Zašto ne mogu da doživim vrhunac? Evo odgovora

ne mogu da doživim vrhunac

Sadržaj teksta

Problem sa orgazmom je stvaran i niste jedini koje muči misao „ne mogu da doživim vrhunac“. Dobra vest je da možete naučiti da budete orgazmični. Evo kako.

Istina je da je put do orgazma ponekad težak i da do cilja nećete preko noći. Međutim, prihvatanje činjenice da imate problem je već prvi korak koji ste napravili ka tom cilju. Ostaje vam da napravite još nekoliko njih i da doživite seks na jedan sasvim drugačiji način.

Verovali ili ne, niste jedini koji vrte u glavi film:„ne mogu da doživim orgazam“. Zapravo, problem je češći nego što možete pretpostaviti i većina ga smatra krajnje intimnim. Ne dele ga čak ni sa svojim partnerom, a kamoli sa nekim terapeutom koji bi mogao da pomogne.

Tako opstaje godinama…

Ne dozvolite da vam seksualni život bude lišen orgazma samo zato jer mislite da ste jedini sa ovim problemom i da mu nema rešenja. Ima ga i zato nastavite da čitate sledeće redove pre nego što zaključite da je anorgazmija vaš problem. Najlakše je odustati.

Ne mogu da doživim vrhunac – posledica velike zablude

Nismo dovoljno informisani o seksu i o tome kako naša tela funkcionišu. Mnogi ulaze u seksualne odnose radi reda – zato jer je to normalno da se radi u životu. Kako i zašto? U to se često i ne zalazi.

Orgazam i seks često su pod velom raznih zabluda, tabua i nije ni čudno što o njima imamo pogrešnu sliku – počevši od toga odakle on dolazi.

Glavna zabluda je upravo u tome – možda prilikom seksa angažujete pogrešan organ?

Zašto žene teže doživljavaju orgazam

O da, genitalije su tu bitne – ali tu se stvari razlikuju kod muškaraca i žena. Upravo to dovodi do nesporazuma i problema.

Očekuje se da žene dožive orgazam od vaginalne stimulacije, kao što muškarci dožive isti od stimulacije penisa. Međutim, 80-90% žena ne može da doživi orgazam samo stimulacijom vagine, što nas dovodi do toga da upotrazi za vrhuncem ciljamo na pogrešan organ.

Većini žena za orgazam potrebna je stimulacija klitorisa, a on često prilikom vaginalne penetracije nije stimulisan.

Drugi veoma bitan organ koji učestvuje u procesu orgazma, mnogo bitniji od same vagine, jeste – mozak.

Kada mozak nije „naštelovan“ na orgazam, to značajno smanjuje šanse da se on i doživi.

Dakle, raspetljali smo prvi čvor, barem kada je ženski orgazam u pitanju.

Glavni organi za dostizanje orgazma su:
· Klitoris
· Mozak

A evo i zašto to kažemo.

7 razloga zašto je problem „ne mogu da doživim orgazam“ možda i vaš

Uzroci ovog problema mogu biti psihički i fizički. Ovde ipak treba napraviti razliku između popravljivih i nepopravljivih stanja.

Anorgazmija je naziv za problem koji karakteriše nemogućnost dostizanja orgazma i češća je među ženama nego među muškarcima.

Najčešći uzroci su :

Fizički: nedovoljna i neodgovarajuća stimulacija, bolni i neprijatni seksualni odnosi, prerana penetracija

Mentalni: briga oko seksualnog odnosa, strah od trudnoće i seksualno prenosivih bolesti, nedostatak samopouzdanja (loša slika o telu), depresija, anksioznost, stres, nervoza, stid, krivica, problemi u vezi, nerazrešene traume (blokiraju orgazam), potiskivanje ženske seksualnosti, strah od prepuštanja u intimnim odnosima (nedovoljna povezanost i otvorenost sa partnerom), stavovi i ograničavajuća uverenja o seksu

Zdravstveni: hormonske promene (kao recimo menopauza) ili određene bolesti (na primer multipla skleroza, problemi sa bubrezima), upotreba određenih lekova (antidepresivi)

Ali tu su i neki manje očekivani razlozi. Evo koji:

Nizak nivo oksiticina

Ovo je hormon bliskosti i ljubavi, povezanosti i vrlo je bitan za dostizanje orgazma. Svakako da ima onih kojima je seks isključivo fizičko iskustvo, međutim za dostizanje orgazma potreban je i taj emocionalni faktor i dovoljno poverenje među partnerima. Ima i onih kojima se ne sviđa da seks samo odrade kao dužnost, već od njega očekuju mnogo više. Baš tu u igru upada oskitocin. Stres kojeg ima na svakom koraku, značajno smanjuje niv ovog hormona, a time i libido. Maženje sa partnerom, držanje za ruke, poljupci – sve to može da poveća nivo oksitocina i osećaj bliskosti, pa samim tim i opuštenost i želju za seksom – a oni su, složićete se, temelj za dostizanje orgazma.

Ne osećate se seksi

Teško je doživeti orgazam kada sumnjate u svoj seksipil, merite obim stomaka i količinu celulita na nogama. Za muškarce važi isto – veličina penisa nije najbitinija stvar za dobar seksualni performans.

Stanje u glavi i „osećam se seksi i privlačno“ stav su bitniji.

Ako vam je jedina preokupacija u glavi „ne mogu da doživim orgazam“ – kako da ga doživite.

Promenite to.

Vežbajte da vam u glavi bude češće prisutne pozitivne misli poput: „Lako doživim orgazam!“ i sama ta otvorenost ka toj mogućnosti vam otvara vrata.

Stidite se

Ukoliko osećate sram i stud u slobodnom izražavanju svojih želja i potreba to će vas samo još više udaljiti od željenog orgazma. Onog trenutka kada ostanete sami sa svojim partnerom zaboravite na sramotu i radite sve ono što vam prija. Dovoljna seksualno osvešćena osoba neće pomisliti ništa loše o vama niti vas dovesti u neprijatnu situaciju u toku najintimnijih trenutaka.

sram i stud u slobodnom izražavanju svojih želja

Mnoge žene previše razmišljaju o tome kakve zvukove i uzdahe prave i kako izgledaju u toku seksa u određenim pozama i u trenutku doživljavanja orgazma i stide se svog izraza lica misleći da će on njenom partneru biti odbojan. Onog trenutka kada to prihvatite kao najnormalniju stvar na svetu a verujte da vaš partner uživa gledajući vas tako, mnogo ćete lakše doživeti orgazam jer ćete imati jednu barijeru manje u glavi. Sve gore navedeno može vas samo sprečiti da se opustite i uživate u trenutku

Ne pijete dovoljno vode

Voda je za naš organizam bitna na mnogo načina, jer, na kraju krajeva, naše telo i jeste uglavnom sazdano od tečnosti. Voda je bitna za sva naša tkiva, bitna je i za mogućnost stvaranja dovoljne vlažnosti. Priroda je tako udesila stvari da kada nam nedostaje ono osnovno – kao što je voda – organizam to nadoknadi na uštrb nečeg drugog. To može biti smanjena vlažnost vagine, ali i loš protok krvi, limfe, energije – i eto problema sa orgazmom.

A kad već pričamo o energiji i protoku…

Energetski uzroci

Istočnjački narodi i indijska medicina problemu pristupaju sa malo drugačije strane nago zapadnjački. Kod mnogih, čakre igraju jako bitnu ulogu. One su energetski centri poređani po celom telu. Ima ih 7. Problem sa čakrama može biti kočnica za mnoge stvari u životu. Telo treba da bude protočno a neizbalansiran energetski sistem može biti uzrok ako ne možete da doživite vrhunac.

Prva čakra Muldhara i druga, takozvana Svadhistana čakra zaslužne su za dobar seksualni život.

– Kada je prva čakra van balansa, osećamo se anksiozno, plašljivo, nestabilno, imamo nisko samopouzdanje. Ona se nalazi na dnu kičme.

– Druga je možda još i bitnija. Nalazi se iznad pubične kosti. Kada je ona van balansa, osećamo stidljivost, sramotu, neodgovornost, seksualne probleme. (Ples i kundalini joga su odlični za podizanje seksualne energije i prirodno otvaranje drugog energetskog centra.)

Takođe, ono što je bitno jeste i otvrenost grlene čakre, jer ukoliko u na ovom nivou postoji problem, onda nećete moći ni slobodno da kažete šta želite i iskažete svoje potrebe. Grlena čakra ne sme biti blokirana jer je njena uloga da se jasno izrazimo, kako svoje seksualne potrebe tako i generalno u životu.

Imajte na umu da je za protok energije kroz telo bitno da nigde nema prepreka i da čakre bude otvorene i u balansu kako bi se doživela intenzivnija orgazmička iskustva. Kroz zdravo telo, energija normalno cirkuliše. Zdrave životne navike u celini, dovode do boljeg libida i boljeg seksualnog života. Sve je povezano.

Energetski centri (čakre) su povezani sa radom endokrinog sistema i kada tu nema balansa može doci do raznih problema pa tako i onih vezanih za doživljavanje orgazma. Da biste lakše doživeli orgazam mora da postoji dobar protok seksualne energije kroz čakre a kod mnogih žena protok seksualne energije je blokira i potisnut.

Postoje i neke tvrdnje da kada levi jajnik nije u balansu i to na neki način može dovesti do problema sa orgazmima – energetski postoji problem sa aspektom uživanja.

Na internetu ali i stručnijoj literature na ovu temu možete pronaći razne energetske vežbe (npr. unutrašnji osmeh, disanje jajnicima) koje same možete raditi a takođe se možete konsultovati i sa nekim energetskim terapeutom koji vam može pomoći da dovedete svoj energetski sistem u balans i samim tim lakše dođete i do orgazma. Cilje ovih vežbi jeste da se probudi seksualna energija i pošalje ka polnim organima koja će povećati libido, omogućiti da se lakše uzbudite i samim tim lakše i doživite vrhunac. Kundalini joga/reiki smatra se najbezbednijom praksom za buđenje seksualne (kundalini) energije. Blokirana seksualna energija može se pokrenuti i plesom, pevanjem, samomasažaom, uzemljenjem i konekcijom sa prirodom, radom na otpuštanju energetskih blokada itd.

Takođe, moguće je doživeti i nešto što se zove orgazam kroz čakre. Da bi se ovo postiglo potrebno je stimulisati deo tela u čijoj se oblasti nalazi određena čakra. Osećaj orgazma se razlikuje kroz svaku čakru i potrebno je vreme kao i odgovarajuće vođstvo da se ovako nešto nauči. Svakako ako ste na višem nivou svesti kada je u pitanju seksualnost postoji dosta tehnika uz pomoć kojih možete raditi sa svojom seksualnom energijom i kanalisati je tako da ostvarite što više benefita.

Na masturbirate

Masturbacija je odličan način da upoznate svoje telo, njegovu anatomiju, erogene zone. Kada jednom naučite kroz masturbaciju šte je to što vas dovodi do vrhunca, put do orgazma biće lakši. Tražite taj osećaj tokom seksa, tu vrstu stimulacije.

Upravo je ovo jedan od glavnih razloga zašto dosta žena ne može da doživi vrhunac, izostanak masurbacije u tinejdžerskim danima. Žene koje nisu masturbirale kao mlađe imaće više problema sa doživljvanjem orgazama od onih koje su to redovno praktikovale i na taj način upoznale svoje telo i pre nego što su počele da imaju seksualne odnose.

Ukoliko ne poznajete svoje telo i ne znate šta vam prija i očekujete da je muškarac glavni odgovoran za vaše zadovoljstvo do orgazma vrlo često neće doći.

Upražnjavate seks sa punom bešikom

Budimo realni, misliti istovremeno o potrebi za mokrenjem i o dostizanju orgzama zaista može biti previše. Da, znamo da bi moglo narušiti spontanost trenutka – ali probajte da se pre seksa ipak pripremite i mokrite pre odnosa.

Provodite dan u lošem telesnom položaju

Znate li da celodnevno sedenje ili celodnevno stajanje na štiklama mogu da upropaste vaš seksualni život?

Kako?

Sedenje utiče na karlične mišiće koji na ovaj način faktički propadaju. Celodnevno stajanje na štiklama utiče nepovoljno na veliki slabinski mišić i stvara preveliki pritisak na njega. On je bitan faktor koji povezuje nerve i signale koji vode do karličnog dela i genitalija. Kada je on pod pristiskom, mogućnost sprovođenja adekvatnih signala do ovih delova tela koji učestvuju u organzmu je narušena.

Nađite balans. Vežbajte, budite fizički aktivni i nosite anatomski prikladniju obuću. Plešite! Redovno se bavite sportom i vodite zdrav stil života.

Loša faza menstualnog ciklusa

Telo žene tokom jednog menstrualnog ciklusa prolazi kroz 4 faze i nisu sve podjednako dobre za seks. Priroda je tako udesila da seks najviše prija onda kada su plodni dani, a da pred sam ciklus prija mnogo manje.

– Tokom folikluarne faze (7-10 dana nakon menstruacije) nivo hormona je nizak. Vagina u ovom periodu može biti suva, seks može biti bolniji i manje poželjan.

– Tokom ovulacije ( 3-4 dana na sredini ciklusa, između dve menstruacije) nivo hormona dostiže vrhunac i tada je najlakše dostići orgazam

– Tokom lutealne faze (nakon ovulacije) nivo hormona počinje da opada, pa i libido i šanse za orgazam. Prva polovina ove faze je period kada su hormoni i dalje visoki, pa je dobro iskoristiti taj period.

– Tokom menstrualne faze (faza krvarenja) – nivo hormona drastično opada, materica povećava svoj obim, seks može biti i bolniji i interes za njim se uglavnom smanjuje.

Ne mogu da doživim orgazam tokom seksa

Kada se u nekim okolnostima može doživeti orgazam, a u nekim ne – to se naziva situaciona anorgazmija.

Često se dešava da žene mogu da dožive orgazam tokom masturbacije i samostalnog istraživanja svog tela, a da imaju problem da dožive orgazam tokom seksa.

Šta je problem?

Partner?

Ili nešto drugo?

Odgovor nije uvek najjednostavniji.

Nedostatak komunikacije između partnera može biti jedan od njih.

Vaspitanje u kom je seks tabu tema i način na koji smo odgajani tokom odrastanja mogu da ostave jak uticaj na naš seksualni život. Kulturni i sociološki uticaji u kojima je žena promiskuitetna ako uživa u seksu – takođe su problematični. Zato prilično često žene smatraju da u seksu treba samo da „daju“ i da ne očekuju ništa za uzvrat. Tada nije problem u partneru, nego u nekim unutrašnjim faktorima.

Šta kada partner jeste uzrok problema sa orgazmom?

Ne mogu da doživim orgazam sa partnerom – šta je rešenje?

Dešava se da partner koristi drugačije vidove stimulacije od onih koji se recimo koriste tokom masturbacije i na koje vaše telo reaguje. Ne aktivira u dovoljnoj meri senzitivne tačke i orgazam izostane.

Kako rešiti problem?

· Komunikacija sa partnerom i aktivno učestvovanje u seksu mogu ga poprave stvar. Recite: „To mi se sviđa“, “Baš volim kada mi to tako radiš”, „Ovo mi ne odgovora“. Preuzmite i vi inicijativu i kažite: „ Hajde da probamo sad ovo!, “Želim sporije, brže, grublje, slabije…!”, “Da li tebi ovo prija?”, “Da li ti se dopada kako ti ovo radim?” itd.

· Produžite predigru. Jako je važno da radite timski i da u seksualni odnos uđete sa sličnim stepenom uzbuđenja na kojem je vaš partner. Predigra je tu od velikog značaja i zagreva stvari koje kasnije samo začinite. Kratka predigra kod mnogih žena može biti razlog izostanka orgazma. Ukoliko vagina nije bilo dovoljno spremna pre same penetracije šanse za izostanak orgazma su mnogo veće. Ženama je potrebno minimum 30 minuta predigre da bi se njihovo telo pripremilo za seksualni odnos. Žensko telo mora da bude dovoljno uzbudjeno pre penetracije, to je jedina stvar koja se uvek podrazumeva i koja mora biti ispunjena, sve ostalo je podložno vašim željama i preferencijama.

produžite predigru ako ne možete da doživite orgazam

· Dodatno se stimulišite. Ukoliko vam sama penetracija nije dovoljna za postizanje orgazma a kod većine žena neće biti uključite i dodatnu stimulaciju klitorisa ili drugih erogenih zona za koje znate da vam pomažu da dođete do orgazma. Iako se postizanje samog orgazma tokom penetracije može uvežbati i usavršiti nemojte se libiti da se dok je partner u vama dodatno stimulišete ili da mu kažete na koji način on to da uradi. Birajte poze u seksu u kojima će vaš klitoris biti uključeniji ili upotrebite i neke seksi igračke za tu namenu.

· Isprobajate različite poze. Tehnički aspekt seksa u smislu šta tačno treba da se radi u svakoj pozi je bitan ali ako ste tek počeli sa seksualnim odnosima razumljivo je da vam neće biti baš najjasnije šta tu tačno treba da se radi. Ukoliko je vaš partner iskusniji, za početak vam on može pokazati i uputiti vas. Dobar seks dolazi sa većim iskustvom i moraćete i ovde da vežbate. Korisne savete možete dobiti od iskusnijih drugarica ili iz odabrane literature na internetu ali i kvalitetnih knjiga. Ono što nikako ne može da omane jeste vaš lični osećaj i praćenje tempa svog tela.

· Ne glumite orgazam. Kažite partneru odmah da ga nikad niste doživeli, ako je to tako. Tražite zajedno put ka tome. Ako prvi put odglumite, svaki sledeći put će se od vas očekivati isto. Zar nije bezveze posle ko zna koliko odglumljenih orgazama jednom preseći i priznati da ste glumili? Teško je, i mnogi zato ostanu u tom začaranom krugu u koji nije trebalo ni ulaziti.

· Orgazmi sa godinama postaju sve bolji. Kako je sposobnost doživljavanja orgazma povezana sa samopozdanjem, sigurnošću i stanjem uma tako i oni sa godinama postaju bolji i ženama je lakše da ih dožive. Sa godinama i iskustvom lakše se dolazi do orgazma pogotovo kada žene imaju seks sa redovnim partnerom gde je dovoljno razvijen osećaj poverenja i opuštenost.

Kako vežbati orgazmičnost

Srećom, nije sve izgubljeno. Uz malo informisanosti i svesnosti – stvari se mogu rešiti i orgazmičnost se može trenirati. Treba znati da orgazmičnost u velikoj meri zavisi od našeg nervnog sistema i kao i od unutrašnjeg osećaja sigurnosti i ovo su aspekti na kojima treba dovoljno dugo i predano raditi. Potrebno je da pripremite svoj nervni sistem da on bude u stanju da doživi orgazam.

Evo nekoliko saveta koji će pomoći da više i ne pomislite – ne mogu da doživim vrhunac.

Pravilno izbalansirajte napetost i opuštenost

Za orgazam je bitno i jedno i drugo.

Fizička, odnosno mišićna napetost je ta koja je poželjna. Nervna opuštenost je ono što je potrebno staviti na drugi kraj klackalice.

O čemu se radi?

Krajnosti nikad nisu dobre. Ne možete samo opušteno ležati u krevetu i očekivati da partner uradi posao i dovede vas do orgazma. Potrebno je da aktivno učestvujete u seksu. To znači da treba da budete prisutni, da imate „seksi“ misli, ali i da se fizički uključite u proces. To nekad podrazumeva i da angažujete mišiće: abdomena, nogu, vaginalne mišiće. Kada su mišići anagažovani, odnosno pod tenzijom, onda su oni i bolje prokrvljeni. Kada su bolje prokrvljeni, onda su i osetljiviji na dodir. Osećaj opuštanja tenzije mišića nakon orgazma, može da bude bukvalno nešto što će da vas preplavi.

Sa druge strane – vežbajte opuštenost. Orgazam je u velikoj meri stvar mozga i ako razmišljate o poslu, sređivanju kuće, obavezama kojih uvek ima na pretek – budite realni: To baš i nisu seksi misli i teško da će vas dovesti do orgazma.

Vežbajte opuštenost i prisutnost.

Umesto da budete u budućnosti ili u prošlosti u zagrljaju svojih problema, budite u sadašnjosti u zagrljaju partnera i posvetite se tome da osećate dodire u uživate u njima. Od veoma je velike važnosti da budete prisutni u trenutku i svom telu ako želite da lakše doživite orgazam. Čist um je put koji će vas dovesti na mesto na kojem želite biti. Ukoliko vam je um previše programiran i stalno razmišljate šta treba uraditi u kom trenutku to vas može udaljiti od pravih čari razmene seksualne energije sa drugom osobom.

Ojačajte svoje intimne mišiće

Slabi i neuvežbani intimni mišiči mogu biti jedan od razloga zbog kojih ne možete ili jako teško doživljavate orgazam. Kada su vaši vaginalni mišići jaki i dobro izvežbani mnoge žene lakše doživljavaju orgazam ali je i sam osećaj tokom seksa intenzivniji i prijatniji za oba partnera. Upoznaj se sa svojim PC mišićem i nauči kako funkcioniše i na koji način njegovim kontrakcijama možeš da probudiš i usmeravaš seksualnu energiju.

Postoje brojne vežbe koje možete raditi: najpoznatije i za početnike su Kegelove vežbe, vežbe sa Kegelovim kuglicama. vežbe sa joni jajima, vežbe sa vaginalnim trenažerima. Mišiće možete vežbati i sa dildom ili sa partnerom.

Mislite seksi misli

U tome nekad može pomći gledanje filmova, čitanje knjiga, ali je od onoga što se servira najbitnije šta sami servirate sebi i kakvu sliku imate o sebi. Praktikujte da šetate goli. Stanite pred ogledalo. Prihvatite svoje telo. Proučite detaljno kako „radi“ i na koje „dugmiće“ se palite. Zatim i tokom seksa tražite način kako da ih pritisnete.

Ishrana je bitna

Kako je orgazam stvar koja je dobrim delom zavisna od mozga, onda gledajte da konzumirate namirnice od kojih mozak najbolje funkcioniše. To je bitno i za mogućnost doživljavanja orgazma, ali i za borbu sa stresom koji je čest ometač vrhunca.

Omega 3 i omega 6 masne kiseline su od velikog značaja za pravlilno funkcionsanje mozga. Ima ih u ribi, orašastim plodovima. Vitamin B je takođe bitan za pravilno funkcionisanje mozga. Namirnice bogate vitaminom B su riba, meso, jaja, mleko i mlečni proizvodi.

Slobodno pojedite i malo crne čokolade. Istraživanja pokazuju sve bolja i bolje svojstva koja ima ova namirnica. Kakao podstiče proizvodnju azot-oksida u telu koji utiče pozitivno na cirkulaciju.

Sve u svemu, zdrav izbor namirnica i izbegavanje prerađevina, slatkiša i rafinisanih namirnica je dobar put do orgazma. Kafa je jako loša za ženske hormone pa ako ne možete skroz da je izbacite iz upotrebe onda bar smanjite dnevnu količinu.

A kako ishrana sporije daje rezultate….

Probajte sa suplementima i dodacima ishrani

– Vitamin B pomaže da lakše izađete na kraj sa stresom
– Cink podiže zdrav nivo testosterona i poboljšava libido
– Magnezijum takođe doprinosi smirenju nervnog sistema
– Ulje žutog noćurka izbalansiraće nivoe estrogena i progesterona što će dovesti do povećanja dopamina i na kraju do povećanja azot oksida koji je odgovaran za povećanje priliva krvi u organe i ćelije i bolju cirkulaciju što sve na kraju dovodi do jačih i boljih orgazama.

O upotrebi suplemenata i odgovarajućim dozama uvek se prvo posavetujete sa lekarom.

Koristite lubrikante

Činjenica je da je orgazam lakše dostići kada seks ide glatko i kada nema trenja koje može da bude bolno. Istraživanja su pokazala da su lubrikanti jednostavan način da se reši ovaj problem, lakše dostigne orgazam, smanji tenzija oko toga da li će seks biti bolan i da li će bitii dovoljne prirodne vlažnosti da sve prođe kako treba.

Nađite odgovarajući položaj za seks

Onaj koji aktivira vaše erogene zone i klitoris. Mali je broj žena koi mogu da dožive orgazam samo i isključivo od penetracije penisa u vaginu. Takođe, mnogi položaji ne stimulišu dovoljno klitoris. Zato je bitno naći položaj u kom će on biti stimulisan. Kompatibilnost vagine i penisa je mnogo bitna. Nije stvar u veličini, već u tome da se odabre najbolji položaj u kome ova dva organa odgovaraju jedno drugom.

Vežbajte prisutnost

Ponekad smo previše opterećeni obavezama, problemima, planovima i nismo u sadašnjem trenutku. Lutanje misli tokom seksa samo otežava stvar. Ako ne živite u svom telu ne možete voditi ljubav. Vežbajte da budete prisutni i da osećate senzacije. Ako vam misli baš i lutaju, vežbajte da odlutaju u neke seksi momente. Može pomoći. Nedovoljna prisutnost tokom samog seksualnog čina je više karakteristična za žene, muškarci manje imaju taj problem, oni gledaju žensko telo i uživaju u njemu. Postoje različite mindfulne tehnike koje vam mogu pomoći da naučite kako da ostanete prisutni u trenutku tokom seksualnog odnosa.

Takođe, prevelika briga oko toga da li će uopšte doći do orgazma može vas samo udaljiti od njega, neka vrhunac ne bude cilj, fokusirajte se na povezivanje sa partnerom i uključite sva čula.

Dovoljno spavajte

Umor, nespavanje, loša higijiena sna – sve to može da utiče na sposobnost doživljavanja orgazma. Potpuno je drugačije kada je telo odmorno, jer, istini za volju – za seks treba energije.

redovan san za bolju orgazmicnost

Najbolje je da legnete uveče do 22h i spavate barem 7-8 sati dnevno. Takođe, dobro je da legnete uvek u isto vreme u toku dana. Na ovaj način ćete uspostaviti pravilan cirkardijalni ritam i telo će raditi kao sat, hormoni će funkcionisati pravilno i želja za seksom neće biti smanjena.

Eliminišite stres

Hroničan stres i iscrpljenost vam mogu samo još više odmoći. Organizam koji je u stalno napetom stanju neće biti u mogućnosti da na odgovarajući način odgovori na fizičke stimulanse koji će dovesti od orgazma. Ne samo što vam zapravo usled nedostatka libida do seksa ili mastrurbacije neće ni biti već i kada do njih i dođe, izostanak orgazma će biti vrlo čest. Ukoliko se pitate “zašto ne mogu da doživim vrhunac”, pokušajte da dovedete organizam u što više relaksirano stanje i on će vam višestruko vratiti. Sve radi kada je telo zdravo, odmorno i opušteno.

Poboljšajte cirkulaciju

Naše telo je uglavnom sastavljeno od tečnosti, iako nam na pri pogled to možda ne deluje tako. Da bi naš organizam optimalno funkcionisao, potrebno je da ta tečnost unutar nas cirkuliše – kako krv, tako i limfa. Na taj način svi organi su dobro prokrvljeni i dobro funkcionišu.

· Vežbe za karlicu i Kegelove vežbe kao i vežbe sa joni jajima i vaginalnim trenažerima mogu dodatno aktivirati nerve vagine i poboljšati prokrvljenost vaginalnih mišića i koji onda postaju osetjiviji na dodir i sposobniji za seksualni užitak.
· Drugi način povećanja cirkuacije je ishrana: kurkuma, čili, đumbir i sve te namirnice koje na neki način „greju organizam“ poboljšavaju i cirkulaciju i dovode do bolje prokrvljenosti.
· Pre spavanja nije loše malo podići noge, kako bi se krv koja se nakupila u nogama vratila ka predelu karlice.

Naučite da uživate u životu i razvijte dobar odnos sa sopstvenim telom

Odnos prema seksualnosti i mogućnost doživljavanja orgazma može se videti i u tome kako generalno provodite dan i koliko dozvoljavate sebi uživanje u svakodnevnim aktivnostima. Naučite da izdvojite i posvetite vreme sebi u toku dana i da radite stvari koje vas ispunjavaju. Radite ih svesno i sa strašću. Tvoje umeće da uživaš u životu i prepustiš mu se imaće pozitivan uticaj i na tvoj seksualni život. Priredite sebi kupku, kupite lepi donji veš, ne štedite, uživajte u lepim stvarima i nađite vremena za sebe. Šetajte se goli, gledajte se u ogledalu, spavajte bez veša leti,

Hijalurnoski fileri za veću orgazmičnost

Da i to postoji pa razmotrite tu opciju. Jedan od načina da se g tačka učini senzitivnijom jeste apliciranje hijalurona u nju. Hijauronska kiselina je supstanca koja ima sposobnost da zadržava dosta tečnosti. Na taj način povećava volumen delova tela u koje se aplicira, a da pri tom ne smanjuje njihovu senzitivnost. Na ovaj način, kada je g tačka veća, lakše se stimuliše .

Seksualne igračke i afrodizijaci

Na posletku, da pomenemo i neka najbrža rešenja. Seksualne igračke, vibratori, vibro jaja, japanske kuglice i drugo nisu uzalud smišljeni.

Odličan su način da se nađe prečica do orgazma a postoje i neke žene kojima je potrebna intenzivna stimulacija koju samo vibratori mogu pružiti.

Afrodizijaci su takođe opcija. To su proizvodi i preparati koji mogu da doprinesu prevazliaženju problema sa orgazmom.

· Kapi poput španske mušice su za internu primenu i pomažu ženama da povećaju želju za seksom.
· Topikalni proizvodi koriste se spolja. To su razne kreme, gelovi i ulja za klitoris, vulvu i dr. Postoje i sprejevi za muškarce za dužu erekciju, veći volumen penisa, za odlaganje ejakulacije.

Iako nekad mogu biti najbrža ovo nisu uvek i najbolja rešenja. Seksualne igračke mogu pomoći s vremena na vreme i korisne su ako želite da začinite svoj seksualni život ali je bitno naći pravi uzrok ako ne možete da doživite orgazam i da ne temu temeljno radite.

Guranje problema pod tepih nikad nije rešenje. Sve dok ne poradite njima, oni će biti tu. Nekad je najteže način koren samog problema. Sada kada znate zašto sve može da se desi problem sa dostizanjem vrhunca, rešenje je lakše. Potrebno je samo da krenete u akciju.


Napomena: Preuzimanje delova ili u celosti teksta sa sajta mojorgazam.rs je zabranjeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.