo ulogu penetracije u seksualnom činu i istražimo načine kako žene mogu da postignu duboko zadovoljstvo i orgazmički vrhunac tokom ovog intimnog čina.

Otkrijte neke od tajni ženskog orgazma i korisne savete kako ga postići tokom penetracije.

Da li penetracija podrazumeva orgazam?

Iako kod nekih ljudi postoji uverenje da bi ona trebala automatski da rezultira orgazmom, stvarnost je često drugačija i penetrativni orgazam je više mit nego istina.

Zašto to kažemo?

Pa, prema istraživanjima, oko 80% žena ne doživljava orgazam isključivo putem penetracije, dok samo oko 20% može postići vrhunac na ovaj način. Većini žena je potrebna direktna stimulacija klitorisa kako bi dostigle vrhunac.

Kada se govori o penetrativnom orgazmu, onda se češće misli na vaginalni orgazam i na stimulisanje raznih unutrašnjih senzibilnih tačaka. I upravo tu bude zabune, jer mnogim ženama za dostizanje orgazma penetracija nije uopšte potrebna.

I to nije sve.

Orgazam kod žena, uključujući i onaj tokom penetracije, često zavisi od psiholoških i emocionalnih faktora. Penetracija nije preduslov. Često je mnogo bitnije da budu opuštene kako bi se potpuno prepustile seksualnom zadovoljstvu. Oslobađanje napetosti u telu i eliminisanje stresa ili distrakcija koje nam mogu ometati fokus tokom intimnog čina igra ključnu ulogu u dostizanju orgazma – ključniju od same penetracije.

orgazam od penetracije

Naposletku, u nekim slučajevima, penetracija može biti i bolna, neprijatna – a to tek nije put ka dostizanju orgazma.

Dakle, da li su penetracija i orgazam povezani?

Nisu nužno, ali mogu biti i tu smo da zapravo objasnimo kako da od ovoga napravimo dobar spoj.

Ključni faktori za orgazam tokom penetracije

Većini muškaraca penetracija neke vrste jeste preduslov za orgazam i ejakulaciju. Anatomski je tako.

Kod žena su stvari malo kompleksnije.

Važno je razumeti da nema univerzalnog obrasca za postizanje orgazma, i svaka osoba je jedinstvena. Za mnoge žene, kombinacija penetracije i stimulacije klitorisa predstavlja idealan put ka orgazmu i ispunjenju.

Međutim, u realnosti, odnos između vagine i penisa često ne pruža stimulaciju klitorisu ili je ona indirektna. Kada se penis pomera unutar vagine, on može pomerati unutrašnje usne koje su povezane s klitorisnom kapom. Ovo omogućava klitorisu da se pomiče napred-nazad po vrhu klitorisa. Kada unutrašnje usne nabreknu i približe se, one mogu proširiti vaginalni kanal i pritisnuti penis, što dalje pojačava klitorisno trenje.

Međutim, da bi žene doživele orgazam tokom odnosa vagina-penis, često im je potrebna direktna i ponekad produžena stimulacija klitorisa, kako pre nego što odnos počne, tako i tokom njega.

To se može postići na više načina.

  • Jedan je svakako predigra i visok stepen seksualne uzbuđenosti pre same penetracije. Malo se priča o tome da i žene doživljavaju erekciju, a ne samo muškarci. Kada nivo seksualne uzbuđenosti dovoljan, onda tkivo vagine i vaginalne usne budu dobro porkrvljene i nabreknu. Gore opisana indirektna stimulacija klitorisa je tako lakše izvodljiva, a i unutrašnji nervni produžeci klitorisa duž zidova vagine se aktiviraju.
  • Drugi način je pronalaženje odgovarajućih poza koje su stimulativne – o njima više u nastavku.
  • Treći način je vežba. Iako se često tvrdi da vagina nema dovoljno nervnih završetaka da bi se postigao orgazam samo penetracijom, istina je da se vaginalni mišići i nervni završeci mogu istrenirati na određene načine kako bi se postizalo zadovoljstvo čak i bez direktnog stimuliranja spoljnjeg dela klitorisa. Za početak je dovoljno da ste otvoreni za to, a činjenica da ste na našem sajtu govori da jeste.

Penetracija i orgazam kod žena

Ključni aspekt za postizanje orgazma tokom seksualnog čina jeste dovoljna uzbuđenost. U ženskom telu, ovo može manifestovati se kao erekcija unutrašnjeg klitorisa, što je važan deo unutarnje klitoralne erogene mreže. Iako se često tvrdi da vagina ima ograničen broj nervnih završetaka, koji su uglavnom na njenom ulazu, istina je da postoje različiti nervni završeci unutar vagine koji, nažalost, nisu često dovoljno stimulisani.

Žene često praktikuju čak i masturbaciju koncentrišući se na spoljni deo klitorisa, iako je važno znati da su neke od tih unutrašnjih „tačaka,“ kao što je G-tačka, deo klitoralne erogene mreže. Zato je dobra ideja posvetiti se istraživanju ovih tačaka. Upotreba seksualnih igračaka tokom masturbacije može biti pun pogodak u tom pravcu.

Za postizanje orgazma ključno je dodatno fokusirati se na stimulaciju spoljnog klitorisa tokom penetracije kako bi se povećala seksualna uzbuđenost i povećale šanse za orgazam. Osim toga, odabir odgovarajućeg ugla i pokreta tokom penetracije takođe igra ključnu ulogu u stvaranju dubljeg zadovoljstva i podsticanju unutrašnjih erogenih zona koje često ostaju neiskorišćene.

Rastojanje između klitorisa i ulaza u vaginu može biti takođe bitna stavka za doživljavanje penetrativnog orgazma. Vagine se razlikuju, kod nekih žena je to rastojanje veće, kod nekih manje, One žene kod kojih je manje imaju veće šanse za orgazam tokom penetracije, ali uz odgovarajući pristup, ova „privilegija“ je svima dostupna.

Seks bez penetracije

Seks bez penetracije predstavlja širok spektar intimnih aktivnosti koje ne uključuju prodiranje penisa ili bilo kojeg drugog predmeta u vaginu, anus ili usta. Ova vrsta seksualnog zadovoljstva može biti podjednako intimna i zadovoljavajuća kao i penetrativni seks, te ima mnoge prednosti.

To može uključivati različite oblike predigre, oralni seks, stimulaciju rukama i prstima, upotrebu igračaka za odrasle ili fokusiranje na erogene zone tela.

Seks bez penetracije pruža priliku za istraživanje različitih aspekata seksualnog zadovoljstva, omogućavajući partnerima da se usredsrede na međusobne želje i potrebe. Ova raznovrsna praksa omogućava parovima da izgrade emocionalnu bliskost i zadovoljstvo, bez obaveze penetracije kao glavnog cilja intimnog odnosa.

Trudnoća bez penetracije

Iako se trudnoća obično povezuje s penetracijom, važno je znati da ona može da se dogodi i bez penetracije. To se može dogoditi ako sperma dospe u vaginu ili blizu nje i dođe u kontakt s jajnom ćelijom. Iako su šanse manje u poređenju s penetrativnim seksom, postoje određene situacije koje mogu povećati rizik od trudnoće bez penetracije. To uključuje upotrebu igračaka za odrasle koje su bile u kontaktu s ejakulatom, nezaštićeni oralni seks, ili ejakulaciju na spoljnjim genitalijama koje može preneti spermatozoide u vaginu.

Korišćenje kondoma ili drugih metoda kontracepcije, čak i bez penetracije, može značajno smanjiti rizik od trudnoće (ukoliko vam ona nije cilj) i pružiti veću sigurnost u seksualnim odnosima.

Kako penetrirati ženu da dostigne orgazam?

Cilj nam je sada da istražimo različite tehnike penetracije koje mogu pomoći ženama da dožive orgazam tokom seksualnog odnosa. Razumevanje anatomije, komunikacija sa partnerom i fokusiranje na raznovrsne načine stimulacije klitorisa i unutarnjih erogenih zona može značajno unaprediti intimno iskustvo i povećati zadovoljstvo za obe strane.

Sledi niz saveta i tehnika kako penetrirati u devojku koje mogu pomoći postizanju ovog cilja.

Kada razmatramo penetraciju tokom seksualnog odnosa, važno je razmotriti različite vrste pokreta penisa u vagini koje mogu doprineti dubljem i intenzivnijem zadovoljstvu.

· Kružni pokreti: Umesto klasičnih pokreta napred-nazad, razmotrite uvođenje kružnih pokreta penisa unutar vagine. Ovi kružni pokreti mogu pružiti drugačiju stimulaciju koja može biti veoma uzbuđujuća za ženu. Osim toga, fokusiranje na gornji i donji vaginalni zid, posebno na gornju i donju G tačku (Tao kaže da postoji i donja G tačka), može dodatno unaprediti iskustvo. Ne zaboravite da obratite pažnju i na donju stranu vaginalnog zida, jer ova raznovrsna stimulacija može doprineti povećanju šanse za dubok i intenzivan orgazam.

· Plitki ulasci: Raznolikost pokreta je ključ za zadovoljavajući seksualni odnos. Osim dubokih penetracija, važno je da se usredsredite na povremene plitke ulaske. Vrhom penisa treba da jedva prodrete kroz vaginalni otvor. Ostanite u tom položaju, zastanite, istražujte, i radite plitke pokrete blizu ulaza vagine, jer tu ima puno nervnih završetaka i taj deo je osetljiv. Naravno, važno je pratiti reakcije partnerke i komunicirati kako biste zajedno otkrili šta joj najviše odgovara.

· Klitoralna stimulacija: Probajte da se fokusirate na dvostruku stimulaciju – i penetrativnu i klitoričku. Jedan način da to uradite je da pritisnete svoj palac o vrh klitorisa i nežno ga masirate s leve na desnu stranu dok obavljate kratke, plitke pokrete penetracije. Ovo omogućava direktan dodir s klitorisom, što mnogim ženama pomaže da dostignu orgazam. Druga tehnika uključuje pritisak tela vašeg penisa na klitoris i nežno ga bockate na spoju njenih malih usmina bez potpunog ulaska u nju. Ova metoda takođe omogućava klitoralnu stimulaciju tokom penetracije i može dodati dodatnu uzbuđenost. Ako penetrirate duboko, onda pritistnite svoju pubičnu kost o njen klitoris i pomerajte se dok ste u njoj i probajte da ga stimulišete na taj način.

· Nizovi od devet: Taoistička metoda nizova od devet je tehnika koja promoviše dublje i intenzivnije seksualno iskustvo za oba partnera. Ova tehnika uključuje poseban obrazac pokreta tokom penetracije. Prema ovom metodu, muškarac bi trebao devet puta da uđe plitko, a zatim jednom duboko, i ovaj ciklus ponoviti devet puta (to je jedan niz devetki). Duboki ulasci imaju funkciju izbacivanja vazduha iz vagine i stvaraju svojevrsni vakuum. Nakon toga, sledi devet plitkih ulazaka bez potpunog izlaska, kako bi se očuvao taj vakuum. Važno je da muškarac ne izlazi potpuno tokom ovih plitkih pokreta kako ne bi narušio vakuum. Ova tehnika takođe omogućava muškarcu da stimuliše ženinu G tačku.

· Zabadanje: Pomenimo i ono što nam je svima na umu kada se pomene penetrativni seks, a to je sam proces zabadanja penisa u vaginu. Ovo može da dovede do orgazma jer se nervni zavšeci klitorisa produžavaju sa obe strane vaginalnog kanala. Stimulacija zidova vagine dodatno se može poboljšati ako se vrše talasasti pokreti kukovima. Nije svejedno ni koji ugao zabadanja se primenjuje. Promena ugla može napraviti ogromnu promenu u senzaciji. G tačka je na prednjem zidu vagine pa je dobra taktika naći takvu pozu koja će aktivnije stimulisati taj deo. Na primer, podizanje kukova jastucima može da pomogne u ovome.

· Anal plug za prednji zid – kako starimo, tako se naša tkiva opuštaju, a tu mislimo i na perineum (međicu), deo koji spaja analni i vaginalni otvor. Kad je on opušten, onda se i osetljive tačke unutar vagine spuštaju. Anal plug, koji se uvodi u analni otvor tokom seksa, deluje tako što utiče na opuštenu međicu da se zategne i menja položaj odnosno ugao erogenih tačaka u vagini, tako da budu dostupnije tokom penetracije.

Tehnike penetracije s manjim penisom

Nije prazna priča – veličina penisa nije bitna za dobar seks. Bitna je tehnika.

penetracija sa manjim penisom

Kada je reč o manjim penisima, važno je fokusirati se na kvalitet penetracije, a ne na dužinu. Ovo se može postići usmeravanjem pažnje na raznolike stimulacije, preciznost i dubinu. Koristite tehnike koje omogućavaju intimno povezivanje, kao što su kružni pokreti i nežna stimulacija klitorisa istovremeno. Takođe, raznovrsne seksualne poze, poput onih koje pružaju bolju kontrolu i dubinu penetracije, mogu biti veoma korisne.

Tehnike za penetraciju sa većim penisom

Ove tehnike mogu zahtevati dodatnu pažnju kako bi se obezbedila udobnost i zadovoljstvo za oba partnera. Evo nekoliko saveta za uspešnu penetraciju sa većim penisom:

Predigra i lubrikacija: Obezbedite dovoljno vremena za predigru kako bi žena bila dovoljno uzbuđena i vaginalna lubrikacija prirodno pojačana. Korišćenje lubrikanta može dodatno olakšati penetraciju i smanjiti trenje.

Promenite uglove: Pokušajte različite položaje koji omogućavaju bolju kontrolu nad dubinom i brzinom penetracije. Neke poze, poput „kaubojka“ ili „obrnuta kaubojka,“ omogućavaju ženi veći nadzor nad dubinom penetracije.

Polako i nežno: Pripazite na ritam i brzinu penetracije. Polako ulazite, dajući telu vremena da se prilagodi. Povremeno se zaustavite i promenite ugao kako biste izbegli nepotrebno trenje.

Dodatna stimulacija: Kombinujte penetraciju sa stimulacijom klitorisa kako biste povećali zadovoljstvo. To može pomoći ženi da postigne orgazam tokom seksualnog odnosa.

Bez žurbe: Važno je imati strpljenja i ne žuriti sa penetracijom. U erotskim filmovima ideal seksualnog zadovoljstva kod žena izgleda kao veliki penis i snažno zabadanje. U realnosti , budimo iskreni, ovo je prilično grubo i više prijaju sporiji i nežniji pokreti.

Ritam penetracije

Ritam penetracije se odnosi na brzinu, dubinu i učestalost pokreta tokom seksualnog odnosa. Evo nekoliko primera različitih ritmova koji se mogu primeniti:

Spor i nežan ritam: Ovaj ritam podrazumeva sporije i nežnije pokrete koji omogućavaju partnerima da se fokusiraju na intimno povezivanje i dodir. Sporija penetracija može biti posebno prijatna tokom predigre ili kada želite da istražite erogene zone partnerke.

Brz i intenzivan ritam: Veća brzina penetracije može povećati uzbuđenje i strast tokom seksualnog odnosa. Intenzivniji pokreti i brža penetracija mogu biti izuzetno uzbuđujući za oba partnera, ali zahtevaju veću pažnju kako bi se osigurala udobnost.

Promenljiv ritam: Varijacija ritma uključuje kombinaciju sporijih i bržih pokreta. Ova tehnika omogućava partnerima da se prilagode trenutnom nivou uzbuđenja i potrebama.

Dubok i plitak ritam: Ovaj ritam uključuje promenu dubine penetracije. Periodi dubljih i plićih ulazaka mogu dodati raznovrsnost i omogućiti partnerima da istraže različite erogene zone unutar vagine.

Ritam treba da se prilagodi prema željama i udobnosti partnera. Komunikacija je ključna kako bi se postigao ritam koji donosi zadovoljstvo i uzajamno ispunjenje. Ponekad, promena ritma tokom istog seksualnog odnosa može pružiti najbolje rezultate i dodatnu strast.

Preporučeni ritam su polagani ulasci i brži izlasci, mada nekim parovima više odgovara da se sve izvodi polagano uz ritmično i usaglašeno disanje.

Tempo treba prilagoditi različitim fazama odnosa i ličnim preferencijama. Evo kako to možete postići:

· Predigra: Na početku odnosa, tokom predigre, spor i nežan tempo penetracije može biti najprikladniji. Ovo omogućava partnerima da se postepeno uzbuđuju i pripreme za dublju penetraciju tokom samog akta.

· Dubina i Intenzitet: U kasnijim fazama, kada je uzbuđenost maksimalna, može se preći na intenzivnije pokrete.

Dobra praksa je da menjate tempo tokom seksa kako biste održali uzbuđenje. Možete početi sporim tempom, a zatim postepeno povećavati brzinu kako se približavate vrhuncu. Ključno je da se uskladite sa svojim partnerom kako biste zajedno stvorili iskustvo koje će vas oboje ispunjavati i činiti zadovoljnim.

Prerana penetracija

Jedno od osnovnih pravila je da žensko telo mora da bude dovoljno uzbuđeno pre nego što se dogodi penetracija.

Dok je mnogo toga u seksualnom odnosu podložno željama i preferencijama partnera, ovo je jedan aspekt koji se ne sme zanemariti.

Prevremena penetracija, odnosno uvođenje penisa pre nego što je žena dovoljno uzbuđena, može imati značajan uticaj na njeno seksualno zadovoljstvo. U mnogim slučajevima, kada penetracija bude prejaka i prebrza, žene mogu izgubiti osećaj prijatnosti u vagini, što otežava ili onemogućava dostizanje orgazma tokom penetracije.

Ovo može objasniti zašto neke žene ređe doživljavaju orgazam tokom seksa sa partnerom.

Ključno je shvatiti da penetracija treba da se dogodi onda kada je žena zaista spremna i uzbuđena, a ne pod pritiskom ili očekivanjem.

Praktikovanje predigre, nežnih dodira, i komunikacija sa partnerom o njenim željama može znatno poboljšati seksualno iskustvo i povećati šanse za orgazam.

A šta je prerano i koliko treba da traje predigra?

Rudolf von Urban koji je pedesetih godina prošlog veka izdao knjigu „Seksualno savršenstvo“ i u njoj objasnio bioenergetski naboj žene i muškarca tokom seksa. Naime, utvrdio je radeći sa mnogobrojnim parovima, da je tek negde nakon 30 minuta milovanja, ljubljena, dodirivanja po celom telu (sve sem genitalija) dolazi do neke tačke kada je seskualni naboj kod žena najveći.

Naravno, ovo nije uvek tako i ne treba se slepo držati pravila, ali treba imati na umu značaj predigre i dovoljne udbuđenosti kod žena.

Vrste penetracije

Mogli bismo reći da se razlikuje nekoliko vrsta penetracije i ovde ćemo napraviti njihovu podelu:

Po prodiranju tj.dubini penetracije tokom seksualnog odnosa postoje dve osnovne vrste:

· Duboka penetracija: Ova vrsta penetracije podrazumeva prodor penisa ili drugog predmeta duboko u vaginu ili anus. Može pružiti intenzivno zadovoljstvo i istraživanje unutarnjih erogenih zona.

· Plitka penetracija: Plitka penetracija se odnosi na unošenje penisa ili predmeta samo delimično u telo partnerke. Ovo može biti korisno za raznovrsnost i pomoć u postizanju komfora i uzajamnog zadovoljstva.

Po ritmu i tempu – u odnosu na to kakva je brzina penetracije

· Brza penetracija: Ovde se radi o ubrzanom tempu penetracije, sa bržim i snažnijim pokretima. Može povećati uzbuđenje i strast tokom seksualnog odnosa.

· Spora penetracija: Spora penetracija uključuje sporiji tempo i nježnije pokrete. Ova vrsta penetracije može biti korisna za opuštanje i istraživanje intimnih trenutaka sa partnerkom.

Po Intenzitetu:

· Snažna penetracija: Ova vrsta penetracije karakteriše se snažnim i grubim pokretima, što može dodatno podstaknuti strast i uzbuđenje. Međutim, važno je da se gruba penetracija praktikuje sa pažnjom kako bi se obezbedila udobnost i uzajamno zadovoljstvo.

· Mekana penetracija: Suprotno gruboj, mekana penetracija uključuje nežnije i blaže pokrete. Ovo može biti posebno prijatno i opuštajuće, posebno tokom trenutaka intimnosti i nežnog povezivanja sa partnerkom.

Po tehnici:

· Istovremena penetracija (dupla penetracija): Ovo podrazumeva istovremeno ubacivanje penisa ili prstiju u vaginu ili anus kako bi se postiglo dublje zadovoljstvo i stimulacija. Postoje i seksualne igračke namenjene ovakvoj penetraciji.

· Penetracija jezikom: Ova tehnika uključuje upotrebu jezika za oralnu stimulaciju vagine ili anusa i to su plitka i nežna prodiranja.

· Penetracija prstima: Prsti se koriste za vaginalnu ili analnu penetraciju. Ovo omogućava preciznu stimulaciju i može biti posebno korisno tokom predigre. Možete vrhovima prstiju da se poigravate oko samog vaginalnog ulaza, plitkom penetracijom u krug. Malo dubljom penetracijom prstima probajte da stimulišete laganim pristiscima zidove njene vagine.

penetracija prstima

· Penetracija igračkom: Seksualne igračke, kao što su dildoi ili vibratori, koriste se za penetraciju kako bi se postigao intenzivniji i raznovrsniji efekat stimulacije i istražile erogene regije.

· Penetracija penisom: Ovde se radi o prodrianju penisa u vaginu ili anus tokom seksualnog odnosa.

· Vaginalna penetracija: prodiranje penisa, prstiju, jezika ili igračke u vaginalni otvor.

·  Analna penetracija: prodiranje penisa, prstiju, jezika ili igračke u analni otvor tokom analnog seksa. Ova vrsta penetracije zahteva posebnu pažnju i lubrikaciju kako bi se osigurala udobnost i bezbednost.

Poze za penetraciju

Prema istraživanju Univerziteta Indiana School of Medicine, različite tehnike penetracije postaju ključni elementi seksualnog iskustva jer stvaraju nove mogućnosti za uzajamno zadovoljstvo i povezivanje.

Evo nekih:

Pecanje: Ova tehnika, uključuje rotiranje karlice žene tokom seksualnog odnosa, uz pokrete podizanja i spuštanja. Osim što može doprineti intenzivnijim orgazmima, „pecanje“ olakšava muškarcima da pronađu G-tačku. Ova tehnika takođe jača mišiće dna karlice, poboljšavajući orgazmičke kontrakcije.

Ljuljanje: Suprotno popularnom verovanju, većina žena ne preferira unutra-van penetraciju, jer se čak 75% žena ne može dovesti do orgazma samo penetracijom. Umesto toga, žene vole kretanje napred i nazad tokom seksualnog odnosa jer tako kontrolišu brzinu i pritisak, dok klitoris dobija više stimulacije.

Uparivanje: Ova tehnika uključuje dodatnu stimulaciju, kao što je korišćenje seksualnih igračaka ili ruke tokom penetracije. Budući da većina žena teže doživljava orgazam samo od penetracije, dodatna stimulacija klitorisa može biti ključ za njihovo uzbuđenje i zadovoljstvo.

Plitka penetracija: Iako mnogi veruju da duboka penetracija pruža veće zadovoljstvo, istraživanje pokazuje da žene često preferiraju plitku penetraciju. Duboka penetracija može izazvati nelagodnost ili čak bol. Plitka penetracija omogućava ženi da bolje kontroliše dubinu i brzinu penetracije.

Seks poze za penetraciju otpozadi

Penetracija otpozadi pruža intimno iskustvo koje mnogi parovi obožavaju. Ova vrsta seksualnih pozicija donosi različite prednosti, uključujući duboku penetraciju. U nastavku ćemo istražiti nekoliko popularnih seksualnih pozicija koje omogućavaju penetraciju na ovaj način.

Doggy poza: Ova poza omogućava partneru da penetrira otpozadi dok je žena na sve četiri. Ova pozicija omogućava duboku penetraciju i intenzivno uzbuđenje. Partner može lako kontrolisati ritam i dubinu penetracije, pružajući potpunu kontrolu nad intimnim trenucima.

Ležeći na stomaku: U ovoj pozi, žena leži na stomaku sa nogama blago raširenim. Partner prilazi otpozadi i prodire duboko. Ova pozicija omogućava strastvenu i intimnu bliskost, a istovremeno pruža intenzivnu stimulaciju klitorisu sa donje strane (trenjem o podlogu na kojoj se leži).

Čučanj: Ova pozicija omogućava ženi da kontroliše dubinu penetracije tako što se podiže ili spušta dok partner penetrira otpozadi. Ova interaktivna pozicija pruža više kontrole i omogućava eksperimentisanje sa različitim dubinama i uglovima penetracije

Luk poza: U ovoj poziciji, žena leži na leđima sa nogama savijenim prema sebi. Partner kleči iznad nje i prodire otpozadi. Ova pozicija omogućava intimnost i strast dok partner ima pristup klitorisu žene za dodatnu stimulaciju.

Penetracija u misionarskoj pozi

Misionarska poza je jedna od najpoznatijih i najčešće praktikovanih pozicija tokom seksualnog odnosa . U misionarskoj pozi, partner koji je gore može kontrolisati dubinu penetracije. To omogućava intenzivnu stimulaciju i zadovoljstvo tokom seksualnog odnosa. Ova pozicija pruža partnerima bliskost i mogućnost za nežno dodirivanje i ljubljenje. Ovo pomaže u izgradnji emocionalne povezanosti . Partner koji je gore može lako kontrolisati ritam i brzinu penetracije. Ovo omogućava prilagođavanje seksualnog doživljaja prema željama i potrebama partnera.

penetracija u misionarskoj pozi

Ova poza pruža mogućnost za dodatnu stimulaciju, kao što su stimulacija klitorisa ili grudi.

Pozicije sa partnerkom gore

Pozicije u kojima partnerka preuzima kontrolu, bilo da partner leži na leđima ili sedi, omogućavaju partnerki da kontroliše ritam i dubinu penetracije.

Evo nekoliko takvih pozicija:

Cowgirl (Kaubojska): U ovoj pozi, partner leži na leđima dok partnerka sedi na njemu. Ova pozicija omogućava partnerki da kontroliše ritam penetracije, pružajući joj punu kontrolu nad svojim zadovoljstvom. Osim toga, partnerka može koristiti dodatnu stimulaciju (rukama ili igračkama) kako bi povećala uzbuđenje.

Reverse cowgirl (Kaubojka u obrnutom položaju): Slična kaubojskoj pozi, ova pozicija omogućava partnerki da sedi na partneru, ali je okrenuta suprotno – prema njegovim nogama. Ovo donosi novu perspektivu i stimuliše drugačije tačke unutar vagine. Partnerka takođe ima potpunu kontrolu nad penetracijom.

Sitting Cowgirl (Kaubojka u sedećem položaju): U ovoj varijaciji, partnerka je opet gore, a partner ne leži nego sedi.

Stimulacija G tacke kod penetracije

Stimulacija G tačke tokom penetracije može biti ključ za postizanje dubljih i intenzivnijih orgazama. G tačka je visoko osetljiva zona unutar vagine, koja se nalazi na prednjem zidu vagine, otprilike pet centimetara unutar.

Neke seksualne pozicije omogućavaju bolju stimulaciju G tačke. Pozicije koje omogućavaju dublju penetraciju i pravilan ugao , poput „Lotos“ ili „Luk pozicije“, mogu povećati pritisak na G tačku.

Kada penetrirate, pokušajte se usmerite prema prednjem zidu vagine (ka pupku) . To može pomoći da se intenzivnije stimulira G tačka.

Umesto samo klasičnih pokreta naprijed-nazad, partner može pokušati lagane kružne pokrete sa penisom ili prstima. Ovi kružni pokreti mogu pružiti intenzivniju stimulaciju G tačke.

Važno je istraživati i komunicirati sa partnerkom kako biste zajedno otkrili najbolje načine za postizanje orgazmičkih vrhunaca.

Bolna penetracija i kako je prevazići

Bolna penetracija može biti izazovna i nelagodna, ali postoje načini kako je prevazići i uživati u seksualnom odnosu bez boli. Jedan od njih je seks bez penetracije. No, ipak dajte penetraciju šansu i probajte ove taktike:

Korišćenje jastuka: Stavljanje jastuka ispod zadnjeg dela osobe koja se penetrira može pomoći da se opuste i da se ugao penetracije učini udobnijim. Ovo može smanjiti pritisak i nelagodnost tokom seksa.

Promena pozicije: Razmotrite mogućnost da osoba koja se penetrira bude na vrhu, kako bi mogla kontrolisati brzinu i dubinu penetracije. Ova promena može pružiti veći osećaj kontrole i smanjiti bol.

Kvalitetan lubrikant: Upotreba visokokvalitetnog lubrikanta može značajno pomoći u smanjenju trenja i nelagodnosti tokom penetracije. Dobro podmazivanje može olakšati seks i povećati komfor.

Psihološka priprema: Ponekad, bolna penetracija može biti povezana s emocionalnim faktorima. Važno je biti potpuno u raspoloženju i opuštenosti pre nego što se upustite u seksualni odnos. Povećana uzbuđenost i predigra mogu pomoći u smanjenju nelagodnosti.

U nekim slučajevima, bolna penetracija može biti posledica infekcija ili stanja kao što je vaginizam. Ako se bol ponavlja ili je izražena, važno je konsultovati se sa lekarom kako biste isključili medicinske probleme.

Saveti kako dostići orgazam tokom penetracije

Vežbanje mišića karličnog dna može poboljšati seksualno iskustvo i za vas i za vašeg partnera tokom penetracije. Ovo je ključno za bolju kontrolu senzacija tokom seksa i jači osećaj. Kegel ove vežbe su odličan način za jačanje mišića karličnog dna. Upotreba vaginalnih kuglica može pomoći u jačanju mišića karličnog dna. Ove loptice se umeću u vaginu i zahtevaju mišiće da ih drže na mestu. Ovo je odličan način za vežbanje i povećanje osetljivosti.

Praktikovanje svesnosti tela može vam pomoći da bolje razumete svoje mišiće karličnog dna i kako ih kontrolisati tokom seksa. Ovo može poboljšati vašu sposobnost da kontrahirate ove mišiće tokom penetracije. Vežbajte solo. Istražite svoju osetljivost prstima ili seksualnom igračkom pre nego što se upustite u penetraciju. Razumevanje šta vas uzbuđuje i kako se osećate može pomoći da se lakše postigne orgazam tokom seksa.

Angling tehnika: Studije sugerišu da 87.5% žena čini vaginalnu penetraciju zadovoljnijom korišćenjem „Angling“ tehnike. Ovo uključuje rotaciju, podizanje ili spuštanje karlice/tanka tokom penetracije kako biste prilagodili šta se oseća unutar vagine. Eksperimentišite sa različitim uglovima i dubinama penetracije kako biste pronašli šta vam najviše odgovara.

Šta ako penetracija ne prija?

Ako penetracija nimalo ne prija i osećate nelagodnost ili bol tokom seksa – ne forsirajte.

Postoje i drugi načini za vođenje ljubavi koji ne uključuju vaginalnu penetraciju.

Isprobajte ih , ako ništa od gore navedenih saveta ne pomaže.


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.