Zajednički orgazam, baš kao na filmu? Moguće je!

zajednicki orgazam

Sadržaj teksta

Da li je moguće doživeti zajednički orgazam sa partnerom? U isto vreme? U tekstu pred vama nalaze se saveti kako da dostignete i to iskustvo, ako do sada niste.

Istovremeni orgazam sa partnerom deluje kao dobra ideja. Opisuju ga kao vrhunuac i cilj kojem treba težiti u zajedničkim seksualnim odnosima jer se tako jača povezanost među partnerima. Ipak, mnogima ni sam orgazam nije tako jednostavno dositgnuće, a kamoli postizanje istovremenog orgazma sa partnerom.

Zato, samo polako sa ciljevima.

Seksualni odnosi nisu maraton u kojem je cilj ostvariti što više intenzivnih i raznovrsnih orgazama. Zapravo, to je odnos pružanja i davanja, balansiranja daha, ritma, seksualne energije i treba da bude uživanje, a ne razmišljanje o cilju. Naravno, ne treba ni sasvim isključiti mogućnost za dostizanje istovremenog orgazma.

Poenta je da se ne opterećujete time – jer kada niste opušteni, verovatno se neće ni desiti.

E, pošto smo to razjasnili, da pojasnimo detaljno i sledeće…

Šta je zajednički orgazam, a šta nije?

Zajednički orgazam neki još nazivaju i istovremeni orgazam ili simultani orgazam. Ovaj pojam „istovremeni“ može neke da odvede na pogrešan trag.

Naime, seksualni odnosi nisu jedini način da se doživi orgazam. I masturbacija omogućava to zadovoljstvo takođe. Penetracija uopšte nije nužna. Nekima su dovoljni površinski dodiri, stimulacija bradavica, klitorisa ili već neke druge, za njih senzitivne regije. Obično su to delovi tela koji su dobro površinski prokrvljeni. Neki mogu da dožive orgazam i u snu. Nekim ljudima je posebno osetljiva jedna tačka, neki su, da tako kažemo, hipersenzitivni, pa ih do orgazma mogu dovesti stimulacije više tačaka na telu. Istovremeni orgazam može za njih podrazumevati seksualni vrhunac doživljen istovremenom stimulacijom više tačaka.

Ovde, dakle, nije reč o tome!

Zajednički orgazam je onaj koji doživljavate zajedno sa partnerom – u isto vreme. Simultano.

Dakle, za ovu igru potrebno je dvoje! Ali ne samo to!

Da biste doživeli istovremeni vrhunac morate dobro da poznajete partnera, a i on vas. Šta je ono u čemu partner uživa? U čemu uživate vi? Kada to znate, onda je sve ovo mnogo lakše. I zapravo, kada dostignete takve orgazme, onda je povezanost sa partnerom potpunija. Čini vam se da ste se povezali i emotivno, i fizički odnosno seksualno.

To je jedan od razloga zašto mnogi teže ka tome da iskuse zajednički orgazam. Ali tu je još jedan razlog.

Nemamo priliku da često virimo u tuđe seksualne živote i orgazme. Ono što vidimo, mahom su filmovi. Na filmovima su istovremeni orgazmi uobičajena stvar. Dobro, bar u onim romantičnijim verzijama . No, realnost ponekad nije takva.

Zapravo, realnost je takva da muškarci lakše i brže doživljajaju orgazam, a da ženama treba mnogo više vremena i – dešava se ređe.

75% muškaraca doživi orgazam uvek tokom seksa. Kada su žene u pitanju, taj procenat je samo 28%.

Pa sad još treba uklopiti i savršen tajming i doživeti orgazam istovremeno a zna se da je većini žena potrebno minimum 20-30 minuta a neretko i duže a muškarcima tek nekoliko minuta?

Zvuči kao previše očekivanja?

Ne, nije nemoguće !

Istraživanja su pokazala da istovremeno svršavanje uopšte nije retkost. To sa druge strane ne možemo reći za neke druge vrste orgazma, kao što je recimo orgazam tokom porođaja koji se smatra fantazijom.

orgazam u isto vreme

Naime, istraživanje koje je je radila jedna kompanija iz industrije seksualnih igračaka na uzroku od 4400 ljudi, pokazalo je da 4 od 10 parova imaju zajednički orgazam tokom bar 50% svojih seksualnih odnosa.

U ostalih 50% orgazam se ne dešava simultano, nego odvojeno – ali se dešava.

U neku ruku, da bi mogli istovremeno doživeti orgazam, bitna je stavka – imati iskustva sa orgazmom. Ako je nekome problem anorgazmija, ovaj cilj vođenja ljubavi sa partnerom može zaista biti previsok.

U ostalim slučajevima je dostižan i ako vam to još nije uspelo – možda hoće , ako ispratite sledeće savete.

Kako doživeti orgazam u isto vreme?

Ovo je proces koji zahteva malo treninga i malo prakse.

U trening možemo da ubrojimo sledeće:

1. Radite Kegelove vežbe – trening za žene. Kada su vaginalni mišići u dobroj kondiciji i „zategnuti“ ono su prokrvljeniji nego onda kada su opušteni. Prokrvljenost je bitna stvar za osetljivost na dodir i osećaj zadovoljstva – pa na kraju i za orgazam. Kegelove vežbe na ovaj način vas direktno vode korak bliže orgazmu. Osim kegelovih vežbi preporuka je da se bliže upoznate i sa upotrebom joni jaja a možda da probate i vibro jaje.

2. Masturbirajte – nađite tačku svog zadovoljstva prvo sami sa sobom i utvrdite šta vas pali. Kada to znate, lakše ćete kasnije u celu tu priču uključiti i vežbanje sa partnerom i istovremeno doživeti orgazam.

3. Komunicirajte sa partnerom – neko će to odraditi verbalno, neko neverbalno, ali poenta je ista – staviti partneru do znanja na neki način šta je to što vam prija tokom seksa, a šta vas uzbuđuje koliko i ljuljanje lista na vetru.

4. Ustanovite šemu vašeg seksualnog odnosa. Ko obično završava prvi? Kad? Pod kojim okolnostima i u kojoj pozi? U odnosu na to napravite zajedno novu strategiju i plan kako doživeti orgazam u isto vreme.

Nakon ovog treninga, bitno je da još jednom naglasimo teorijski deo priče kako doživeti istovremeni orgazam.

Naime, muškarci svršavaju u najvećem broju slučajeva brže nego žene i lakše dostižu orgazam. E sad, činjenica je da ovde stvari treba tempirati da bi se desile u isto vreme.

Treba da znate da je znatno lakše sprečiti i odložiti orgazam za neki kasniji trenutak, nego ubrzati proces dostizanja orgazma.Zapravo, ta potera za orgazmom može pre da dovede do toga do njega i ne dođe.

Zato je vreme za praksu i primenite sledeće:

1. Predigra je bitna. Za parove koji su već uigrani i znaju kako da dožive istovremeni orgazam biće važno da krenu sa iste početne pozicije, da bi i stizanje na cilj bilo simultano. Kod drugih a imajući u vidu i da ženama treba više vremena da se uzbude, predigra treba da bude takva da se prednost da ženskoj stimulaciji. Kada oboje dođete na isti nivo uzbuđenosti ostaje samo da pomno pratite i osluškujete ritam partnera.

predigra za istovremeni orgazam

2. Usporite ako treba. Partner koji je bliže vrhuncu, treba da proba da odloži svoje zadovoljstvo. Mala kratka pauza ili promena poze će pomoći u tome. Naravno, ne sme biti ni predugačka, da ne bi došlo do kontraefekta sa druge strane. U toj pauzi, recimo, partner koji je bliže orgazmu, može probati da na neki način dodatno stimuliše onog kojem treba malo više do cilja.

Neretko su muškarci ti koji ukoliko žele da dožive orgazam u isto vreme sa partnerkom treba da ovladaju tehnikom odlaganja orgazma kako bi se oboje uskladili. Takođe, ukoliko je muškarac taj koji je bliži orgazmu, neka pokuša da duboko diše, uspori tempo i pliće ulazi u vas ili čak potpuno stane u nekom trenutku i omogući ženi da dostigne isti nivo uzbuđenosti. Kada ste oboji spremni da doživite orgazam u isto vreme, recite to svom partneru.

3. Gel za zajednički orgazam može pomoći. Zapravo, radi se o lubrikantima, kako onim klasičnim, tako i onim malo naprednijim. Kako se postižu istovremeni orgazami uz njihovu pomoć? Ženama mogu da budu rasterećenje. Činjnica da je „dole“ sve dovoljno vlažno i da će“ ići kao podmazano“, olakšava put do zajedničkog orgazma. Plus određeni gelovi su tako dizajnirane formule da pružaju suptilan osećaj zagrevanja, golicanja, hlađenja, a sve to dodatno može doprineti stimulaciji.

4. Fokusirajte se na one tačke na telu koje vas uzbuđuju. Znači, ako govorimo o ženama, to je uglavnom klitoris. Premda postoji više vrsta seksualnih vrhunaca, klitorički orgazam je najlakše dostići, jer je ovaj deo tela najosetljiviji. Naravno, svako telo je individualno. Ne zaboravite i grudi. Mnogi muškarci zaborave koliko je ovaj deo tela važan da bi se žena zagrejala i otvorila pa ih osim kratko na početku predigre kasnije u toku odnosa preskaču.

5. Uključite i seksi igračkeUvođenje vibratora u seksualni odnos može pomoći da se dodatno i brže uzbudite i tako istovremeno doživite orgazam sa vašim partnerom ukoliko je on uvek taj koji je bliži vrhuncu. Vibrator možete prisloniti na klitoris kada ste blizu ili ga iskoristiti za dodatnu vaginalnu stimulaciju u zavisnosti od vrste seksualnog odnosa koji praktikujete ili trenutnog načina stimulacije.

Možete koristiti i vibratore za parove čije poboljšane snažne vibracije pružaju ciljane senzacije klitorisu.

seksi igracke za parove

6. Probajte ujutru. Mnogima je ovo najopušteniji deo dana za seks – odmorni ste, nema stresa, razmišljanja i procesurianja dešavanja tokom dana, nema brige da li su sve obaveze odrađene kako treba.

Najbolje poze za istovremeni orgazam

Svaki par je priča za sebe, međutim možda vam ipak od koristi mogu biti ovi saveti koji slede. Pred vama su poze koje pružaju najveće šanse za orgazam u isto vreme.

Poza u kojoj je žena gore

Takozvana „jahačka“ poza, podrazumeva da muškarac leži ili sedi, a žena je raširenih nogu preko njega. Argument u korist ove poze je da ona omogućava ženi da diktira tempo. Takođe, na ovaj način penetracija je dublja, pa možda pre može da je dovede do orgazma.

Naprednija verzija ove poze je da žena pri svemu ovome izvije leđa unazad (kao da pravi slovo D sa njegovim nogama). Na ovaj način može da pronađe ugao koji joj odgovara da dostigne orgazam.

Naravno, poenta je i da se osluškuje partner i tempira završnica sa njim.

Takođe, ukoliko sama penetracija nije dovoljna da biste doživeli orgazam uvek izaberite onu varijantu poze koja će vam omogućiti dovoljnu stimulaciju i pritisak na klitoris i mogućnost kontrolisanja jačine pritiska i ritma kao što je ona da se nagnete skroz ka partneru kada ste na njemu.

Poza otpozadi iliti doggy style

Doggy poza je uzbudljiva poza za obe strane. Obezbeđuje dublju penetraciju i dostizanje vaginalnog orgazma, ali može da stimuliše i analnu regiju, koja je takođe dosta osetljiva. Žena u ovoj pozi može da „pripomogne“ sebi prstima i tako eventualno ubrza proces i tempira pravo vreme za dostizanje zajedničkog orgazma.

Poza 69

Ova poza omogućava da se dostigne zajednički orgazam bez penetracije. Radi se o obostranom oralnom seksu. Ona zadovoljava njega, on nju, a tela i glave zauzimaju položaj koji liči na broj 69. Ovo je možda i jedan od lakših načina da se vrhunac organizuje u isto vreme.

Kako je ovo poza u kojoj nema direktnog kontakta očima, možete se dogovoriti sa partnerom i uspostaviti neverbalne znakove kako biste jedno drugom davali do znanja kada je jedan od vas blizu da onaj drugi uspori ili vam pomogne da ga sustignete.

Savet plus: dovedite partnera blizu vrhunca, pa se povucite. Isto neka radi i on vama. Kada ste oboje pred vrhuncem, biće dovoljan samo dodir da doživite orgazam u isto vreme – a možda ni toliko…

Misionarska poza za zajednički orgazam

Ni klasična misionarska poza nije za potcenjivanje. Ovo je poza u kojoj je muškarac gore u ležećoj poziciji iznad partnerke. Ova poza je intimnija, bliskija, bolje možete ispratite dah partnera i stepen uzbuđenja a obezbediće vam i dobru stimulaciju klitorisa. Na ovaj način stimulisane su i bradavice i usne i svi bitniji erogeni centri na telu.

misionarska poza za zajednicki orgazam

Ova poza vam takođe omogućava i kontakt oči u oči tokom vođenja ljubavi. To ume da dovede uzbuđenje na sasvim novi nivo, a taj nivo je često zajednički orgazam.

Iskoristite jastuke i oslonce

Smatra se da je ugao od 27 stepeni onaj koji najlakše dopire do G tačke kod žena. Ne očekujemo baš da se bavite geometrijom, ali dobro je imati na umu da neki uglovi prodora imaju više šanse da dopru do bitnih tačaka u telu i dovedu do orgazma. No, činjenica je da je to nekad pravi izazov izvesti i da određene poze mogu da vas bukvalno umore.

Ako razmišljate o tome da li vam je udobno ili su vam ruke i noge utrnule u nekoj pozi, iskreno – nema ništa od orgazma. Zato se poslužite jastucima i sličnim podmetačima koji će pomoći da tela ostanu o određenoj poziciji, bez da vas opterećuju. Tako vam ostaje samo da se fokusirate na uživanje u seksu i postizanje zajedničkog orgazma.

Ejakulacija unutra

Kako bi se izbegla trudnoća, mnogi parovi umesto klasične kontracepcije upotrebljavaju taktiku svršavanja van vaginalnog otvora. Neretko se desi da taj događaj zapravo omete i prekine ženu u dostizanju zajedničkog orgazma.

Ejakulacija unutar vagine može biti pravi preokret na putu ka ovom cilju. Jedan od načina kako dostići zajednički orgazam sa partnerom može biti i odustajanje od ovog vida kontracepcije (koji to baš i nije), a prihvatanje pravih metoda kontracepcije i kompletno uživanje u seksu. Trzaji tela tokom ejakulacije u vaginu mogu da budu okidač zajedničkog oragazma.

Za kraj ono najvažnije

Nigde nije zacrtano da vođenje ljubavi treba da finišira jedan zajednički orgazam. Dobro, možda jeste zacrtano u scenarijima nekih holivudskih filmova, ali ne i u životu. Ako se time vodite, može se lako desiti da počnete da glumite orgazam. A znate šta? Ako to počnete da radite, bićete sve dalje od zadovoljstva u seksu.

Zajednički orgazam je zaista jedno posebno iskustvo. Prednost ovakvog orgazma je svakako to što osećate blisko sa partnerom. Međutim, to osećanje će vam pružiti i bilo koji drugi orgazam. Zato, bez forsiranja i preteranog razmišljanja o tome da dostignete vrhunac u isto vreme. Neka vam cilj budu i naizmenični orgazmi. Opustite se i pratite ritam partnera. Može se desiti da zajednički orgazam doživite baš onda kada ga ne očekujete!


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

1 Comment

  1. Gabrijela

    Istina je da je moguće, i to kada se partneri povežu na emotivnom, duhovnom i naravno, fizičkom nivou. Mom partneru i meni, trebalo je dugo vremena da uspemo u istovremenom vrhuncu, ali smo pre toga istraživali do detalja sve erogene tačke na telu onog drugog… To je veoma zanimljivo. Epilog priče: tokom jednog seksa, ja sam doživela više lančanih orgazama, i jedan njegov „pogodio“ se sa jednim mojim… To je to! Probajte! 👌

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.