Doggy poza: vrste i prednosti otpozadi poze

doggy poza u seksu

Sadržaj teksta

Znate li da doggy poza u seksu, odnosno otpozadi poza, može biti odlična za doživljavanje orgazma? Evo svih razloga da je isprobate.

Jedna od mnogih seksualnih poza koja se često koristi u intimnim odnosima je „doggy poza“ koja uključuje penetraciju partnera s leđa. Postala je popularna u mnogim seksualnim repertoarima i često se koristi zbog svojih fizičkih i emocionalnih aspekata koje ćemo objasniti u redovima koji slede.

Ne, ovo nije samo jedna provokativna, gotovo animalna pozicija za seks. Apsolutno treba da joj date više šanse, jer može biti prečica do orgazma. Zato želimo da vam pružimo uvid u nju i sve njene prednosti.

Konkretno pitanja koja ćemo razmotriti uključuju:

· Da li doggy poza olakšava ženama da dožive orgazam u poređenju s drugim pozicijama?
· Kako otpozadi poza tangira različite erogene zone kod žena i koje su prednosti te stimulacije?
· Kako komunikacija i emocionalni aspekti igraju ulogu u doživljavanju orgazma u ovoj poziciji?
· Koji saveti i strategije mogu pomoći ženama da lakše dožive orgazam u pozi otpozadi?

Počnimo od osnova…

Doggy poza: Šta je to i kako se postaviti u nju?

Otpozadi poza, predstavlja jednu od najpopularnijih poza za vođenje ljubavi među partnerima.

Ne samo da je uzbudljiva, nego je posebno prepoznatljiva po tome što omogućava duboku penetraciju i promenu ugla prodrianja. Ovo može da doprinese intenzivnijim senzacijama i povećanim zadovoljstvom, kao i doživljavanjem različitih vrsta orgazama.

Iako se doggy poza često povezuje s fizičkim aspektima seksa, njena važnost ide mnogo dublje od toga.

Poreklo doggy poze datira unazad hiljadama godina i može se pratiti u različitim kulturama širom sveta. Osnovni princip podrazumeva da žena kleči „na sve četiri“ što bi se reklo, dok muškarac takođe kleči iza nje i vrši penetraciju.

Tehnički aspekti pozicije

Hajde da ovaj položaj objasnimo malo detaljnije.

Položaj tela – Da biste uspešno izveli doggy pozu, žena kleči na sve četiri, pri čemu su joj ruke postavljene na pod, a leđa blago zakrivljena. Muškarac takođe kleči iza nje, držeći se za njene kukove ili struk. Ovaj položaj omogućava duboku penetraciju i pristup različitim erogenim zonama, stvarajući intimnu bliskost između partnera.

Uglovi penetracije – Otpozadi poza pruža mogućnost variranja ugla penetracije u poređenju s drugim seksualnim pozicijama. Partneri mogu prilagoditi ugao penetracije kako bi ciljali G-tačku, ili druge erogene zone prema svojim željama. Pogodna je i za analni seks. Ova prilagodljivost čini doggy pozu privlačnom. Takođe, ovo fleksibilnost omogućava muškarcima da pobede misao da je veličina penisa bitna za zadovoljavanje žene, već da se usresrede na tehniku.

Dodatne varijacije pozicije – Osim osnovne doggy poze, postoji mnogo varijacija ovog položaja. Visinske razlike između partnera, promene uglova tela i korišćenje jastuka ili nameštaja za podršku mogu dodati raznolikost i uzbuđenje intimnom odnosu. Partneri mogu eksperimentisati s različitim varijacijama kako bi pronašli onu koja im najviše odgovara i dodatno obogatili svoj seksualni život.

Pored svoje popularnosti među parovima, otpozadi poza pruža i fizičke prednosti za žene. Prednji zid vagine izuzetno je osetljiv, a ovavo prodiranje može da nacilja da se baš on stimuliše. Na ovaj način moguće je postićo vaginalni orgazam. Položaji otpozadi menjaju ugao penetracije tako da penis pritiska na takozvani A-Spot, što može rezultirati izuzetno intenzivnim orgazmima za žene. Kako bi se senzacije pojačale, partnerka se može nagnuti napred na krevet kako bi se promenio ugao prodiranja.

A i muškarci vole ovu pozu. U njoj muškarac ima priliku da posmatra kako njegov penis ulazi i izlazi, što često doprinosi dodatnom uzbuđenju prilikom seksualnog odnosa.

Savet plus: Ako žena približi stopala jedno drugom dok je u ovoj pozi ili ih prekrsti, vagina će biti uža. Ovo može dodatno stimulisati zid vagine prilikom snošaja, ali i trenje koje se oseća na penisu kod muškarca je veće, pa i to može biti faktor dodatne uzbudljivosti ovog položaja.

Fizički aspekti otpozadi poze

Evo ključnih fizičkih aspekata ove pozicije:

Duboka penetracija: Doggy poza omogućava duboku penetraciju, što mnogi partneri doživljavaju kao izuzetno stimulativno. Ovakvo prodiranje doprinosi većem užitku. Dublja penetracija može pružiti dublje senzacije i intenzivnije zadovoljstvo. Ipak, treba komunicirati sa partnerom, jer u nekim situacijama ovo može biti i bolno iskustvo. Važno je naći onu tehniku prodiranja koja prija i jednom i drugom partneru.

otpozadi poza fizicki aspekti

Stimulacija G-tačke: Doggy poza omogućava pravilan ugao penetracije koji je često idealan za stimulaciju G-tačke kod žena. U pitanju je erogena zona unutar vagine koja može izazvati izuzetno snažne orgazme kada se pravilno stimuliše. Kod nekih žena, pritiskom na skeneovu žlezdu koja se nalazi odmah tu blizu g tačke, odnosno pritiskom na žensku prostatu, moguće je izazvati i žensku ejakulaciju.

Psihološki aspekti

Za one kojima treba veća intimnost i osećaj viđenja ljubavi, ova poza možda i nije prvi izbor, jer nema kontakta očima, poljupci su obično izostavljeni.

Međutim, ima ona i svoje psihološke prednosti koje itekako mogu prijati tokom seksualnog odnosa, pa samim tim doprineti doživljavanju orgazma.

Osećaj kontrole i preuzimanja: Partner koji izvodi doggy pozu ima veći stepen kontrole nad pokretima i ritmom, dok partnerka može doživeti osećaj predavanja i uzimanja. Ova dinamika može dodati dublju emocionalnu povezanost i pojačati uzbuđenje tokom seksualnog čina, a može biti i podloga za razne seksualne igre i fantazije.

Povećanje uzbuđenja: Položaji otpozadi, kao što je doggy poza, često povećavaju nivo uzbuđenja kod oba partnera. Jednostavmo rečeno, ona je nekako više animalna, pa je samim tim i uzbudljivija, jer izlazi iz okrvira nekih pretpstavljenih stereotipa kada su poze za vođenje ljubavi u pitanju. Osim toga, nedostatak pogleda licem u lice možete okrenuti u svoju korist i prepustiti se čarima seksa bez razmišljanja kakve su vam facijalne ekspresije i šta vaš partner misli o tome (a isto važi i za partnera).

Imajući u vidu da orgazam u velikoj meri zavisi od mozga i stanja njegove uzbuđenosti i opuštenosti, a ne samo od telesnih faktora, jasno je da ova poza može pružiti lakši put do orgazma. No, ovo pod uslovom da su oba partnera saglasna da imaju odnos u ovoj pozi i da ulaze u to sa istim žarom. Ako se upuštate u ovu pozu da zadovoljite partnera i njegove želje, niste opušteni, ne predajete se lako, ukočeni ste, ne samo da neće biti orgazma, nego ovo može biti i neprijatno iskustvo, pa čak može doći i do povreda.

Što nas neminovno dovodi do sledećeg….

Bezbednost i komunikacija u vezi sa ovom pozom

Kada je reč o pozi otpozadi, kao i bilo kojoj drugoj, bezbednost i otvorena komunikacija između partnera su od suštinskog značaja.

Evo nekoliko ključnih aspekata.

Saglasnost i komunikacija: Pre nego što se pređe na bilo kakvu seksualnu aktivnost, važno je da oba partnera izraze svoj pristanak i razgovaraju o svojim željama i granicama. Razgovarajte o stvarima koje možda ne biste želeli da uključite ( povlačenje za kosu, udaranje po zadnjici i slično) ili koje možda baš suprotno želite da probate. Otvorena komunikacija pomaže da se obezbedi udobnost prilikom odnosa i međusobno razumevanje.

Kontrola dubine penetracije: Partner koji je sa zadnje strane treba da bude pažljiv i da kontroliše dubinu penetracije. Ukoliko partnerka oseća bol, nelagodnost ili previše pritiska, treba momentalno obustaviti ili prilagoditi pokrete.

Korišćenje lubrikanta: Lubrikant može poboljšati ugodnost i smanjiti trenje tokom seksa. Njegova upotreba može biti korisna kako bi penetracija bila glatka i prijatnija za oba partnera.

Stabilnost i ravnoteža: Da bi se izbegle povrede, oba partnera treba da ostanu stabilna i održe ravnotežu tokom izvođenja doggy poze. To podrazumeva da izaberete neku stabilnu podlogu: pod, krevet, oslonac u vidu stola ili nešto treće.

Komunikacija tokom seksa: Tokom izvođenja doggy poze, važno je da partneri nastave komunikaciju, bilo verbalno ili neverbalno. Pitanja poput „Kako se osećaš?“ ili „Treba li da usporim?“ mogu osigurati da iskustvo bude prijatno za oboje. No, nekada i neverbalno možemo da iskomuniciramo ove poruke. Poneta je obraćati pažnju na pratnera, na njegov ili njen govor lica i tela.

Doživljavanje orgazma u doggy pozi

Postoje mnogi faktori koji doprinose osećaju zadovoljstva i postizanju orgazma kod žena u ovoj poziciji.

Prva važna napomena je da svaka osoba ima svoje jedinstvene preferencije i reaguje drugačije na određene seksualne stimulacije i pozicije. Otpozadi poza, međutim, nudi nekoliko karakteristika koje mogu poboljšati šanse za doživljavanje orgazma kod žena i zato joj treba dati šansu.

Ovo treba imati na umu.

Stimulacija klitorisa

Klitoralna stimulacija često igra ključnu ulogu u ženskom orgazmu, bez obzira na seksualnu poziciju. Nije kod svih žena tako, ali kod mnogih jeste.

U ovoj pozi otpozadi direktna klitoralna stimulacija može biti ograničena, ali to ne znači da je nemoguća. Naime, ne dešava se takom samih pokreta tokom odnosa, kao što bi se to dešavalo recimo u misionarskoj pozi ili u nekoj drugoj u kojoj su partneri okrenuti licem u lice. No, klitoris je u ovoj pozi lako dostupan, pa partner može koristiti prste, vibrator ili neke druge seksualne igračke kako bi ga dodatno stimulisao. Takođe, potoje i neke varijacije ove poze, o kojima će niže u tekstu, koje se mogu iskoritisti za stimulaciju klitorisa.

No, ako ste opušteni da istražujete i prepustite se, može se desiti da otkrijete i neke druge orgazmičke svetove.

Erogene zone koje se aktiviraju

Doggy poza takođe može aktivirati druge erogene zone kod žena. Već smo pomenuli G tačku, ali nije samo ona lako dostupna. Na ovaj način se može pristupiti i analnom seksu ili bar spoljašnjoj stimulaciji anusa koji je takođe prepun nervnih završetaka, pa se može doživeti i analni orgazam. Stimulacijom više tačaka odjednom, može se zapravo iskusiti i kombinovani orgazam (vaginalni i klitorisni u isto vreme) i višestruki orgazam.

osecaj strasti u pozi otpozadi

Osećaj strasti koji proizlazi iz ove pozicije može dodatno povećati emocionalnu povezanost između partnera, što takođe može olakšati postizanje orgazma.

Važno je napomenuti da nema univerzalnog recepta za doživljavanje orgazma, i da svaka žena ima svoje jedinstvene potrebe i želje. Budite otvoreni zaksperimentisanje i istraživanje različitih tehnika i ritmova u ovoj poziciji , ali ne morate da je praktikujete po svaku cenu, ako vam to ne odgovara.

Saveti za bolje doživljavanje orgazma u doggy pozi

Opuštanje tela i uma igra ključnu ulogu u postizanju orgazma u bilo kojoj seksualnoj poziciji, uključujući i ovu. Dakle, pokušajte da se opustite, pozitivno razmišljate i prepustite senzacijama.

Pravilno duboko disanje, koncentracija na sopstvene senzacije i osećaj prisutnosti mogu pomoći u postizanju dubljeg orgazma. Probajte da isključite sve spoljašnje distrakcije i da se fokusirate samo na odnos sa partnerom.

Preuzmite kontrolu. Umesto da partner bude taj koji prodire otpozadi, probajte da preuzmete kontolu s prednje strane, tako što se vi pomerate napred nazad i kontolišete dubinu i brzinu penetracije.

Vrste i varijacije otpozadi poze

Varijacija doggy pozicije može dodati dodatnu dimenziju seksualnom zadovoljstvu. Neke sitne promene mogu da naprave veliku razliku u doživljaju. Evo nekoliko vrsta ove poze koje možete isprobati:

Sa jastukom: Postavljanje jastuka ispod stomaka partnerke može promeniti ugao penetracije i olakšati pristup klitorisu. Isto tako, sam jastuk može vršiti svojevrstan pritisak na klitoris tokom ritmičkih pokreta. Ovo može povećati šanse za postizanje orgazma.

Doggy sa dubljom penetracijom: Partner može stajati ili pak biti na kolenima kako bi omogućio dublju penetraciju, što može povećati osećaj punoće i intenzitet orgazma. Šta ako penetracija nije dovoljno duboka?

Probajte neke od ovih taktika:

· Lezite opruženo ili se spustite na laktove. Ovo će otvoriti vaginu i dublji prodor će biti lakši.
· Probajte da više razmaknete kolena, ali gledajte da ne izgubite ravnotežu

Oralna stimulacija u doggy pozi: Partner može koristiti oralnu stimulaciju na klitorisu dok se izvodi doggy poza (odnosno neposredno pre ili posle penetracije) što može biti izuzetno zadovoljavajuće za partnerku.

Doggy poza s ogledalom: Postavljanje ogledala ispred ili pored vas može omogućiti da vidite akciju, što može dodati vizuelnu stimulaciju i povećati uzbuđenje.

Prilagodite visinu: Ako je razlika u visini između partnera veća, koristite jastuke ili podmetače kako biste postigli optimalan ugao i udobnost. Isto tako, partnerka može uticati na ugao prodiranja promenom položaja gornjeg dela tela. Može se spustiti na laktove, a može se držati i na šakama. Sve to može uticati na to kako doživljavate ovu pozu. Takođe, možete se postaviti da partner pozadi stoji, dok je osoba sa prednje strane u položaju na sve četiri.

Otpozadi poza, kao što vidite, nije slučajno popularna i nije nešto što samo muškarcima prija, niti je isključivo za neki grub seks. Itekako može da bude zadvoljavajuća, intimna i senzualna.

Budite otvoreni za ovo iskustvo i mogla bi vam postati omiljena poza u seksu, a možda čak i iskusite neku novu orgazma.


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.