Otkrivamo! Koja veličina penisa dovodi žene do orgazma!

veličina penisa

Sadržaj teksta

Ako ste se ikada zapitali da li  veličina penisa na neki način utiče na kvalitet seksualnog iskustva, evo konačno i tog odgovora. Podrobno smo istražili ovu temu.

Veličina penisa je još jedna od tema koje se tiču seksa, a koje se često provlače kroz razgovore. Međutim, istraživanja su pokazala da su mišljenja i očekivanja na ovu temu jedno, a da praksa i stvarnost pokazuju nešto sasvim drugo.

Da li je veličina penisa bitna?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga u kom kontekstu je postavljeno.

Ako se tiče toga da li je veličina penisa važna za seksualni čin i njegovu funkcionalnost – odgovor je negativan. Potpuno su funkcionalno sposobni i veći i manji penis. Međutim, polemika se vodi oko toga koja veličina penisa dovodi ženu do orgazma i da li je tada bitna?

Upravo ova nedoumica dovodi do toga da veličina polnog organa dobije na većem značaju nego što stvarno ima.

Nerealne slike iz porno filmova i nedovoljno poznavanje seksualnosti uopšte, dovode do toga da mnogi misle da je određena veličina penisa bitan preduslov za seks. Ovakvo mišljenje može poljuljati samopouzdanje onoga ko nema normalnu veličinu penisa (po nekim svojim ili tuđim kriterijumima). Nedostatak samopouzdanja svakako može da utiče i na seksualnu sposobnost. U tom slučaju – veličina muškog polnog organa može biti bitna.

Veličina penisa i erektilna disfunkcija

Veličina muškog polnog organa uglavnom nije problematična, ako je erektilna funkcija u redu. Bez nje, nema ni seksualnog odnosa, bar ne onog koji podrazumeva penetraciju. Međutim, briga oko toga da li je veličina penisa dovoljna, može kod muškaraca da dovode do toga da im bude teže da ostvare i održe erekciju. To onda može da se pretvori u problem zbog kojeg je veličina bitna.

Verovatno se sada pitate koja je normalna veličina penisa.

Hajde da malo popričamo o brojkama.

Koja je prosečna veličina penisa kod muškaraca?

Istraživanja na ovu temu su pokazala da je percepcija o ovome jedno, a stvarnost nešto drugo. Naime, velika večina i muškaraca i žena ima za nijansu veća očekivanja od onoga što zapravo jeste prosek.

Od čega zavisi veličina muškog polnog organa?

Par faktora je u igri. Svakako će svoj deo posla odigrati i genetika, ali i životne navike. Recimo, kod gojaznih muškaraca, usled gomilanja sala na donjem stomaku, penis tokom merenja ispadne manji.

duzina penisa

Veličina kao brojka zavisi i od toga da li je reč o penisu u erekciji ili u opuštenom stanju. Ovde se javlja zanimljiva stvar. Naime, ma koliko da je veličina penisa različita u opuštenom stanju, u erekciji manje više dostižu neke slične prosečne veličine. Drugim rečima, mali i veliki muški polni organ u opuštenom stanju ne moraju se nužno drastično razlikovati u veličini kada je erekcija u pitanju. Za seksualno funkcionisanje, erekcija je ipak bitnija, tako da je ovo još jedan dokaz da veličina može biti varljiva stvar.

Normalna veličina penisa je oko 9,1 cm kada je u opuštenom stanju i 13,1 cm kada je u erekciji.

Ali ako ćemo da preciziramo malo više, ovako stoje stvari:

· Prosečna dužina penisa se kreće između 7 i 10 cm kada je u opuštenom stanju
· Prosečna dužina penisa pod erekcijom se kreće oko 12 do 16 cm
· Prosečan obim opuštenog penisa se kreće između 9 i 10 cm
· Prosečan obim penisa po erekcijom iznosi oko 12 cm

Statistike kažu da se većina uklapa u ovaj prosek i da samo 2,28 % muškaraca ima nenormalno mali penis.

A šta se može smatrati malim penisom?

Lekari koji se bave povećanjem penisa u obzir uzimaju samo one koji su zaista mali . Prema njihovim kriterijumima, to je penis koji je u opuštenom stanju manji od 4 cm i u erekciji manji od 7.5 cm.

Kolika je prosečna veličina penisa u Srbiji

Sajt worlddata navodi da je 14,87 cm dužina kojom su obdareni muškarci u Srbiji.

Da li su najbolji ili najgori kada je u pitanju prosečna veličina muškog polnog organa?

Istina je negde u sredini.

Prema tim podacima, najobdareniji su muškarci Ekvadora (17,61 u erekciji), zatim Kameruna (16,67) pa Bolivije (16,51). Najmanje obdareni su muškarci Kambodže (10,4cm u ekerciji). Tabela između ostalog uključuje i prosečnu visinu muškaraca i koliko procenat u odnosu na visinu čini veličina penisa.

Obim penisa ima zapravo veći značaj nego što mislite!

Kada pričamo o veličini, onda je, iz ženskog ugla za dostizanje ženskog orgazma, bitniji prosečan obim penisa nego njegova dužina. Drugim rečima, kraći a deblji penis je poželjniji od dugačkog a tankog. Deblji penis stvara osećaj ispunjenosti vagine i više pritiska senzitivne nervne tačke vaginalnog zida. Zato je osećaj zadovoljstva veći.

Koja je idealna veličina muškog polnog organa?

Statistička istraživanja bavila su se i time koja veličina penisa zadovoljava ženu, odnosno koja je to mera, koja je prema njima – odgovarajuća i zadovoljavajuća. Podaci su pokazali da je idealna veličina penisa zaista veća od prosečne.

Takođe, poželjna veličina muškog polnog organa se razlikuje od toga da li je u pitanju duža veza koja podrazumeva redovan seksualni odnos ili neka kraća šema za jedno veče. Ovde su stvari obrnuto proporcionalne – za dužu vezu, žene preferiraju veći penis. I obrnuto.

velicina penisa

A koja veličina zadovoljava ženu, odnosno koja je dovoljna veličina penisa?

Brojke su sledeće:
· Za kraće veze, žene preferiraju dužinu od oko 16,2 cm i oko 12,7 cm u obimu.
· Za duže veze, oko 16 cm dužine i oko 12,2 u obimu

A kako se meri veličina penisa?

Najbolje će poslužiti krojački metar, jer je najfleksibilniji-

· Dužina se meri od pubične kosti, pa do vrha penisa odnosno glavića.
· Obim penisa nije isto što i njegova širina i zato je potreban krojački metar koji može da se obavije oko penisa. Obim se meri na sredini penisa, tako što se metar obavije u krug.

Genitalna kompatibilnost važnija od veličine penisa

Penis koji je veći od prosečnog ne mora nužno biti prečica do orgazma. Naprotiv, on može učiniti seksualni odnos manje komfornim i bolnijim. Analni seks je neprijatno iskustvo kada je penis velik. Ne samo što može da bude bolno, nego se mogu desiti i povrede, a sa njima u paketu i infekcije. Oralni seks takođe može biti teže izvodljiv u ovom slučaju i može se javiti osećaj davljenja i refleks za povraćanjem.

Penis koji je manji od prosečnog je čak možda i prihvatljivija opcija. Njime je lakše upravljati. Oralni i analni seks su lakše izvodljivi kada je penis manji. Takođe, prilikom seksa nije sva pažnja usmerena na to kako da penis stane u vaginalni otvor bez posledica, nego je više usmerena na tehniku izvođenja.

Sa druge strane – i vagina ima raznih!

Neke su uže, neke šire, neke su više senzitivne, neke manje. Suviše velik penis i uska vagina – nisu dobra kombinacija, kao ni obrnuto (manji penis i širi vaginalni otvor).

Zato je zapravo najvažnije od svega za dobar seks i dostizanje ženskog orgazma – da veličina penisa odgovara veličini vagine jer će se na taj način stimulisati potrebni nervi unutar vagine koji dovode do orgazma. Drugim rečima, genitalna kompatibilnost je bitna. Veličina kao broj – nije.

O ovome govore čak i drevni spisi, tao učenja i kama sutra – samo se ide i za nijansu dalje. Naime, ova učenja smatraju da seksualni čin može da ima isceliteljsku funkciju. Međutim, samo onda kada su parovi kompatibilni. Nije to samo stvar orgazma i uživanja u seksu. Celom dužinom polnih organa muškarca i žene nalaze se akupunkturne tačke koje se prilikom odnosa stimulišu. Upravo je zato važno da penis i vagina budu kompatibilni. Grlić materice je, recimo, akupunkturna tačka srca. Ako je penis previše velik, on će previše stimulisati ovu tačku, a ako je mali, tačka srca se ne stimuliše uopšte. Sve ovo dovodi do problema u vezi.

Ova drevna učenja takođe ukazuju na to da se veličina penisa može proceniti na osnovu ostalih fizičkih karakteristika čoveka. Pa tako dužina prstiju, veličina nosa, debljina usana, razmak između obrva mogu biti neki pokazatelji toga. Danas je to malo teže proceniti usled toga što su estetske korekcije sve učestalije – tako da ovo svakako uzmite sa rezervom i kao zanimljivost. A možete i da proverite, zašto da ne!

Vrste i oblici penisa

Pored toga što mogu biti različitih veličina, penisi dolaze i u različitim oblicima. Ovo se pre svega odnosi na oblik muškog polnog organa u erekciji.

Pa tako mogu biti:
· Zakrivljeni naviše. Ovakvi penisi pri klasičnoj misionarskoj pozi najbolje će zahvatiti g tačku.
· Zakrivljeni naniže. Obrnute misionarske poze ili obrnute jahaće poze mogu ovde da budu najbolji pogodak
· U obliku slova „C“. Ovakav tip penisa je zakrivljen na jednu stranu i može da zahteva eksperimentisanje sa uglovima prodora.
· Prav penis, bez ikakvih zakrivljenja. Ovaj tip je možda najlakši za prilagođavanje i eksperimente za pozama.
· Šira osnova, a uži vrh. Na neki način ovakav penis izgleda naoštreno. Njegova prednost je što lako prodire, a deblja osnova daje dobru stimulaciju i ispunjenost vagine.
· Uža osnova sa širim vrhom i većim glavićem. Ovakav tip penisa još nazivaju i „čekić“ ili pečurka. Birajte poze u seksu koje omogućavaju veće širenje vagine radi lakšeg prodora.

Vrste penisa u odnosu na širinu i obim

Podela bi ovde izgledala ovako:
· Manje dužine i obima od prosečnog
· Kraći od prosečnog ali deblji
· Prosečne širine i debljine
· Više od prosečne širine i debljine
· Velike dužine ali tanak
Ma koji god tip penisa da muškarac ima, apsolutno može da prilagodi tehniku baratanja njime i da proba dovede ženu do orgazma.

Nije do alata, nego do zanata!

Drugim rečima sposobnost da se zadovolji partnerka nije uopšte u veličini penisa, koliko je do tehnike vođenja ljubavi.

24% žena doživi orgazam tokom penetracije. Ostatak žena za dostizanje orgazma treba nežnu i dodatnu stimulaciju klitorisa. Ovo podjednako dobro može da odradi i osoba sa velikim i osoba sa malim penisom.

Nije poželjno da penis bude ni velik ni mali. Poželjno je da se prilagodi situaciji. Bitnija je kontinuirana stimulacija erogenih zona od dužine i veličine. Bitniji je nekad ugao prodora i tehnika.

No, tehnika se srećom lako može unaprediti!

Kako?

Šta ako je penis prevelik?

Pre svega treba ustanoviti da li partneru prija ta veličina ili se mora malo poraditi na tome. Ako penetracija ide teže, poželjno je koristiti lubrikante. Osim toga, jako je važan stepen uzbuđenosti pre same penetracije, pa ovde treba poraditi na predigri.

prevelik penis

Birajte pozicije koje su najkomfornije. Najbolje je da partnerka ima kontrolu nad dubinom prodora. Jedan od načina da se to postigne je da je ona gore, a muškarac dole.

Šta ako je penis premali ili previše uzak?

Onda je potrebno naći poze koje omogućavaju dublji prodor ili dodati u igru i obaveznu stimulaciju klitorisa. Poza otpozadi omogućava dobar prodor.

Ukoliko je penis tanji od proseka, možete probati sa pozama koje ne zahtevaju raširene noge. Da li će to biti klasična ili obrnuta misionarka ili neka druga, na vama je. Takođe, postoje kondomi koji su reljefni i deblji koji mogu da promene igru kada je širina odnosno obim penisa u pitanju

Povećanje penisa uz pomoć hijalurona

O blagodetima hijalurona koji je sastojak ljudskog tela se već odavno priča i oni su pronašli svoju primenu u raznim oblastima estetkse medicine. Ali da li ste znali da se hijaluron može koristiti i za povećanje penisa. Zapravo se radi o proceduri podebljanja penisa gde se uglavnom na bočne strane penisa aplikuje hijaluronska kiselina u određenoj koliičini kako bi se povećao obim penisa. Kao i kod drugih zahvata i ovde vremenom dolazi do razgradnje hijalurona pa je potrebno ponoviti postupak.

Da li žene mare za veličinu penisa?

Ako ste očekivali odgovor tipa: nisu uopšte zainteresovane – nije baš sasvim tako. Za neke vrste orgazma ona ipak igra bitnu ulogu. Ipak, definitivno ne pridaju tome značaj koliko se misli da pridaju.

Znate zašto?

Većini žena važnija je klitoralna stimulacija za dostizanje orgazma – to može i bez penisa. U obzir dolaze i usne, jezik, ruke pa i seksualne igračke. Pre svega – potreban je ciljani nadražaj i želja da se žena dovede do vrhunca.

Žene koje doživljavjaju više orgazama više pridaju značaj veličini penisa i preferiraju veći. Sa druge strane, mnoge žene zapravo više vole manji penis, jer je mnogo prilagodljiviji.

Vaginalni otvor je u proseku dug 10-15 cm kada je žena uzbuđena. G tačka, koja se cilja kada je vaginalni orgazam u pitanju, nalazi se na jednoj trećini tog puta. Dakle, i mali penis može odraditi posao.

Cervikalni orgazam je dosta redak. Zapravo, ukoliko prevelik penis udara u grlić materice koji je na kraju vaginalnog otvora – to može biti čak i neprijatno i bolno. Ipak, ženama koje doživljavaju ovakav tip orgazma, veličina penisa zaista može biti bitan faktor.

Međutim, kad se sve sabere i oduzme, stvari stoje ovako: Veličine polnih organa nisu bitne. Mnogo je bitnije razviti osećaj za to šta partneru u seksu prija. Tada je svaka veličina taman!


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.