Cervikalni orgazam – C tačka vašeg uživanja u seksu

Sadržaj teksta

Šta je cervikalni orgazam? Jedni tvrde da je mitski pojam poput jednoroga, drugi tvrde da je stvaran i neverovatan! Saznajte konačno šta je istina!

Šta je cerviks?

Možemo reći da je cerviks neophodan sastojak cervikalnog orgazma. Jasno. Ali šta je to?

  • Cerviks je drugi naziv za grlić materice.
  • On je bitan deo reproduktivnih ženskih organa.
  • On je važna putanja za brojna unutrašnja dešavanja u organizmu.
  • On omogućava da kroz njega spermatozoidi dođu do jajovoda i oplode jajnu ćeliju.
  • Takođe omogućava da menstrualna krv iscuri, onda kada do oplodnje nije došlo.
  • On je putanja kroz koju na svet dolaze bebe.

To je ono osnovno što svi znamo o grliću materice još iz škole.

Ono što vas sigurno nisu učili, jeste da ovaj organ može biti centar vašeg uživanja u seksu.

Iznenađeni?

E zato kažemo da je cerviks neophodan sastojak za ovo iskustvo. Uostalom, sam naziv ove vrste orgazma potiče upravo od cerviksa.

Ali, da pojasnimo ipak malo više od toga kako je dobio naziv.

Šta je cervikalni orgazam?

Orgazmi nastaju stimulacijom različitih senzitivih tačaka na telu. Neretko im se po njima dodeli i ime. Tako onaj koji nastaje stimulacijom klitorisa – klitorisni orgazam i ne zahteva nužno penetraciju. Vaginalni orgazam sa druge strane zahteva penetraciju.

Cervikalni orgazam je, kao što možete pretpostaviti, orgazam nastao stimulisanjem cerviksa.

Opisuje se kao jak, snažan, intenzivan i sjajan.

Za razliku od klitorisnog orgazma koji je da tako kažemo „površan“ i kratak – dublji vaginalni ili cervikalni orgazam je jači. Kad se desi, osećaj se raspline po celom telu, od glave do pete i traje znatno duže. Za razliku od klitorisnog orgazma gde penetracija nije nužna, kod cervikalnog ne samo da je neophodna, nego treba da bude i duboka.

Kada su u pitanju seksualni odnosi, često se izgovara ista floskula koja se tiče muškog polnog organa: „Veličina nije bitna!“. I to stoji. On može biti funkcionalan u smislu oplodnje i vođenja ljubavi bez obzira na gabarite.

Međutim, kada čujete da postoji nešto kao cervikalni orgazam, morate da se zapitate da li je to sa veličinom baš tako? Jer, ipak treba dopreti do grlića materice i izazvati orgazam cerviksa i kod ovog orgazma veličina penisa može igrati veliku ulogu.

Ali treba imati na umu i da seksualni odnos sa partnerom čije se proporcije poklapaju sa vašim mogu povećati verovatnoću da se ovakav orgazam dogodi jer će se stimulisati tačka koje vas može dovesti do orgazma cerviksa.

Ovde moramo da spomenemo sledeće: Cervikalni orgazmi podrazumevaju duboku penetraciju, ali ne i penetraciju kroz sam cerviks.

Ne samo da ovo ne dovodi do željenog osećaja, nego je i neizvodljivo. Majka priroda je udesila da se grlić materice otvara samo kada kroz njega treba da izađe beba pri porođaju. U ostalim trenucima, ne postoji „rupa“ kroz koju bi mogla da se desi penetracija.

cervikalni orgazam

Ovaj orgazam dešava se samo i isključivo stimulisanjem vrha grlića materice – ne penetracijom kroz njega.

Hajde onda da objasnimo sledeće razjasnimo jednom za sva vremena sve to u detalje.

Kako doživeti cervikalni orgazam

Teorija je jedno, a praksa sasvim drugo. Postizanje cervikalnog orgazma, ispostavilo se, uopšte nije tako jednostavno kao što zvuči.

Znate zašto?

Zato što da bi nešto moglo da se stimuliše do tačke zadovoljstva, potrebno je da oseća dodir. Da bi osećalo dodir, potrebni su nervni završeci. Na žalost, grlić materice nema nervne završetke. To znači da ni stimulacija baš nije moguća, a time ni orgazam grlića materice.

Razočarani?

O, ne odustajte još! Čitajte dalje!

Svako ko je ikada radio bris grlića materice, zna da to baš nije sasvim neosetljiva procedura i da se tom prilikom ipak nešto oseti. Ne boli… oseća se zapravo taman toliko da možda stimulacijom bude prijatno.

Teško je tokom seksa izolovati koja je to tačka dovela do orgazma. Obično je nešto u unutrašnjosti što nazivamo G tačkom. Često je to kombinacija različitih tačaka. Stvar je u tome da o cerviksu kao organu koji bi mogao dovesti do vrhunca – i ne razmišljamo.

A šta ako počnemo?

Ako više obratimo pažnju na to da li je i koliko stimulisan? Ako nađemo C tačku?

Pa – onda cervikalni orgazmi zapravo mogu postati vrlo realno iskustvo.

Pre nego što vam damo savete kako da dostignete cervikalni orgazam, samo da kažemo ovo.

Većina stručnjaka iz ove oblasti smatra da je orgazam grlića zapravo samo vaginalni orgazam.

Kako god bilo – ispratite sledeće korake! Najvažnije je ipak da bude orgazam – zar ne?!

1. Korak: Dovoljna seksualna uzbuđenost

Činjenica je da bez ovoga, seksualni čin može da bude čak i neprijatan i bolan. Uostalom tome služi predigra, zar ne? Ne preksačite je. Zato je ovo jedan od bitnih činilaca za dostizanje cervikalnog orgazma. Uradite sve što je potrebno da seksualna uzbuđenost bude na maksimalnom nivou.

2. Korak: Uključite seksualne igračke u igru

Da biste dobro upoznali svoje telo, našli svoju C tačku, ustanovili da li vas ovo boli ili vam prija, potrebno je da budete:
– maksimalno opušteni
– da držite stvari pod vašom kontrolom.

Pa, šta vam bolje može pomoći od seksulanih igračaka u tome?

Moći ćete bez mnogo razmišljanja i bez mnogo pogrešnih poteza da se bavite samo istraživanjem vaše C tačke .

Da biste ovo postigli, potrebna vam je duža seksualna igračka koja bi mogla da imitira duboku penetraciju.

3. Korak : najbolje poze za cervikalni orgazam

Onda kada uključite partnera u igru, možda neće biti bitna veličina, ali poza može da igra bitnu ulogu. Zato poradite na tome da nađete pozu za duboku penetraciju, jer klasična misionarska poza možda neće biti dovoljno dobra.

Ove su najbolje poze:
– ako ste gore, prodiranje je obično dublje. Prednost ovoga je i što ujedno sami diktirate tempo stimulacije i dubinu i jačinu pritiska.
– penetracija otpozadi (takozvani doggy style) je možda još i bolja za dublju penetraciju. Mana je samo što ovde vi ne vodite igru, nego vaš partner.

4. Korak: Nađite pravo vreme tokom menstrualnog ciklusa

Naime, sa promenom hormona tokom ciklusa, dolazi i do promena na grliću materice, pa tokom ovulacije bude mekši, za nijansu višlji.

stimulacija cerviksa u razlicitim danima menstrualnog ciklusa

Možda otkrijete da vam baš tada odgovara njegova stimulacija, a da vam ostalim danima zapravo smeta. Testirajte.

5. Korak: Vodite ljubav glasno

Možda vam nema smisla da zvukovi koje proizvodi grlo imaju veze sa vašim grlićem materice. Ali tu u igru upada vagus nerv, lutajući nerv koji povezuje brojne stvari u našem organizmu. Neki stručnjaci smatraju da ima direktne veze i sa cerviksom.

Kako?

Naime, ispuštanjem zvukova tokom seksualnog odnosa, odnosno otvaranjem usta, smanjujete tenziju na vagus nerv i korak ste bliže orgazmu iz snova. Takođe, postoji i energetska povezanost između grla žene i njenog grlića i smatra se da kada žena tokom seksualnog odnosa ispušta glas da se u tom trenutku otvara i njen cerviks i na taj način omogućava partneru da uđe dublje u nju.

6. Korak: Vežbajte

Neki ljudi tvrde da mogu do orgazma samo zamišljanjem vrućih scena i bez dodira. Zapravo, mozak je čudna igračka sa kojom se vredi poigrati. Naravno da je lakše doživeti cervikalni orgazam ako je mozgu jasno da on postoji. Tako ćete jasnije koncentrisasti baš na taj deo tela i na stimulaciju cerviksa. Možda to nećete uspeti iz prve, ali ako budete vežbali… ko zna! Šasne su dramatično veće!

Naravno, nije poenta da se opterećujete time – poenta je da uživate.

Cervikalni orgazam nije za svakoga

Kako je duboka penetracija preduslov za postizanje cervikalnog orgazma, neke žene mogu ovom prilikom da osete neprijatnost. Dakle, ovo nije za svakoga.

Šta ne bi trebalo da osetite:

· Bol. Da li ste znali da čak 60% žena ima problem sa bolnim seksualnim odnosima. Ako vas pokušaj dostizanja cervikalnog orgazma boli – prekinite! Nije poenta da bude neprijatno. Prosto prihvatite da je to za vas samo mit.
· Krvarenje. Bilo kakvo krvarenje tokom seksa nije baš predviđena i poželjna situacija. Zato obratite pažnju i na to. Ne mora da bude ništa opasno, ali nije na odmet ni da se obratite lekaru.

Ne forsirajte. Na kraju krajeva, bolje je dostići bilo kakav orgazam, ako već ne može ovaj. Znate li kolko je žena anorgazmično i nisu osetile orgazam uopšte?

Pa, je li cervikalni orgazam stvaran?

Jedna studija pokazala je da je 35% od 128 žena prijavilo da je osetilo ovakav orgazama tokom seksa. Znači, moguće je – samo treba toga biti svesniji!

Drugi smatraju da ovaj orgazam ne postoji i da ne postoji misteriozna C tačka ili O tačka koja je dostižna samo hrabrima. Oni tvrde da je orgazam grlića materice više stvar orgazmičkog iskustva u celini i nastaje kao stimulacija više drugih senzitivnih tačaka te da je posledica je dobre provodljivost nerava blizu cerviksa – ali da ovaj organ sam po sebi nije orgazmičan.

Treći veruju da postoji ta famozna C tačka neposredno ispod cerviksa, a neki da je ona u sred cerviksa. Ako se ona pogodi dovoljno puta – eto je ekstaza!

Može li se dostići cervikalni orgazam bez duboke penetracije?

Ne i ovo svakako nije orgazam koji možete doživeti u snu. Ako ne vam ovako nešto ne prija i bolno je – prestanite da tragate za svojom C tačkom.

Mere opreza koje treba imati na umu

Iako je orgazam u trudnoći izvanredno iskustvo, nije dobra ideja da pokušavate da doživite cervikalni orgazam kada ste u drugom stanju. Takođe, i neposedno nakon porođaja, dok se cerviks još opravlja, ne treba da eskperimentišete .

Doza opreza se preporučuje i sa seksualnim igračkama. Iako je tu svakako sve u vašim rukama, bitno je da vodite računa o higijeni. Dezinfikujte vaše igračke, a i ruke treba da su čiste. Poslednje što želite je da umesto cervikalnog orgazama proučite kako se dobija infekcija grlića materice.

Nadamo se da smo skinuli misteriju sa C tačke ili vam bar probudili želju da je potražite!


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.