G tačka kod žena – vodič za vrhunsko uživanje

g tacka kod zena

Sadržaj teksta

Mnoge žene i dalje ne znaju da imaju g tačku i nisu nikada istraživale ovaj deo svog dela. I dalje se vodi polemika da li ona postoji i gde se nalazi g tačka kod žena. U sledećem tekstu približićemo vam sve što treba da znate o ovom skrivenom mestu ženskog tela.

Pravi poznavaoci ženskog tela, ako ih uopšte ima obzirom na kompleksnost i različitost žena kažu da svaka žena ima neki svoj okidač. Ista stvar je i kada je g tačka kod žena u pitanju. Savet iskusnih je da ako ne znaš put, bolje pitaj i ne lutaj.

Za početak je važno da saznamo gde se nalazi g tačka i da li uopšte postoji.

Gde se nalazi g tačka kod žena?

Medicina kaže da se pojam g tačka ustoličio pedesetih godina prošlog veka. G tačku kod žena otkrio je doktor Ernst Grafenberg. Primetio je da su određeni delovi zidova vagine bogati nervnim završecima. Mesto g tačke ili g zone predstavlja anatomski deo koji se nalazi pri samom ulazu u vaginu. Ovaj deo je pun nervnih završetaka i upravo se prilikom nadražaja g tačke ta površina i povećava, tačnije brežuljak se povećava i senzibilitet pa i orgazam žene biva jači i mnogo bolji.

Iako se termin g tačka kod žena dosta koristi zapravo se ne radi o postojanju samo jedne tačke već je to kompletna erogena zona tj. erektilno tkivo koje se proteže duž unutrašnjeg dela klitorisa.

Neke žene znaju za postojanje g tačke, dok je nekima ovo apsolutna nepoznanica. Neke žene nisu u potpunosti upoznate sa svojom seksualnom anatomijom, neke ne obraćaju pažnju na taj deo vagine toliko, ili ih je jednostavno sramota da o tome govore. Koliko god je 21. vek na snazi mi i dalje živimo delimično u patrijarhatu, gde na žalost velika većina smatra da žene treba da rađaju i da je mnogo važniji muški orgazam.

Koliko god da je ok da je tvom partneru lepo isto toliko je važno da partnerka bude zadovoljna, srećna i da na pravi način upozna sebe i sve svoje erogene zone.

Važno je istaći da g tačka kod žena zaista postoji i da je to i medicina potvrdila a čak se i u oblasti estetske medicine rade određeni zahvati kako bi se povećala senzitivnost g tačke i  više uživalo u seksualnom odnosu.

Kako pronaći g tačku kod žena?

Tačka g kod žena je anatomski udaljena od ulaza u vaginu nekih 3-5 cm. Da biste je pronašli, stavite jedan do dva prsta u vaginu i blago pritisnite vrhove prstiju prema gore tj. prema zidu stomaka. Naravno svaka žena je drugačija, pa je negde g tačka malo dublje postavljena a negde je bliže samom ulazu u vaginu.

g tacka kod zena

Što se teksture i izgleda tiče, pod prstima ćete osetiti blago uzvišenje, brdašce i osećaj rebrastog tkiva koje se na dodir i te kako razlikuje od glatkog tkiva koje je u unutrašnjosti čitave vagine. Žene ga opisuju kao ekstra osetljivo i bude im krivo zašto ranije nisu otkrile postojanje g tačke. Dakle vredi se malo potruditi i pronaći ovo dugme zadovoljstva.

Pre nego što se bacite u potragu za g tačkom potrebno je da budete dosta uzbuđeni jer će tada krv poteći ka genitalijama i učiniti ovu zonu lakšom za pronalaženje.

Kako doživeti orgazam g tačke?

Kako biste što lakše i brže pronašli g tačku sledite gore navedena uputstva ali i ovo o čemu ćemo sad pričati.

 • Da biste izbegli eventualni bol i da bi sve išlo kao “podmazano”, uzmite neki dobar lubrikant ili ulje za unutrašnju upotrebu
 • Utrljajte ga u prste, i lagano prodirite sa jednim ili dva prsta 3-4 cm u vaginu
 • Kada osetite da prsti klize bez otpora, pravi je trenutak da počnete sa laganom masažom g tačke
 • Masirajte kružnim pokretima gornji zid, prvo lagano pa malo brže
 • Može doći do pritiska na bešiku, i osećaja da se mora otići do toaleta, ako je nagon za mokrenjem zaista jak prekinite masažu pa nastavite malo kasnije
 • Ako je to samo privid, slobodno nastavite to je znak da ste na dobrom putu
 • Dodatno možete uključiti i masažu/stimulaciju klitorisa. Dodirivanje klitorisa povećaće osećaj zadovoljstva a kombinovanjem nepoznate senzacije (unutrašnja stimulacija) sa poznatom (spoljna stimulacija) može vam pomoći da se opustite.
 • Možete blago pomerati i svoje kukove i kretati se u ritmu koji će pojačati osećaje

Signal “moram da piškim” koji možete osetiti nije nikakva nepoznanica ili neprijatnost. G tačka u svojoj dubini naleže na bešiku. Inače žene kada pričaju o prvom stimulisanju g tačke nikada ne navode da im je bilo neprijatno već da im je bilo čudno. Kao posledica stimulisanja g tačke kod žena može doći i do ženske ejakulacije.

Pored masaže u krug, možete polako pritiskati oblast brežuljka tj. g tačke kao kada pritiskate zvono na vratima nečijeg stana. Pritiskajte desetak sekundi, napravite pauzu pa nastavite. Vrata g tačke će se sigurno otvoriti. Možete i prstom prelaziti napred nazad, to je takođe dobar vid stimulacije G tačke.

Ipak dame beleže najveći broj orgazama g tačke upravo prilikom kružne masaže.

Postoji i tehnika “dođi ovamo”. Srednji prst gurnete u vaginu i izvodite pokret tim prstom kao da nekoga zoveš da dođe.

Takođe dobra stvar je da srednji prst blago gurnete u unutrašnjost i napipate g tačku, a za to vreme sa spoljašnje strane čitavim dlanom blago pritiskate površinu vulve i deo klitorisa. To dovodi do spoljne i unutrašnje stimulacije i žene uvek žele još.

Poze u kojima partnerka treba da bude dok joj stimulišete g tačku jesu ili da leži na leđima, sedi na ivici stolice ili kreveta raširenih nogu ili jednostavno da kleči. Ovde naravno njoj prepustite da izabere položaj koji joj najviše odgovara.

Igrajte se sa različitim količinama pritiska dok ne pronađete ono što deluje a zatim se pridržavajte toga. Orgazam g tačke zahteva kontinuiranu stimulaciju. Potrebno je da osetite kako brežuljak bubri i kako rebrasta površina pod vašim prstima postaje opipljivija a ako počnete da osećate i kao da morate da piškite to znači da ste vrlo verovatno na pravom putu pa samo nastavite tako.

Najbolje poze za stimulaciju g tačku

Pronađite poze u seksu koje će voleti njena g tačka, i naučite u kojim položajima se može obezbediti dobra stimulacija g tačke.

Prva poza je misionarska poza. Uobičajen odnos licem u lice u ovom slučaju neće dati previše mogućnosti da se s obzirom na njen položaj stimuliše g tačka tako da će biti potrebno da partnerka dok leži na leđima stavi ispod neko malo veće jastuče kako bi što više izdigla karlicu. Nakon toga muškarac ulazi penisom i ako je ona dovoljno zagrejana vrlo brzo će doći do stimulacije g tačke.

par u krevetu

Druga poza je varijacija na temu prve, s tim da ovde partnerka može slobodno da pete osloni na ramena muškarca, on se blago podigne kako bi ona stvorila otpor i obezbeđen je nesmetan prolazak do g tačke.

Treća poza je Bridge (Most): Žena leži na leđima i savija kukove prema gore, dok muškarac ulazi u nju iznad, pridržavajući joj rukama donji deo tela. Ova pozicija omogućava jedinstvenu stimulaciju G tačke i može biti veoma intenzivna.

Ćetvrta poza je u Kamasutri poznata pod nazivom “Neodoljivi”. Muškarac sedi, devojka ga opkorači nogama ali tako da mu je okrenuta leđima. Potrebo je da se nagne napred i osloni na njegova kolena. Ovde žena sama vodi igru, muškarac joj samo pripomaže. Poza je odlična za stimulaciju g tačke.

Peta poza je otpozadi poza ili takozvani “dogi stil” (doggy style), svima je poznata ali takođe veoma preporučljiva za stimulisanje g tačke kod žena. U ovoj pozi potrebno je da penis ulazi u vaginu pod kosim uglom ali ne previše duboko kako bi moglo da dođe do stimulacije mesta gde se nalazi g tačka tj. prednjeg zida.

Kada je u pitanju stimulacija G tačke, s obzirom na to da se ona nalazi dosta blizu vaginalnog otvora, za postizanje orgazma g tačke nije potreban prevelik pa čak ni prosečno dugačak penis.

Nije nimalo loše da napomenemo da je predigra ključan faktor generalno za seks ali i za stimulisanje g tačke kod žena. Ne zaboravite da se pozabavite i oralnim seksom tokom koga možete u isto vreme da jezikom stimulišete klitoris a prstima g tačku. Ovo su dva mesta na ženskom telu čijom stimulacijom najčešće dolazi do ženskog orgazma.

Ako znate posao dovešćete je do ludila. Neće znati šta joj se dešava a vi ćete biti preponosni na sebe, zato što ste verovatno jedan od retkih koji joj je priuštio tzv. kombinovani orgazam.

Vibratori za stimulaciju g tačke dolaze u pomoć

Ako otkrijete da vaši prsti jednostavno nisu dovoljno spretni da obezbede vašoj g tački dovoljnu stimulaciju u igru možete ubaciti i određene vrste vibratora.

Njegovo veličanstvo vibrator

Pre upotrebe vibrator uvek malo ugrejte ili pređite nekim lubrikantom, nije baš nešto specijalan osećaj hladne gume ili nekog drugog materijala na intimnim mestima.

Nakon toga krenite u stimulaciju g tačke vibratorom ali tako da izvodite sve pokrete kao da masirate.

Zamislite da je vrh vibratora u stvari vrh vašeg prsta. Lagano vibriranje i pokreti masaže su pun pogodak.

 • Vibrator zeka (g tačka vibrator), ima nešto što je nalik zečijim ušima. On ujedno stimuliše klitoris i g tačku, kada pronađe g tačku mekim jezičcima koji su ispod kuglice stvara čuda.

vibrator zeka

 • Mini vibrator koji ima tri brzine i sedam načina vibriranja, radi odličan posao, ne samo za g tačku već i za druge erogene zone.
 • Postoji i rotirajući vibrator, koji izvodi kružne pokrete duž zidova vagine sa posebnom pažnjom na g tačku.

Dodatne sexy igračke za stimulaciju ove erogene zone

Dildo od silikona, stakla, plastike ili metala. Savijeni su prema vrhu i napravljeni baš tako da stimulišu tačno G tačku. Preporučuje se da uzmete malo tvrđi dildo kako bi efekat bio bolji jer će i stimulacija biti jača.

Štapić je naizgled smešna igračka, tanak štapić na jednom kraju veća kuglica a na drugom manja. Nimalo zanemarljiva spravica, bez obzira na jednostavan izgled, koriste se oba kraja, nekada će više prijati finija i blaža senzacija i tada treba koristiti manju kuglicu a za jači efekat koristi se druga stranu.

Eksperimentišite…

Masaže, seksi igračke i g tačka poze, sve je tu, potrebno je možda još malo mašte i sve će biti savršeno. Sada kada znate šta je g tačka i gde se nalazi prepustite se maksimalnom uživanju.

Bez obzira na koji način ćete doći do g tačke kod žene, budite uporni, istrajni, radoznali i spremni da istražujete.  

Stimulacija g tačke pružiće ženi veliko pa možda i jedinstveno zadovoljstvo. Jednom kada je pronađete ona će biti odličan saborac u svakoj seksi igri. Pobeda je zagarantovana a tačka g kod žena je uvek na strani dobrog seksa i pravog zadovoljstva.


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.